Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Google zou de productie van smartphones naar Vietnam moeten verplaatsen

Google gaat de smartphoneproductie naar Vietnam verplaatsen

Google gaat de productie van smartphones verplaatsen naar Vietnam 2

De Nikkei Asian Review meldt dat Google zijn smartphoneproductie van China naar Vietnam zal verplaatsen en een deel van zijn andere hardwareproductie naar Thailand.

“De drang om een ​​Vietnamese productiebasis op te bouwen weerspiegelt de dubbele druk van hogere Chinese arbeidskosten en tariefspiralen die voortkomen uit de handelsoorlog tussen Washington en Peking”, aldus het persbericht. “Volgens de bronnen is de Amerikaanse internetgigant van plan de productie van veel van zijn in de VS gevestigde hardware te verschuiven, waaronder de Pixel-telefoons en de populaire slimme Google Home-luidspreker.”

De hardware van Google heeft nooit goed verkocht, maar het bedrijf blijft ervan overtuigd dat het kan groeien, vooral op de smartphonemarkt. Volgens Nikkei verwacht Google intern dit jaar 8 tot 10 miljoen smartphones te leveren. Dat is het dubbele van het volume ten opzichte van 2018, toen Google slechts 4,7 miljoen smartphones verkocht. (En minder dan 1/20 van het aantal iPhones dat Apple in 2018 heeft verzonden.)

Dit jaar kreeg Google uiteraard goed nieuws: de smartphoneverkoop verdubbelde in het tweede kwartaal dankzij de lancering van de goedkope Pixel 3a-serie. En nu bedrijven als LG en Sony het moeilijk hebben en zich misschien voorbereiden om de markt te verlaten, ligt er een kans voor Google in het kleine deel van de markt.

Bijna 70 procent van de smartphoneverkoop van Google en ruim 2/3 van de verkoop van slimme luidsprekers komt uit de VS.