Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Het conflict tussen China en Taiwan zou kunnen leiden tot het falen van de mondiale halfgeleiderindustrie

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Het conflict tussen China en Taiwan zou kunnen leiden tot het falen van de mondiale halfgeleiderindustrie

De wereld houdt de Russische invasie van Oekraïne nauwlettend in de gaten. Nu komt het conflict tussen China en Taiwan tot een hoogtepunt. Amerikaanse functionarissen vrezen dat China op soortgelijke wijze Taiwan zou kunnen binnenvallen onder het ‘Eén China’-regime van president Xi Jinping. De leider van het land beweerde dat Taiwan, een ‘afgescheiden provincie’, weer een deel van China zou worden, hetzij vreedzaam, hetzij met geweld. Aan de andere kant zei de Taiwanese president Tsai Ing-wen dat Taiwan autonoom zou blijven. Ambtenaren vrezen ook dat het conflict tussen China en Taiwan zou kunnen leiden tot het falen van de mondiale halfgeleiderindustrie.

Het conflict tussen China en Taiwan zou kunnen leiden tot het falen van de mondiale halfgeleiderindustrie

Zie ook: China investeert in de Pakistaanse EV-sector

Voor degenen die het niet weten: Taiwan produceert meer dan 92% van ‘s werelds geavanceerde computerchips, die zijn geconfigureerd voor gebruik in smartphones, computers, auto’s en militaire uitrusting. Zowel de VS als China zijn afhankelijk van Taiwanese bedrijven, waarvan de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) de grootste is. Samsung Electronics in Zuid-Korea produceert daarentegen de resterende 8% van de wereldmarkt.

De VS zijn voor halfgeleideronderzoek en -ontwerp volledig afhankelijk van Taiwan. Volgens het Amerikaanse ministerie van Handel heeft de uitbestede productie van chips het Amerikaanse marktaandeel doen dalen van 37% in 1990 naar 12% in 2021. Apple, Qualcomm, Nvidia, Google, Amazon en Microsoft besteden de productie van halfgeleiders grotendeels of gedeeltelijk uit. van TSMC en andere in Taiwan gevestigde bedrijven. TSMC is Apple’s exclusieve leverancier van geavanceerde chips. Aan de andere kant heeft China 9% van het mondiale chipmarktaandeel in handen door de productie van goedkope computerchips voor consumptiegoederen en elektronica.

Als het conflict voortduurt en China Taiwan binnenvalt, zou het ingenieurs kunnen rekruteren en intellectueel eigendom kunnen stelen van TMSC en Amerikaanse chipmakers.

Controleer ook: de De VS onderzoeken Huawei vanwege het verzenden van gevoelige gegevens naar China