Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe ga ik om met het Chrome Redirect-virus op mijn Mac?

Voor we beginnen

Na een paar jaar apps voor macOS te hebben gebouwd, hebben we een tool ontwikkeld die iedereen kan gebruiken. De allround probleemoplosser voor Mac.

Hier is een tip voor u: Download CleanMyMac om snel enkele van de in dit artikel genoemde problemen op te lossen. Om dit echter zelf te kunnen doen, hebben wij hieronder de beste ideeën en oplossingen voor u op een rij gezet.

Browserkapers zijn er in veel verschillende vormen en beïnvloeden browsers op verschillende manieren. Het Chrome redirect-virus is een voorbeeld dat ongebruikelijk alleen Chrome-browsers treft, hoewel er varianten zijn die ook andere browsers beïnvloeden. Eenmaal op uw Mac wordt uw startpagina omgeleid en gecrawld, worden opdringerige advertenties weergegeven en wordt geprobeerd u met valse waarschuwingen te waarschuwen voor meer malware.

Alles wat u moet weten over het Chrome Redirect-virus

Ten eerste, net als anderen Browserkaper, Chrome-omleiding is helemaal geen virus. Het repliceert zichzelf niet en kopieert zichzelf niet van computer naar computer. En uw Mac raakt niet beschadigd. Het zal u echter frustreren wanneer u Chrome gebruikt door advertenties en pop-ups weer te geven, zoekopdrachten om te leiden en gegevens zoals uw IP-adres en zoekopdrachten te stelen.

U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe Chrome Redirect überhaupt op uw Mac terecht is gekomen. Het antwoord, zoals bij de meeste kwaadaardige programma’s, is om u te overtuigen Klik op een ‘Software-update’Of door te bundelen met een andere app die u wilt installeren. De ingebouwde beveiliging van Apple is redelijk goed, maar kan je er niet van weerhouden deze te overschrijven en apps te installeren die malware bevatten. Dus malware-ontwikkelaars overtuigen u om precies dat te doen of hun code in een andere app te verbergen.


Om te voorkomen dat u Chrome Redirect downloadt, klikt u nooit op een waarschuwing in een browser die u iets vertelt op uw Mac, zoals: Flash Player is verouderd. Als u een waarschuwing van macOS ontvangt wanneer u een app installeert, negeer deze dan niet. Bedenk goed of de app die je installeert veilig is en geen onaangename verrassingen bevat. macOS heeft een ingebouwde beveiligingstool genaamd Poortwachteris ontworpen om u te beschermen tegen apps die een beveiligingsrisico vormen. Door een app te overschrijven en ermee akkoord te gaan deze te installeren, verwijdert u deze bescherming.

Is Megabackup een virus?

Hoe het Chrome redirect-virus op uw Mac te verwijderen

De eerste stap is het verwijderen van de applicatie die u heeft gedownload voordat u de Chrome-omleiding opmerkte.

Ga naar de map Applicaties, zoek de app en sleep deze naar de prullenbak. Hierdoor wordt het niet volledig verwijderd. Mogelijk staan ​​er nog bestanden op uw Mac. Controleer deze twee locaties door het menu Ga in Finder te gebruiken en de opdracht Ga naar map… te kiezen.

/Bibliotheek/LaunchAgents~/Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning

Zoek bestanden die de naam bevatten van de applicatie die u zojuist hebt verwijderd en sleep ze naar de prullenbak. U kunt de zoekbalk in het Finder-venster gebruiken en alleen in deze mappen zoeken om het zoeken gemakkelijker te maken.

Geweldig: Er is een veel eenvoudigere manier om van het virus af te komen: gebruik een speciaal antivirusprogramma zoals dat in CleanMyMac X. Alle bestanden die verband houden met het Chrome redirect-virus worden verwijderd. Het blokkeert ook verborgen apps die verband houden met de opslag van uw Mac. Installeer de gratis versie van CleanMyMac X en klik op het tabblad Malware verwijderen.

Zo ziet het verwijderen van malware eruit in CleanMyMac X:

Hoe het Chrome redirect-virus op uw Mac te verwijderen

Vervolgens moet u Chrome opnieuw instellen.

1. Start Chrome en plak het volgende in de adresbalk: “chrome://extensies

2. Controleer of er extensies zijn die u niet hebt geïnstalleerd.

3. Zodra u er een heeft gevonden, klikt u erop en selecteert u Verwijderen.

4. Plak dit nu in de adresbalk: chrome://settings

5. Ga naar beneden op de pagina totdat je “Aan het beginEn verander de startpagina naar degene die u wilt.

Hoe ga ik om met het Chrome Redirect-virus op mijn Mac?  2

6. Scroll naar beneden totdat je het gedeelte Zoeken ziet. Reset de standaardzoekmachine naar uw voorkeurszoekmachine.

7. Blader opnieuw door de pagina totdat u het gedeelte Privacy en beveiliging ziet.

8. Klik op Browsegegevens wissen.

9. Selecteer in het menu de periode waarin u de Chrome redirect-malware hebt opgemerkt en zorg ervoor dat cookies en andere websitegegevens zijn ingeschakeld.

10. Druk op Gegevens wissen.

11. Sluit Chrome af en start deze opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Na het opnieuw opstarten van Chrome gaan de omleidingsextensie en de wijzigingen in uw browserinstellingen verloren. U zou Chrome moeten kunnen gebruiken zoals voorheen, zonder opdringerige advertenties.

Wist je dat?

CleanMyMac X kan privégegevens verwijderen, zoals cookies en cachebestanden die op uw computer zijn achtergelaten door websites en malware zoals Chrome Redirect. Start het gewoon, selecteer Privacy in de zijbalk, druk op Alles afsluiten en vervolgens op Scannen. Selecteer vervolgens een browser uit de lijst, selecteer de gegevens die u wilt verwijderen en klik op “Verwijderen”.


Het Chrome redirect virus is helemaal geen virus, maar het is een vervelende browserkaper die de controle over Chrome overneemt en uw startpagina en standaard zoekmachine-instellingen opnieuw instelt. Vervolgens worden er opdringerige pop-ups en advertenties weergegeven om u ervan te overtuigen nog meer malware te downloaden. Gelukkig is het niet zo moeilijk om hiervan af te komen door de bovenstaande stappen te volgen. En het is nog eenvoudiger als u voor sommige delen van het proces CleanMyMac X gebruikt.