Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hackers hebben vorig jaar voor meer dan $100 miljoen aan NFT’s gestolen: Elliptic Report

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hackers hebben vorig jaar voor meer dan $ 100 miljoen aan NFT’s gestolen: Elliptic Report

NFT-oplichting wordt elke dag populairder onder hackers. Oplichters blijven hun gang gaan in de non-fungible token (NFT)-industrie. Volgens blockchain-analysebedrijf Elliptic hebben hackers de afgelopen twaalf maanden voor meer dan $100 miljoen aan digitale activa en NFT’s gestolen.

NFT-oplichting wordt steeds populairder onder hackers

Het nieuwste rapport van Elliptic, ‘NFTs and Financial Crime’, werd woensdag vrijgegeven en behandelt alle NFT-gerelateerde hacks tussen juli 2021 en juli 2022. Het bedrijf verklaarde in het rapport dat:

“Uit onze datagestuurde analyse van de prevalentie van het witwassen van geld, terrorismefinanciering, fraude en gesanctioneerde entiteiten blijkt dat deze financiële misdaden een klein maar opmerkelijk deel vertegenwoordigen van de totale niet-fungibele token (NFT) handelsactiviteit.”

De Elliptic ging naar Twitter en legde uit:

Er werd ook onthuld dat sinds 2017 meer dan 8 miljoen dollar aan illegale fondsen zijn witgewassen met behulp van op NFT gebaseerde platforms. Elliptic onthulde het volgende:

“Tussen juli 2021 en juli 2022 werd publiekelijk gemeld dat er voor meer dan $100 miljoen aan NFT’s zijn gestolen door oplichting, waardoor de daders gemiddeld $300.000 per oplichting kregen. “In juli 2022 – de hoogste maand ooit – werden ruim 4.600 NFT’s gestolen, wat erop wijst dat de oplichting ondanks de crypto-bearmarkt niet is afgenomen.”

We weten dat allemaal NFT-oplichting worden steeds populairder onder hackers. Tegenwoordig worden de grootste projecten gehackt en gebruikt om investeerders te misleiden. Om deze reden neemt ook de populariteit van NFT’s af. Dit is onlangs gebleken uit gegevens van Google Trends, wat consistent blijft met de huidige bearish markt.

Elliptic zei dat het de “bron was van $137,6 miljoen aan crypto-activa verwerkt door NFT-marktplaatsen en het favoriete witwasinstrument voor 52% van de NFT-fraude-opbrengsten” voordat sancties tegen de Ethereum Mixer Tornado Cash werden opgelegd door het Office of Foreign Assets Control. Het bedrijf kondigde ook aan dat de verificatie van frauduleuze activiteiten moet worden verbeterd om de beveiligingsfuncties op NFT-platforms te verbeteren.

Een groep hackers richtte zich onlangs op de volledige Discord- en Twitter-gemeenschappen van grote cryptoprojecten zoals de Bored Ape Yacht Club (BAYC), die in juni twee keer werd aangevallen. Daarom is het screenen van dergelijke oplichting tegenwoordig een must om de beveiliging van NFT-platforms te verbeteren.

Lees ook: Spotify test een nieuwe functie waarmee artiesten NFT’s kunnen promoten – PhoneWorld