Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Het marktaandeel van Samsung-smartphones in Japan bereikt het record van de afgelopen zes jaar

000 stuks smartphones op de Japanse markt van april tot juli.

Volgens gegevens van Strategy Analytics bereikte het marktaandeel van smartphones in Japan in het tweede kwartaal van 2019 het hoogste punt in zes jaar. Volgens het bedrijf verkocht Samsung van april tot juli ongeveer 600.000 smartphones op de Japanse markt. De cijfers vertegenwoordigen ongeveer 9,8% van de smartphones van het land. A Apple domineerde de markt met een aandeel van 50,8%.

De Japanse bedrijven Sharp en Sony stonden op de derde en vierde plaats met respectievelijk 7,2% en 7% marktaandeel. Dit is het grootste marktaandeel van Samsung in Japan in zes jaar. Het marktaandeel van Samsung was tot 2013 niet gestegen van 10%. Sindsdien is het gedaald tot 3,4% in 2016, voordat het zich herstelt tot 5,2% in 2017 en 6,4% in 2018. De recente stijging is te danken aan de sterke verkopen op deze markt voor de Galaxy S10-serie.

Moeilijke tijden voor Samsung in Japan

Het kan ook interessant zijn om te weten:

Samsung is op zoek naar manieren om zijn aanwezigheid op de Japanse markt uit te breiden. Samsung zegt dat Japanse mobiele operators zich voorbereiden op de lancering van 5G-netwerken voorafgaand aan de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Samsung is een wereldwijde Olympische partner in de categorie draadloze communicatieapparatuur. Het Zuid-Koreaanse bedrijf opende in maart ook Galaxy’s grootste winkel in Tokio ter gelegenheid van de 500 dagen tot de Olympische Spelen van 2020. De escalerende handelsoorlog tussen Japan en Zuid-Korea kan de zaak van Samsung echter niet ten goede komen. Japan heeft Zuid-Korea verwijderd van de lijst van geprefereerde economische partners, wat een negatieve invloed kan hebben op de activiteiten van Samsung-smartphones in het land. De nieuwe verordening wordt van kracht op woensdag 28 augustus en beperkt de export van meer dan 800 ‘strategische materialen’ naar Zuid-Korea.

Ik ben de oprichter van Androidgeek.pt en werk al tien jaar in de IT. Gepassioneerd door technologie, Android, adverteren, digitale marketing en strategische positionering, en natuurlijk Android <3