Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Google breidt het Android Earthquake Alerts-systeem uit naar Pakistan

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Google breidt het Android Earthquake Alerts-systeem uit naar Pakistan

Google lanceert Android Earthquake Alerts-systeem in Pakistan. Het Android Earthquake Alerts System is een gratis, handige Android-functie die aardbevingen over de hele wereld detecteert en mensen waarschuwt. Het maakt gebruik van sensoren in Android-smartphones. Het systeem maakt gebruik van versnellingsmeters in actieve Android-smartphones om seismische activiteit te detecteren. Het waarschuwt mensen op twee manieren: via zoeken en rechtstreeks op het mobiele Android-apparaat zelf.

Het systeem biedt vrijwel onmiddellijk informatie voor Google-zoekopdrachten. Wanneer gebruikers zoeken naar ‘aardbeving’ of ‘aardbeving bij mij in de buurt’, vinden ze relevante resultaten en nuttige bronnen over wat ze moeten doen na een aardbeving. Gebruikers die deze meldingen niet willen ontvangen, kunnen dit uitschakelen in hun apparaatinstellingen.

Pakistan heeft in het verleden verschillende aardbevingen meegemaakt, vooral in het noorden en westen van het land. Met de uitbreiding van dit aardbevingswaarschuwingssysteem kunnen Android-gebruikers in Pakistan automatisch vroegtijdige waarschuwingen ontvangen om hen te helpen voorbereid te zijn op een noodsituatie.

Op mobiele apparaten geeft het Android Earthquake Alerts-systeem twee soorten waarschuwingen weer, afhankelijk van de kracht en intensiteit van de aardbeving.

waarschuwt mensen voor aardbevingen met een kracht van 4,5 of een intensiteitsniveau van 3 of 4 op de MMI-schaal. De melding wordt verzonden samen met de afstand tot het epicentrum van de aardbeving. Het alarm maakt gebruik van de huidige instellingen voor volume, trillen en Niet storen van de telefoon.

is een waarschuwing op volledig scherm voor aardbevingen met een magnitude groter dan 4,5 of een intensiteitsniveau van 5 en hoger op de MMI-schaal. Om mensen te helpen zich voor te bereiden op mogelijk krachtig schudden, worden instructies op volledig scherm weergegeven en speelt de telefoon een hard geluid.

Het Android Earthquake Alerts-systeem werd voor het eerst geïntroduceerd in Nieuw-Zeeland en Griekenland. Het is nu beschikbaar in andere landen, waaronder Kazachstan, Kirgizië, de Filippijnen, Tadzjikistan, Turkije, Turkmenistan, de Verenigde Staten van Amerika en Oezbekistan.

Om te controleren of waarschuwingen zijn ingeschakeld op uw Android-apparaat, gaat u eenvoudig naar Instellingen > Locatie > Geavanceerd > Aardbevingswaarschuwingen.

Ook uitchecken? De nieuwe Google Wallet wordt uitgerold naar gebruikers