Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe DIAL YouTube en Netflix op je tv krijgt zonder Chromecast

Een van de beste dingen aan de Apple TV en Google Chromecast is dat je er inhoud van je smartphone of tablet naar kunt casten. Waarom zou dit type functionaliteit beperkt moeten worden tot dit type apparaat? Dat is de redenering KIEZENeen log van Netflix en YouTube.

Wat doet DIAL?

DIAL, wat staat voor DIscovery And Launch, is een eenvoudig en open protocol waarmee apparaten op het tweede scherm (uw telefoon of tablet) apps kunnen uitvoeren op apparaten op het eerste scherm (uw tv, Blu-ray-speler, settopbox en) kunt herkennen en er snel mee kunt beginnen). U kunt bijvoorbeeld een YouTube-video op uw telefoon gaan bekijken, maar vervolgens de YouTube-app op uw tv starten en vanaf daar verder kijken.

DIAL specificeert alleen de detectie en lancering van apps die door de smartphone worden bestuurd, buiten de reikwijdte van het protocol. Dit type bediening is echter doorgaans eenvoudig en we ontdekten dat het bedienen van de media nog steeds mogelijk is vanaf het tweede schermapparaat. U kunt bijvoorbeeld de touchscreen-scrubber van uw telefoon gebruiken om snel door de afgespeelde video te bladeren.

Hoe verschilt het van AirPlay en Chromecast?

In feite lijkt DIAL sterk op zowel AirPlay als Chromecast: u bladert en vindt inhoud van uw telefoon of tablet en stuurt deze vervolgens naar uw tv. De verschillen zijn echter afhankelijk van hoe de technologie werkt en hoe het ontvangende apparaat ermee omgaat.

Met AirPlay en Chromecast stuurt uw telefoon de locatie van de video- of audiostream naar het ontvangende apparaat, dat rechtstreeks verbinding maakt met het apparaat en begint met afspelen. In dit opzicht vereisen noch de Apple TV noch de Chromecast de installatie van een app. Bediening en afspelen worden beheerd door het verzendende apparaat, terwijl de Apple TV of Chromecast verbinding maakt met de stream.

Het grote verschil met DIAL is dat de app fysiek op je tv wordt gestart. Als u bijvoorbeeld Netflix op uw telefoon downloadt en vervolgens DIAL gebruikt, wordt de Smart TV-versie van Netflix op uw tv gestart en vervolgens verbinding gemaakt met de stream. Als u de vereiste app niet hebt geïnstalleerd, brengt uw tv u mogelijk naar de App Store en wordt u gevraagd deze te installeren.

KIES YouTube

Cruciaal is dat u na het gebruik van DIAL uw telefoon niet langer hoeft te koppelen met uw tv of een ander apparaat om de bediening te beheren. Alles werkt soepel en u hoeft niets te doen.

Zodra uw tv de media afspeelt, bevindt deze zich fysiek in de vereiste app, zodat u vanaf daar de volledige controle kunt overnemen als u dat wilt. Dit is een groot verschil en de beste manier om dit te begrijpen is door naar Apple TV en Netflix te kijken.

De Netflix app voor iOS ondersteunt nu AirPlay, waardoor je video’s direct naar de mediaspeler stuurt. De Apple TV heeft echter ook een eigen Netflix-app. Wanneer je AirPlay gebruikt, wordt de interne Netflix-app van Apple TV omzeild. Wanneer u dus stopt met het afspelen van inhoud, keert u terug naar het startscherm. Als je klaar bent met DIAL, bevind je je in de Netflix-app, zodat je de afstandsbediening van de tv kunt blijven gebruiken.

Wat is het daadwerkelijke voordeel van het starten van de app?

Door een speciale app op het apparaat te starten, kunt u DIAL gebruiken om alle inhoud af te spelen die het verzendende apparaat kan afspelen. AirPlay en Chromecast kunnen DRM-problemen ondervinden bij het overbrengen van inhoud, waardoor bepaalde inhoud van deze methode wordt uitgesloten.

YouTube Selecteer Toevoegen aan wachtrij

Dit betekent ook dat fabrikanten de manier waarop ze dingen doen niet hoeven te veranderen of hun apps in te schakelen voor casten. Zolang het ontvangende apparaat een eigen app op het eerste scherm heeft, werkt DIAL ermee. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je DIAL nodig hebt als de YouTube- of Netflix-app al in je tv is ingebouwd. Wanneer u DIAL vanaf uw smartphone of tablet gebruikt, gaat het navigeren en vinden van inhoud veel sneller dan navigeren met de afstandsbediening van uw tv of proberen zoekopdrachten te typen. Dit betekent ook dat bezoekende gasten die zijn verbonden met uw draadloze netwerk allemaal kunnen bijdragen aan wat er op de tv wordt weergegeven, met alleen Netflix- of YouTube-apps op hun smartphone of tablet. Met YouTube kun je wachtrijen maken, zodat meerdere kijkers kunnen bijdragen aan een afspeellijst met video’s, ideaal om samen te bekijken.

Waar is DIAL niet goed voor?

Het probleem met DIAL wordt veroorzaakt doordat het apparaat met het eerste scherm vereist dat de app wordt geïnstalleerd. Met AirPlay en Chromecast kun je eenvoudig elke video of audio casten (zolang het formaat wordt ondersteund). Hierdoor kun je met Plex bijvoorbeeld streamen vanaf een mediaserver naar je Chromecast. Voor DIAL moet de Plex-app op uw tv zijn geïnstalleerd.

YouTube-belwachtrij

Wanneer kan ik DIAL krijgen?

Het goede nieuws is dat u nu DIAL kunt gebruiken. DIAL-ondersteuning is ingebouwd in de meeste smart-tv’s (PS4 en PS3), wat niet verrassend is aangezien Samsung en Sony allebei hebben bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. YouView-boxen, de Xbox One, Roku-boxen en Amazon Fire TV-apparaten ondersteunen allemaal DIAL voor YouTube en ook Netflix.

Hoe gebruik ik DIAL met YouTube?

Het gebruik van DIAL is heel eenvoudig. Start eenvoudig de gewenste app, speel de gewenste inhoud af en tik op dezelfde Cast-knop die u voor Chromecast zou gebruiken (bijvoorbeeld een tv met een radiosignaal). U hoeft alleen maar het apparaat te selecteren waarop u de inhoud wilt afspelen. Dit werkt zowel op Netflix als op YouTube. Alle DIAL-compatibele apparaten zoals streamingboxen, smart-tv’s of gameconsoles op uw netwerk verschijnen in de lijst met selecteerbare apparaten. Zodra u het juiste apparaat selecteert, wordt de ingebouwde app gestart om het afspelen te starten.

Als je met YouTube een video selecteert, heb je de mogelijkheid om de video onmiddellijk af te spelen, waardoor de tv mogelijk wordt overbelast als er al iets wordt afgespeeld, of om de video aan de wachtrij toe te voegen. Video’s worden standaard automatisch afgespeeld, zodat je video wordt afgespeeld nadat de YouTube-app in de wachtrij staat. Video’s die door andere gebruikers op hun apparaten aan de wachtrij zijn toegevoegd, verschijnen ook in de wachtrijlijst om de zaken op orde te houden.