Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Heeft HP een Windows Ultrabook lichter gemaakt dan een MacBook Air?

HP heeft een superslanke lijn ultrabooks voor bedrijven geïntroduceerd in een poging zakelijke klanten aan te trekken.

De EliteBook Folio 1020 Special Edition is voorzien van een 12,5-inch Quad HD (QHD)-scherm, ingekapseld in een behuizing van 15,7 mm koolstofvezel en magnesium-lithiumlegering. HP moet het uiteindelijke gewicht nog bevestigen, maar schat dat het SE-model 1 kg weegt. Als dat waar is, is de Folio lichter dan de kleinere 11,6-inch MacBook Air (1,08 kg).

Er is bevestigd dat een standaardeditie Folio 1020 zonder koolstofvezel 1,2 kg weegt.

HP heeft aangekondigd dat de Folio Ultrabooks worden geleverd met ventilatorloze Intel Core M-processors en SSD’s. Details over CPU-snelheden of geheugencapaciteit moeten echter nog worden vrijgegeven.

De levensduur van de batterij wordt geschat op maximaal 9 uur, en de apparaten zijn ook geclassificeerd volgens militaire standaard. Hierdoor zijn ze bestand tegen vallen en schokken en kunnen ze gebruikt worden bij extreme temperaturen.

HP zal ook een premium toetsenbordontwerp introduceren, ontwikkeld op basis van gebruikersfeedback.

Heeft HP een Windows Ultrabook lichter gemaakt dan een MacBook Air?  2

De pc-maker laadt zijn apparaten ook met een reeks beveiligingsopties, waaronder Trusted Platform Modules, vingerafdruklezers, pre-boot authenticatie en beheeropties via LanDesk en vPro.

De HP EliteBook Folio 1020 Standard Edition verschijnt in februari, gevolgd door de Special Edition in maart. De prijzen zullen dichter bij de beschikbaarheid worden aangekondigd, maar zullen naar verwachting als premium-apparaten worden aangeboden.