Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Google brengt AI naar Edge-apparaten

Google heeft zijn eerste speciaal gebouwde chip onthuld om bedrijven te helpen machine learning-modellen te implementeren in IoT-netwerken en op het scherpst van de snede.

De Edge Tensor Processing Unit (TPU) is een ASIC-chip die is ontworpen om machine learning-modellen aan de rand te verwerken, waardoor IoT-sensoren worden geüpgraded van data-harvesters naar apparaten die conclusies kunnen trekken op basis van de verzamelde gegevens.

Het idee is dat het veel gemakkelijker en sneller is om de machine learning-algoritmen in de cloud te trainen door een groot deel van de data-analyse aan de uiterste rand van het netwerk uit te voeren. Een beveiligingscamera uitgerust met een edge TPU-chip zou bijvoorbeeld niet alleen video opnemen, maar ook gezichtsherkenning uitvoeren op de feed voordat deze bij de server arriveert.

Aangezien de chips alleen maar conclusies trekken in plaats van de modellen zelf te trainen, werken ze met een fractie van de kracht van machine learning-hardware. Google wilde graag laten zien dat je vier Edge TPU’s op een Amerikaanse cent kon zetten (zie hoofdafbeelding).

Ondersteuning voor machine learning-modellen die op Edge TPU’s draaien, is Google’s nieuw aangekondigde Cloud IoT Edge. Deze software ondersteunt ook ML-algoritmen die worden aangedreven door GPU’s of GPU-gebaseerde versnellers en kan draaien op apparaten die worden ondersteund door Venfor’s Android Things IoT-besturingssysteem en Linux.

De software maakt verbinding met de Cloud IoT Core, een beheerde service die Google vorig jaar aankondigde en die is opgezet om IoT-apparaten rechtstreeks met zijn cloudplatform te verbinden.

Google beweert dat dit het voor bedrijven veel gemakkelijker zou maken om gebruiksscenario’s rond machine learning te bouwen. Omdat een groot deel van de data-analyse aan de edge plaatsvindt, hoeven bedrijven zich geen zorgen te maken over het onderhouden van betrouwbare verbindingen met de cloud of regelgeving. Dit betekent dat het voor bedrijven gemakkelijker is om aan de eisen te voldoen door gegevens alleen op locatie op te slaan.

Cloud IoT Edge is in staat om afbeeldingen, video’s, gebaren, akoestiek en beweging lokaal op het apparaat te analyseren, aldus het bedrijf.

Google brengt AI naar Edge-apparaten 2

De Edge TPU Development Kit zal in oktober beschikbaar zijn

“Wij zijn vandaag de enige cloudprovider die ons AI-onderzoek, ons softwareonderzoek en ons hardwareonderzoek heeft samengebracht naar hardware die echt is geoptimaliseerd voor de nieuwste en beste AI-technologie”, zegt Antony Passemard, Principal Product Management bij Cloud IoT.

“Dit is een revolutionaire stap voor het internet der dingen. Dit brengt intelligentie op een zeer efficiënte manier naar de rand in termen van consumptie of prijs”, voegde hij eraan toe.

Om de nieuwe hardware en software te testen brengt Google in oktober een ontwikkelkit uit die onder meer een System-on-Module (SOM) met een quad-core CPU, een cryptochip voor extra beveiliging en de geïntegreerde Edge TPU bevat.

Deze SOM kan op een door het bedrijf ontwikkeld basisbord worden geplaatst, dat connectiviteitsopties zoals Wifi en USB-C en lokale opslag biedt.

Ontwikkelaars die vroege toegang tot de kit willen vóór de release in oktober, kunnen via dit formulier een verzoek indienen.

Afbeeldingen met dank aan Google