Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Google en Dell werken samen om de strijd aan te gaan met Microsoft met de eerste Chromebook Enterprise-laptops

GOOGLE IS GEWEN AAN DELL om de eerste zakelijk georiënteerde Chromebook-computers uit te brengen.

Chromebooks zijn enorm populair onder studenten en in het onderwijs, maar hebben de rest van de wereld nog niet bepaald stormenderhand veroverd. Windows-machines domineren de bedrijfswereld, en MacBook Pro’s zijn de beste keuze voor creatieve matcha latte-chuffende types met een verkoudheid.

Hoewel Google nog niet klaar is om met dit laatste om te gaan, lijkt het erop dat het met het eerste wil concurreren. En de Dell Latitude 5300 2-in-1 Chromebook Enterprise en Latitude 5400 Chromebook Enterprise zouden daarvoor de juiste keuze kunnen zijn. Beide machines zullen op 27 augustus in de verkoop gaan. Prijzen beginnen respectievelijk bij £ 699 en £ 449.

Dit zijn in feite Chrome OS-versies van computers die voorheen met Windows 10 werden geleverd. Dit betekent dat, in tegenstelling tot veel huidige Chromebooks – met uitzondering van het prachtige Pixelbook – de Dell Chromebook Enterprise-computers soms iets te goedkoop zijn en er vrolijk uitzien en dat een persoon met een koffer vindt het niet erg om op de tafel in een vergaderruimte te bonken.

Bovendien vallen de Chromebooks onder Dell’s Unified Workspace, dat een beheersysteem biedt voor het inzetten en ondersteunen van computers in een organisatie, ongeacht het besturingssysteem waarop ze draaien. Dit zou moeten betekenen dat een bedrijf een mix van Windows 10-laptops en Chromebook Enterprise-computers kan gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over problemen in een IT-omgeving met meerdere besturingssystemen; Oké, we weten dat sommigen van jullie momenteel aan de zijlijn staan, maar dit soort dingen zijn belangrijk voor IT-medewerkers die een gemakkelijker leven willen.

Dit zou verder moeten gaan dan alle andere bestuurs-, beveiligings- en integratiefuncties die Chrome Enterprise sinds de lancering in 2017 heeft aangeprezen.

Dell zal de eerste zijn die Chromebook Enterprise-apparaten lanceert. Volgens Google zullen andere hardwarefabrikanten dit ook doen. We verwachten Chromebook Enterprise-laptops van Lenovo en HP.

We zullen moeten afwachten of Google de Windows-suprematie van Microsoft in de zakenwereld kan opschudden, maar zelfs als dat niet het geval is, biedt het bedrijven in ieder geval een alternatief voor Windows 10. µ

Verder lezen