Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Het is officieel: USB4 bevat Thunderbolt 3

Het is officieel: USB4 bevat Thunderbolt 3 2

Het USB Implementers Forum (USB-IF) heeft vandaag de officiële USB4-specificatie vrijgegeven, gebaseerd op Thunderbolt 3.

“De USB4-specificatie is een belangrijke update om de volgende generatie USB-architectuur te leveren die een aanvulling is op en voortbouwt op de bestaande USB 3.2- en USB 2.0-architecturen”, kondigde de organisatie aan. “De USB4-architectuur is gebaseerd op de Thunderbolt-protocolspecificatie die onlangs door Intel Corporation aan de USB Promoter Group is verstrekt. Het verdubbelt de maximale totale bandbreedte van USB en maakt meerdere gelijktijdige gegevens- en weergaveprotocollen mogelijk. “

Voor de duidelijkheid: dit is een Goed Ding: Thunderbolt 3-functionaliteit is al een paar jaar beschikbaar via USB-C, maar de acceptatie is vrij laag omdat sommige pc-fabrikanten traditionele USB-C-poorten mixen en matchen met krachtigere USB-C/Thunderbolt 3-poorten. (Slechts één pc-fabrikant, Microsoft, heeft Thunderbolt 3 om de een of andere reden volledig genegeerd.)

USB4 zal dus bieden wat we vandaag de dag zien via USB-C/Thunderbolt 3-poorten: een enkele, omkeerbare poort die stroom, weergave, opslag en connectiviteit voor randapparatuur kan leveren met snelheden tot 40 Gbps. Het is ook achterwaarts compatibel met USB 2.0, USB 3.2 en Thunderbolt 3.

De verwachting is dat er vanaf begin 2020 nieuwe USB4-gebaseerde pc’s op de markt zullen komen. Met uiteraard de duidelijke uitzondering van Microsoft.

Gelabeld Thunderbolt 3, USB-C, USB4