Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Het Twitter-account van Twitter-CEO Jack Dorsey is gehackt!

Twitter-factuur van Jack DorseyCEO en oprichter van Twitter, werd gehackt en gebruikt als medium om aanstootgevende racistische opmerkingen, bommeldingen en berichten te verspreiden die in strijd waren met de communityrichtlijnen.

Twitter-CEO Jack Dorsey’s Twitter-account gehackt!

De berichten die via het account van Jack Dorsey werden geplaatst, leken grappen te zijn en lieten verbindingen met hackers zien. Het rapport bevat meer dan 4 miljoen Volgers en is een van de meest gezaghebbende accounts op Twitter.

De hackers kregen toegang tot Jacks account en plaatsten aanstootgevende tweets onder zijn naam. Hierdoor hebben hackers ook toegang gekregen tot zijn privéberichten. Uit dit probleem blijkt dat Jack Dorsey zijn eigen account op dit platform niet kon beveiligen. Twitteren.

De groep hackers noemde zichzelf “Grinnikende bendeEn er waren geen strikte bedoelingen en motieven achter de aanslagen, maar de belangrijkste reden voor al het drama had zijn eigen verhaal.

De Chuckle Gang wilde dat Jack Dorsey een aantal Twitter-accounts zou opschorten. De tweets zijn zo snel mogelijk verwijderd om verdere problemen te voorkomen.

Twitter vereist dat alle gebruikers tweefactorauthenticatie gebruiken om ervoor te zorgen dat slechts één accounthouder toegang heeft tot een account.

Jack Dorsey en Twitter verwezen niet naar de hack. Twitter verklaarde dat de beveiliging van het mobiele telefoonnummer dat aan Jacks account was gekoppeld, in gevaar was gebracht en niet door de mobiele operator was opgemerkt. Dit resulteerde in ongeautoriseerde toegang tot Jacks account en stelde de hackers in staat tweets via sms te verzenden vanaf het telefoonnummer. Het probleem is nu echter opgelost.

Niet alleen Twitter, maar elk socialmedia-account moedigt gebruikers aan om een ​​extra privacylaag in te stellen door tweefactorauthenticatie in te schakelen. Wanneer tweefactorauthenticatie is ingeschakeld, ontvangt de accounthouder een melding op zijn e-mailadres en mobiele nummer met een eenmalig wachtwoord (OTP) waartoe alleen de accounthouder toegang heeft.