Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Herstel verwijderde Safari-browsergeschiedenis en bladwijzers

Safari-geschiedenis en zoekopdrachten extraheren van een iOS-apparaat of Mac

Met iPhone Backup Extractor hebt u toegang tot gegevens uit de ingebouwde apps van Apple. Als u uw Safari-geschiedenis wilt herstellen of uw recente zoekopdrachten wilt bekijken, kunt u dit als volgt doen.

Navigeer in iPhone Backup Extractor naar “App View”, selecteer de Safari-applicatie en pak alle bestanden uit.

Safari-gegevens onderzoeken met iPhone Backup Extractor

Het zal u wellicht opvallen dat sommige uitgepakte bestanden de extensie .plist hebben. U kunt deze bestanden bekijken/bewerken door te klikken op View/Edit PList onder het File-menu in iPhone Backup Extractor. Selecteer het bestand dat u wilt bekijken en klik op Openen.

Plist-bestanden openenPlist-bestanden openen

Om uw Safari-browsegeschiedenis te bekijken, moet u het bestand History.db openen.

Open het bestand RecentSearches.plist om door uw recente zoekopdrachten in Safari te bladeren.

Als uw back-up is gemaakt voordat de geschiedenis werd verwijderd op een iPhone, iPad of Mac met hetzelfde iCloud-account, kunt u alle verwijderde gegevens bekijken. Netjes, toch? 🤠”

Hieronder ziet u een screenshot van het meest recentelijk doorzochte bestand dat is geëxtraheerd met iPhone Backup Extractor. De zoekopdrachten staan ​​tussen de tags.

Recente zoekopdrachten en geschiedenis van SafariRecente zoekopdrachten en geschiedenis van Safari

Hoe haal ik mijn Safari-bladwijzers op uit een iTunes-back-up?

We weten hoe belangrijk bladwijzers kunnen zijn voor uw favoriete websites, maar wat gebeurt er als u uw bladwijzers op uw iPhone, iPad of iPod kwijtraakt of verwijdert? Als u een back-up van uw iOS-apparaat in iTunes hebt gemaakt, is het mogelijk om deze te herstellen en vandaag zullen we onderzoeken hoe u dit kunt doen met behulp van iPhone Backup Extractor.

Uw bladwijzers en andere belangrijke gegevens zoals WhatsApp-berichten, contacten, sms (enz.) worden opgeslagen in uw iPhone-back-up en kunnen eenvoudig worden gelezen met de juiste tools. Concreet kan iPhone Backup Extractor de bookmarks.db extraheren die Safari gebruikt om uw bladwijzers op te slaan.

U kunt dit bestand openen via de volgende stappen:

  1. Open iPhone Backup Extractor en selecteer de back-up waaruit u bladwijzers wilt extraheren
  2. Selecteer “Expertmodus”
  3. Navigeer naar de map Bibliotheek en vervolgens naar de submap Safari
  4. Selecteer het bookmarks.db-bestand
  5. Klik op de knop “Selectie uitpakken” en selecteer een map om het bookmarks.db-bestand op te slaan

Herstel Safari-bladwijzersHerstel Safari-bladwijzers

Hoe Safari-bladwijzerdatabase te lezen

Dit is geen magie, dus raak niet in paniek! 🚠€ Dit databasebestand is in SQLite-formaat en we hebben een ander hulpmiddel nodig om deze bestanden te lezen. Onze onderstaande opmerking bevat links naar de beste SQLite-leeshulpmiddelen. Er wordt momenteel echter aangenomen dat u de add-on “SQLite Manager” van Mozilla gebruikt.

In ons artikel bespreken we meer in detail het werken met interne back-upbestanden SQLite- en Plist-bestanden.

SQLite-beheerderSQLite-beheerder

Open SQLite Manager en open het bookmarks.db-bestand dat u hebt uitgepakt. Zorg ervoor dat u de optie “Alle bestanden” selecteert, zodat u het .db-bestand kunt zien om het te openen.

De Safari-bladwijzerdatabase opvragenDe Safari-bladwijzerdatabase opvragen

Zodra de database geopend is, selecteert u de bladwijzerdatabase. U ziet de titel- en URL-velden en uw bladwijzers worden zichtbaar. En dat is alles: u ziet nu al uw bladwijzers.

Als je SQL wilt proberen en alleen de twee velden wilt weergeven, gebruik dan:

SELECTEER titel, url UIT bladwijzers

…op het tabblad “SQL-bestand uitvoeren”. In dit geval kunt u de resultaten zelfs opslaan in CSV.

Hoe u geopende Safari-tabbladen kunt herstellen vanaf een iTunes-back-up

Als u uw geopende Safari-tabbladen op uw iPhone, iPad of iPod bent kwijtgeraakt, kunt u deze herstellen als u een back-up van uw iOS-apparaat hebt gemaakt in iTunes. Dit kan als volgt worden gedaan met behulp van iPhone Backup Extractor.

De geopende Safari-tabbladen worden opgeslagen in een databasebestand met de naam BrowserState.db. U kunt dit bestand openen via de volgende stappen:

Open iPhone Backup Extractor en selecteer de back-up die u wilt uitpakken. Open de map Programma’s en vouw com.apple.mobilesafari uit. Klik op Selectie uitpakken. Klik op de knop en selecteer een map waarin u het BrowserState.db-bestand wilt opslaan

De Safari BrowserState-database uitpakkenDe Safari BrowserState-database uitpakken

Hoe de Safari Open Tabs-database te lezen

Het databasebestand BrowserState.db heeft het SQLite-formaat en we hebben een ander hulpmiddel nodig om deze bestanden te lezen. In dit voorbeeld gebruiken we DB-browser voor SQLiteU kunt echter elke gewenste SQLite-viewer/editor gebruiken.

  • Open DB Browser voor Sqlite en open het bestand BrowserState.db dat u hebt uitgepakt.
  • Ga naar het tabblad Bladeren door gegevens en selecteer de tabbladtabel

De Safari BrowserState-database opvragen met behulp van de SQLite-editorDe Safari BrowserState-database opvragen met behulp van de SQLite-editor

Zoals je in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, heeft de last_viewd_time-kolom uit de database de indeling van een Unix-tijdstempel. Als u het naar een datetime-indeling wilt converteren, kunt u deze SQL-opdracht gebruiken:

SELECT id, titel, url, datetime(laatst bekeken_tijd, ‘unixepoch’, ’31 jaar’, ‘lokale tijd’) AS tijdstempel VAN tabbladen

U kunt de geopende Safari-tabbladen ook exporteren naar een CSV-bestand via het DB Browser File-menu. Exporteer de tabel(len) als CSV-bestand

Als je vastloopt, neem dan contact met ons op via de livechat of emailen we zullen ons best doen om te helpen!