Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Het nieuwe Google-verbod zou een van de beste smartphones van 2023 lam kunnen leggen

In werking treedt a nieuw Google-blok en sommige eigenaren van Android-telefoons zouden zonder enkele van de populairste apps van het bedrijf kunnen komen te zitten Berg uitzicht.

De nieuwe Mate 30 Pro van Huawei wordt over een paar weken gelanceerd, maar het nieuwe verbod zou de installatie van diensten zoals Gmail, Chrome, Google Maps of Google Docs. Bovendien zal de Mate 30 Pro blijkbaar geen officiële versie van het Android-besturingssysteem kunnen aanbieden. Dit verbod komt daarna Huawei werd in mei door de Amerikaanse regering op de zwarte lijst gezet. Andere bedrijven, waaronder Google, mogen geen handel meer drijven met deze bedrijven.

Een Google-woordvoerder zei dat Mate 30 niet mag worden verkocht tenzij er toestemming voor is gegeven vanwege het verbod op Google-apps en -diensten Verenigde Staten over de verkoop aan het Chinese bedrijf Huawei. Bovendien kan een tijdelijke opschorting van het vorige week aangekondigde verbod niet worden toegepast op nieuwe producten zoals de Mate 30.

Huawei Android-blok

Dit betekent dat hoewel het Chinese bedrijf nog steeds een open source-versie van Android kan gebruiken voor zijn volgende mobiele telefoon, het er geen zal kunnen krijgen. betaalde licentie vereist om Google-apps en -services te gebruiken. De blokkade zou de verkoop van Huawei kunnen verlammen, omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat fans zonder Android of de populairste apps zulke dure topproducten willen kopen. Google Maps of Gmail.

Huawei Android-blok

Hoewel Huawei niet veel tijd had om het probleem op te lossen, kondigde het op 19 september de presentatie van de Mate 30 Pro aan. Misschien wordt het gelanceerd met een eigen besturingssysteem HarmonieOsontworpen voor apparaten Internet der dingen (IoT) Maar het kan ook gebruikt worden door smartphones die het Chinese bedrijf in augustus introduceerde. In een verklaring aan ReutersHuawei-woordvoerder Joe Kelly zei: “Huawei zal het besturingssysteem en het Android-ecosysteem blijven gebruiken als de Amerikaanse overheid dit toestaat. Anders zullen we ons besturingssysteem en ecosysteem blijven ontwikkelen.”

Huawei Android-blok

De president van Huawei’s softwaredivisie zei dat het nieuwe besturingssysteem van het bedrijf het vermogen heeft om Android en iOS te verslaan in termen van “distributie, prestaties, energieverbruik en openheid.” Wang verklaarde ook dat dit mogelijk was dankzij de architectuur gebaseerd op HarmonyOS Micro-kernel. In wezen zou deze structuur ervoor moeten zorgen dat HarmonyOS gemakkelijker over verschillende producten kan worden gedistribueerd dan concurrerende besturingssystemen. Al wil Huawei vooral exploiteren androïde Het Chinese bedrijf zou dit voor zijn mobiele telefoons kunnen implementeren als het niet meer met Google kan werken HarmonyOS binnen twee of drie dagen op zijn telefoon.