Let op: het volgende artikel helpt je verder: Google lanceert website voor zijn meeleesapp
Om het leren voor leerlingen makkelijker en toegankelijker te maken, heeft Google een nieuwe website ontwikkeld voor de Read along-app. Deze website zal kinderen aanmoedigen om te oefenen met lezen en dat lezen aan te leren. Deze website wordt momenteel gelanceerd als een openbare bèta en na testen is de zoekgigant van plan om in de toekomst de verbeterde en bugvrije versie te lanceren. Deze website promoot leeswerk met de browsers Chrome, Firefox en Edge op desktop en Android. Gebruikers moeten nog steeds geduld hebben als het gaat om de ondersteuning van iOS en andere browsers zoals Safari.
Het algemene doel en concept achter de website is volledig hetzelfde als de app, namelijk; Kinderen kunnen verschillende talen leren spreken en tegelijkertijd hun leesvaardigheid verbeteren. Als het gaat om het leren van nieuwe talen, bevat de app talen als Engels, Portugees, Spaans, Hindi, Marathi, Bengaals, Tamil, Telugu, Gujarati en Urdu. Door verschillende verhalen in deze talen te lezen, kunnen gebruikers genieten van stemherkenning en tekst-naar-spraak.
Er is ook een werkassistent inbegrepen. Het heet Diya, wekt de interesse van kinderen en helpt hen ook bij het uitspreken van woorden.
Volgens het bedrijf vindt alle stemherkenning plaats in de browser en worden er om de privacy van kinderen te beschermen geen gegevens verzonden. Het mooiste aan deze app is dat hij ook offline gebruikt kan worden, waardoor mensen met weinig opslagruimte of geen internettoegang er altijd van kunnen profiteren. Toen Google het had over wat voor soort content zijn weg vindt naar de website Google zei: “Naast de lancering van de site voegen we ook een aantal gloednieuwe verhalen toe. We zijn een partnerschap aangegaan met twee populaire makers van YouTube-inhoud, ChuChu TV en USP Studios, om enkele van hun populaire video’s om te zetten in een verhalenboekformaat.” Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met een in India gevestigd bedrijf genaamd Kutuki Learning App met de doel om hun Engelse en Hindi alfabetboeken en kinderboeken als verhalen op te nemen in de Read along-app. Omdat het bedrijf er momenteel aan werkt, zal het zeker enige tijd duren voordat het gelanceerd wordt.