Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe bouw je een server en hoeveel kost het?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe bouwt u een server en hoeveel kost deze?

Je wilt dus van je hostingprovider af. Het bouwen van een eigen server is de enige uitweg.

Waarom?

Eenvoudig – het biedt totale controle. U kunt elke applicatie zonder beperkingen hosten en hoge maandelijkse kosten vermijden. Als u meer bronnen nodig heeft, kunt u eenvoudigweg de hardware upgraden.

En het beste van alles: u hoeft geen webserver meer te delen met luidruchtige buren.

In dit artikel laat ik zien hoe je een server maakt. Jij hebt nodig:

 • Serverapparatuur
 • Breedband internet verbinding
 • Netwerkhardware
 • Besturingssysteemsoftware
 • Koelsysteem
 • Bewakingsinstrumenten

Stroop je mouwen op en laten we gaan.

Wat is een server?

Een server is een apparaat dat communiceert met andere computers die clients worden genoemd. Het biedt middelen voor het voeden van services op een netwerk. Dit omvat gegevensverwerking en het uitvoeren van applicaties.

De geschiedenis van servers gaat terug tot de jaren tachtig. Destijds gebruikten organisaties ze om informatie veilig op te slaan. In de jaren negentig werd deze technologie echter een belangrijk onderdeel van het internet. Het ondersteunt nu websites, externe databases, cloud computing en meer.

Hier ziet u hoe u een server maakt:

Hoe een server te maken

Hier zijn de stappen die u nodig heeft om een ​​server te maken.

Bepaal uw behoeften

Door de behoeften te bepalen, bespaart u kosten en tijd.

Voor het hosten van persoonlijke bestanden is een goedkope thuisserverconfiguratie vereist. U kunt het gebruiken om eenvoudige websites uit te voeren en bestanden op te slaan.

Aan de andere kant wordt de inzet groter als het gaat om het inbedrijfstellen van projecten. Bedrijfslocaties vereisen bijvoorbeeld 24/7 beschikbaarheid. Het beheren van aanzienlijk websiteverkeer vereist ook veel middelen. U wilt niet dat uw bezoekers stuiteren vanwege trage prestaties.

Hetzelfde geldt ook voor platforms die mediarijke toepassingen bieden, zoals streaming en gaming. U hebt een robuust systeem nodig om onderbroken services te kunnen leveren.

Computer hardware

De hardware waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van een server is:

 • CPU: De Central Processing Unit (CPU) is een apparaat dat webservertaken beheert. Voor een eenvoudige installatie kunt u een Celeron-eenheid aanschaffen. Het is goedkoop en kan gemakkelijk lichtgewicht projecten aan. Voor taakactiviteiten moet je kiezen voor Ryzen- of Xeon-processors. Hoewel ze kostbaar zijn, voeren ze moeiteloos complexe applicaties uit.
 • Moederbord: Ook wel het systeembord genoemd, het is de ruggengraat van de server. Het vormt de brug voor de interactie van alle componenten van de computer. Goede opties zijn onder meer HP, Dell, Asus en ASRock.
 • RAM: Geheugen is een component die tijdelijk gegevens opslaat voor verwerking. Voor uw server heeft u DDR4 RAM nodig. Het heeft meerdere kanalen voor snellere informatieverwerking.
 • Harde schijf: Dit is een apparaat dat wordt gebruikt om bestanden op het systeem op te slaan. Met een SSD schijf creëer je je eigen server. Het biedt tot 20 keer hogere snelheden dan conventionele harde schijven.
 • Koeling: Een server genereert warmte tijdens het draaien van applicaties. Zonder goede koeling kan het gemakkelijk kapot gaan. Om dit te voorkomen heb je een grote ventilator nodig.
 • Chassis: Een chassis is een metalen behuizing waarin de componenten van uw server zijn ondergebracht. Er zitten sleuven in waar je van alles in kwijt kunt. iStarUSA biedt een breed scala aan betaalbare opties. De andere alternatieven voor uw goedkope serverconfiguratie zijn Supermicro, Athena en Rosewill.
 • Stroomvoorziening: Eenvoudige taken vereisen minimaal een apparaat van 300 watt. Voor zware toepassingen heb je aan de onderzijde 500 watt nodig.
 • Grafische kaart (optioneel): Processors hebben een geïntegreerd grafisch stuurprogramma. Deze zijn ook geweldig voor het uitvoeren van de meeste apps. Taken zoals gamen, streamen en mining vereisen echter meer kracht. Overweeg de aanschaf van een speciale grafische kaart als u uw eigen webserver bouwt.
 • Dvd-station (optioneel): Tegenwoordig kan alles eenvoudig van internet worden gedownload. U kunt echter een optisch station gebruiken om een ​​aangepaste image te installeren. Het helpt ook om back-ups op een dvd op te slaan.

Netwerk uitrusting

Dus als u zich afvraagt ​​hoe u een server moet maken, schaf dan breedbandapparatuur aan. Koop eerst een netwerkkaart. De meeste zijn universeel en passen perfect bij de meeste besturingssystemen. Bovendien variëren ze van $ 20 tot $ 50 per stuk.

Koop een Categorie 6 (cat6)-router en een Ethernet-kabel. Het geeft u de mogelijkheid om de bandbreedtevereisten in de toekomst uit te breiden. In dit geval hoeft u alleen maar uw abonnement bij uw internetprovider bij te werken. Betrouwbare merken zijn onder meer D-Link, Startech, TP-Link en anderen.

