Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Google belooft spam in de Google Agenda-app uit te roeien!

Sinds juni zijn duizenden gebruikers van de Google Agenda-app het slachtoffer geworden van voortdurende spamaanvallen. Tientallen valse uitnodigingen voor evenementen zijn door hackers gemaakt.

Deze uitnodigingen bevatten duidelijk kwaadaardige links voor frauduleuze doeleinden. Helaas zijn veel minder waakzame gebruikers voor deze oplichting gevallen omdat hun privacy in gevaar is.

Google maakt eindelijk bekend dat het werkt aan een oplossing voor dit probleem!

Een paar maanden later werd het bedrijf zich bewust van deze kwetsbaarheid en maakte bekend dat het werkte aan een oplossing om de veiligheid in Google Agenda weer te garanderen.

Fraudeurs hebben misbruik gemaakt van de standaardinstelling van Gmail, waardoor Gmail automatisch gebeurtenissen kan maken op basis van inkomende e-mails. Zolang e-mails gedetailleerde evenementinformatie bevatten, wordt er een evenement aangemaakt in Google Agenda, zelfs als het als spam wordt geclassificeerd.

Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat u deze frauduleuze evenementen in Google Agenda ontvangt

Momenteel is er maar één manier om dit te voorkomen en de veiligheid van uw persoonlijke gegevens te garanderen. Hiervoor moet het automatisch maken van gebeurtenissen in Gmail worden uitgeschakeld. Deze tijdelijke oplossing kan echter uiterst lastig zijn voor veel gebruikers die deze functie gebruiken om hun agenda automatisch bij te werken.

Bovendien garandeert deze oplossing niet de volledige uitroeiing van deze gebeurtenissen, aangezien zogenaamde fraudeurs uitnodigingen rechtstreeks naar elke gebruiker kunnen sturen. In deze gevallen is de enige optie om het evenement zelfs als spam te markeren en onmiddellijk te verwijderen.

Met goed zicht heeft Google ongetwijfeld kennis genomen van deze kwetsbaarheid en aan een oplossing gewerkt. Het is echter moeilijk te begrijpen waarom het zo lang heeft geduurd.

Het duurt zeker maar een paar dagen voordat het weer normaal is en spamgebeurtenissen in de Google Agenda-app behoren tot het verleden.

De redacteuren van 4gnews bevelen het volgende aan: