Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Het meest ambitieuze plan voor de transitie naar elektrische voertuigen ligt… in Afrika

Gerelateerd nieuws

Als we denken aan toonaangevende landen op het gebied van elektrische voertuigen, denken we aan landen als Japan, China, de VS of Scandinavische landen als Noorwegen en Denemarken. Het laatste waar we aan zouden denken is Afrika, toch?

Misschien hebben we het mis, want er zijn Afrikaanse landen die zich ook bewust zijn van de voordelen van reizen met elektrische voertuigen en erover nadenken om daar zwaar op in te zetten.

Het is het geval van Rwandadat een meer dan ambitieus plan heeft om in de niet al te verre toekomst de meeste voertuigen op brandstof te laten rijden vervangen door hun respectieve elektrische alternatieven. Wij vertellen je hoe ze dat gaan doen!

Afrika is ook geëlektrificeerd

De Rwandese regering wil niet achterblijven bij de elektrificatie van voertuigen, waar de wereld voorbestemd lijkt te zijn, tenminste als we op dezelfde planeet willen blijven leven. Dit werd een paar weken geleden aangekondigd door Paul Kagame, de president van het land. Hij legde uit dat ze plannen maken taxi-oproepen voor gasmotorfietsen vervangen, zo beroemd in Rwanda, met elektrische motorfietsen.

Patrick Nyirisema, directeur-generaal van de Rwandese overheidsinspectie, bevestigde tegenover TechCrunch dat de opmerkingen van de president betrekking hebben op een nationaal elektromobiliteitsplan Ze willen optreden in het Afrikaanse land.

Het plan bevindt zich nog in de goedkeuringsfase. Als het echter werkelijkheid wordt, zou het geweldig nieuws zijn, aangezien alleen Kigali (de hoofdstad van Rwanda) in de buurt actief is 15.000 motortaxi. In totaal maken ze zo’n 350.000 ritten per dag, en het is niet eens nodig om de CO2-uitstoot te berekenen die ze zouden uitstoten als ze elektriciteit zouden gebruiken.

Motoren zijn nog maar het begin

Nyirisema vertelt aan genoemde media dat de ombouw van motorfietsen nog maar het begin is van een groter plan. Het land zou beginnen met motorfietsen, maar dan zouden de bussen en auto’s rijden.

Ze weten uiteraard van de Rwandese regering dat de elektriciteitsmigratie niet meteen kan gebeuren. Deze creëren een Overgangsfase en programma’s om het voor bestuurders gemakkelijker te maken om over te stappen op elektrische motorfietsen. Het wordt dan verboden om wagenparken uit te rusten met niet-elektrische motorfietsen.

Het is niet verrassend dat velen al grote zakelijke kansen hebben gezien in de elektrische transformatie van Rwanda. Ampersand Het is het bedrijf dat met zijn elektrische motorfietsmodel het voortouw lijkt te nemen, ook al zijn er af en toe afspraken met motortaxibedrijven in het land.

Het is verrassend dat een land met zulke hoge armoedeniveaus zulke initiatieven ontplooit terwijl er ernstiger problemen lijken te bestaan. Het is des te verbazingwekkender dat landen in Europa zoals Spanje zich nog niet hebben verdiept in elektrificatieplannen van deze omvang. Veel mensen praten over Afrika, maar het lijkt erop dat als we zo doorgaan, ze ons praktisch vooruit zullen helpen zonder dat we het beseffen.