Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Google Maps voegt ritten en fietsen toe aan de transitroute

Google Maps en later Waze hebben de manier veranderd waarop we door straten en paden navigeren, maar een nieuwe revolutie heeft ook de manier veranderd waarop we reizen. Hoewel het voor velen niet ongebruikelijk is om tijdens één enkele reis meerdere vervoerswijzen te gebruiken, geven sommige mensen er tegenwoordig de voorkeur aan om die laatste kilometer af te leggen met minder conventionele middelen, zoals tweewielers en het nog nieuwere systeem voor het delen van ritten. Gelukkig past Google Maps zich nu aan de nieuwste trends aan en informeert het gebruikers over dergelijke opties wanneer ze de weg naar hun bestemming proberen te vinden.

Carpool- en ritdeeldiensten worden steeds populairder in landen over de hele wereld. Het doel is altijd geweest om de verkeersopstoppingen te verminderen door middel van gedeelde ritten, maar sommigen hebben hun eigen redenen ontwikkeld om zich op de markt te abonneren, hetzij als bestuurder of als passagier. Wat de reden ook is, Google kan Google niet langer negeren als het Google Maps-gebruikers de keuze geeft hoe ze van punt A naar punt B komen.

Wanneer u een bestemming invoert, geeft Google Maps routes weer met ritten- en fietsopties naast de gebruikelijke ov-gegevens. Gebruikers kunnen zien hoe lang elke etappe van de rit zal duren en wat de verkeerssituatie op die routes is. Ook kunt u de aanbieder van uw keuze invoeren om andere mogelijkheden te zien zoals pooling of economy class.

Anderen geven er de voorkeur aan de ecologische voetafdruk te verkleinen door het gebruik van motoren volledig te verminderen. Google Maps toont fietsvriendelijke routes en de geschatte duur van de gehele rit. Uiteraard is deze optie alleen zinvol voor fietsers of landen waar fietsverhuur beschikbaar is.

Google zegt dat de Maps-update de komende weken beschikbaar zal zijn voor zowel Android- als iOS-apps. De beschikbaarheid is echter beperkt tot ongeveer 30 niet nader genoemde landen, en er zullen er nog meer volgen. Het is absoluut een achterstallige update die eindelijk rekening houdt met de manier waarop een groeiend deel van de bevolking zich verplaatst, hetzij om economische of om milieuredenen.