Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Het Pakistaanse FinTech OneLoad haalt 11 miljoen op in Series A-ronde

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: de Pakistaanse FinTech OneLoad haalt 11 miljoen op in Series A-ronde

De Pakistaanse fintech OneLoad heeft $11 miljoen opgehaald in een Series A-ronde. Fintech richt zich op het aanboren van de op twee na grootste bevolking zonder bank ter wereld. De laatste investeringsronde werd geleid door Sarmayacar en Shorooq Partners, met deelname van het Bill & Melinda Gates Foundation Strategic Investment Fund, hun eerste investering in Pakistan.

Het Pakistaanse FinTech OneLoad haalt 11 miljoen op in Series A-ronde

Controleer ook: Telecommunicatiebedrijven roepen ‘digitale noodtoestand’ uit

OneLoad is het grootste niet-bancaire digitale transactieplatform in Pakistan en bedient maandelijks miljoenen klanten. Veel kleine winkeleigenaren downloaden en gebruiken de Android-applicatie van OneLoad. Het werkt samen met banken en telecommunicatiebedrijven om diensten aan te bieden zoals betalingen, contante stortingen en leningen.

Het bedrijf hoopt het ‘grootste bankplatform van het land te worden voor de wereldloze, financieel uitgesloten markt’, zei Muhammad Yar Hiraj, oprichter en CEO van OneLoad, in een interview. “Het doel is om het grootste microfiliaal voor mensen zonder bank te worden zonder daadwerkelijk een filiaal te bezitten.”

Vorig jaar opereerde OneLoad via zijn 40.000 agenten en genereerde ongeveer $100 miljoen aan inkomsten. Het bedrijf wil het aantal dagelijkse transacties verhogen van de huidige 400.000 naar één miljoen per dag.

Onlangs heeft de Pakistaanse FinTech-startup Dbank 17,6 miljoen dollar opgehaald in een startfinancieringsronde, de grootste ooit in Pakistan. Dbank is bezig met het bouwen van een gebruikersgericht digitaal banksysteem, gebaseerd op ethisch bankieren. Dbank wordt geassocieerd met door de overheid geleide initiatieven om de betalingsinfrastructuur van het land te moderniseren om de financiële inclusie te verbeteren.

Zie ook: Dbank haalt grootste startronde in Pakistan op van $17,6 miljoen