De snelheid hangt ook af van uw behoeften. Shared hosting providers beperken deze tot ongeveer 10 Mbps, wat prima geschikt is voor lichte taken. Geavanceerde webhosting op VPS-servers wordt echter geleverd met minimaal 100 Mbps.

besturingssysteem

Kies vervolgens een besturingssysteem (OS) om een ​​server te maken. Open source software-opties zijn de beste. Behalve dat ze gratis zijn, hebben ze online een loyale aanhang. Je kunt de online communities dus altijd om hulp vragen.

Elke Linux-distributie werkt prima voor uw webserver. Dit komt omdat alle besturingssystemen zonder extra kosten beschikbaar zijn onder dit platform. Er is echter maar één uitdaging: ontwikkelaars kunnen de strategie op elk moment wijzigen.

Neem bijvoorbeeld CentOS 7 en CentOS 8 van IBM Red Hat. Het waren de meest populaire toepassingen voor het voeden van servers. Het bedrijf zal de ondersteuning echter in 2024 beëindigen.

Maar genoeg met het trieste deel.

Er zijn ruim 600 alternatieve besturingssystemen waarmee u uw eigen server kunt bouwen. De directe concurrenten van CentOS zijn onder meer RockyLinux en AlmaLinux. Anderen omvatten Ubuntu, Debian, Fedora, OpenSUSE, enz.

Je kunt ook de premiumopties proberen. U kunt Windows bijvoorbeeld gebruiken om bedrijfsapplicaties uit te voeren. Het biedt ook naadloze schaalbaarheid voor het upgraden van bronnen. Verder is het een goede keuze voor het werken met teams.

MacOS is een andere optie voor het maken van een goedkope thuisserver-build. Het is geschikt voor consumenten die graag Apple-producten gebruiken. Je kunt hem gebruiken als controller voor je Apple TV en iOS-apparaten.

Alles bij elkaar zetten

Dit is het moeilijkste deel van het maken van een server. Eerst moet je alle componenten op één plek verzamelen. Kijk dan eens naar de documentatie die fabrikanten verstrekken. Vervolgens vindt u stapsgewijze instructies voor het monteren van de onderdelen.

Een ander alternatief is om online naar reisgidsen te zoeken. Op YouTube kun je DIY-video’s bekijken. U kunt ook een technicus inhuren om de reparatie uit te voeren.

Nu weet je hoe je een server moet maken. Onderhoud is echter een ander verhaal.

onderhoud

Ga zorgvuldig om met speciaal gebouwde thuisservers. Ze moeten worden onderhouden, anders loop je het risico op problemen. Apps kunnen bijvoorbeeld traag worden of crashen.

Om alles soepel te laten verlopen, moet u:

 • Update de software regelmatig
 • Maak een back-up van de webserver voordat u updates uitvoert
 • Controleer de gezondheid van de hardware met behulp van monitoringtools
 • Vervang defecte onderdelen indien nodig
 • Gebruik een op maat gemaakt rack om uw server stevig te monteren
 • Reinig de fittingen met perslucht

Oké, maar hoeveel gaat dat kosten?

Hoeveel kost een server?

Als u zich afvraagt ​​hoe u een server moet bouwen, zijn de kosten waarschijnlijk uw grootste zorg.

Zoals al gezegd, het hangt allemaal af van uw behoeften. Een eenvoudige installatie kost gemiddeld tussen de €600 en €900. Voor een robuuste configuratie kost het u $ 1.000 of meer.

Hier is de uitsplitsing:

Een Celeron-CPU begint bij $ 62. Het is een versie met lage specificaties van Intel’s processorreeks. U kunt kiezen voor krachtige alternatieven die €300 en meer kosten. AMD’s Ryzen-chips zijn de beste voor deze prijs. Ze bieden meer kernen voor het verwerken van complexe applicaties.

Als u met een beperkt budget werkt, kunt u een traditionele harde schijf aanschaffen. Een schijf van 4.000 GB (4 TB) kost slechts $ 104. Dat kost evenveel als een SSD van 500 GB. Ook al krijgt u minder opslagruimte, uw aangepaste serverbuild werkt sneller.

Als het om moederborden gaat, ga dan voor het beste geld dat er te koop is. Als vuistregel geldt dat u $ 250 of meer moet uitgeven. U kunt upgraden naar nieuwere componenten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over compatibiliteit.

Tijd is ook een essentieel onderdeel bij het bouwen van een server. Het kan tot 72 uur duren om de installatie te voltooien. Dat varieert van $ 120 tot $ 720 aan arbeidskosten.

Alternatieven voor het bouwen van uw eigen server

Servers bouwen is duur. Als je een beperkt budget hebt, is het kopen van een kant-en-klare machine een betere optie.

Prijzen beginnen bij $ 350 vanaf platforms zoals Amazon. Ter vergelijking: dat is 60% minder dan een zelfgemaakte versie.

Dit is waarom:

Aanbieders bedienen een aanzienlijk aantal klanten. U kunt apparaten in bulk bestellen bij fabrikanten. Zo kunnen ze lagere prijzen bedingen. Een dergelijk voordeel sijpelt door naar u als koper.

Maar dat is niet je enige optie.

Je weet nu hoe je een server moet bouwen, toch? Waarom converteert u niet een oude computer?

U bespaart geld omdat u geen hardware hoeft aan te schaffen.

Afronden

Als u van plan bent een thuisserver te bouwen, kunt u nu beginnen. Geniet van superieure controle en onbeperkte middelen. Dit is iets dat je nauwelijks krijgt van hostingbedrijven.

Maar de prijs is een beetje hoog.

Hardware is duur. Het duurt ook uren om het systeem te configureren. Daarom kan het inhuren van een expert de beste keuze zijn. Toch zul je dieper in je zakken graven om het voor elkaar te krijgen.

Over het algemeen heb je alle tips voor het bouwen van een server. Behalve dat het duur is, is het zeker het proberen waard.

Mục lục