Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Google Maps, nieuwe functie brengt verkeersinformatie met mogelijkheden voor fietsen en liften

Google Maps wordt steeds veelzijdiger. De navigatie-app heeft vandaag de release aangekondigd van een nieuwe functie die autoroutes combineert met opties voor fietsen en ritten delen, waardoor klanten routes van punt A naar punt B kunnen krijgen met behulp van meerdere vervoerswijzen.

Beide functies werken door uw bestemming in te voeren en vervolgens op het tabblad ‘Verkeer’ in de app te tikken. Als u een auto wilt liften, kunt u informatie vinden over elke stap van uw reis.

Denk hierbij aan hoeveel uw reis kost, hoe lang u moet wachten, of er verkeer in uw voertuig is en hoe laat uw bus of trein vertrekt. Als je van fietsen houdt, bekijk dan fietsvriendelijke routes en alles wat je moet weten over het transportgedeelte van je reis.

kaarten

Dit is de nieuwste functie in de voortdurende inspanningen van Google Maps om het passagiers en pendelaars gemakkelijker te maken. Eerder deze zomer voegde hij nieuwe prognoses van de verkeerscapaciteit toe, zodat klanten konden zien hoe vol de bus, trein of metro was voordat ze vertrokken.

Google is niet de enige technologiegigant die pendelaars probeert aan te trekken. Uber is onlangs begonnen met het integreren van OV-routes in uw app. Klanten die in Denver wonen, kunnen zelfs treinkaartjes kopen via hun Uber-account.

Beide bedrijven ontwikkelen geavanceerde algoritmen op basis van enorme hoeveelheden gegevens van transit- en planningstransitbureaus. Bovendien is het een race tussen technologiegiganten om een ​​one-stop-shop voor transport te worden.

Gekoppelde carpool- en fietsroutes zijn vanaf vandaag beschikbaar op iOS. Android-gebruikers krijgen vanaf vandaag ook Verkeer plus Reizen delen, maar op Verkeer plus Fietsen moeten ze nog even wachten.

bron