Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe ga ik om met het Gamezooks-virus op mijn Mac?

Voor we beginnen

Na een paar jaar apps voor macOS te hebben gebouwd, hebben we een tool ontwikkeld die iedereen kan gebruiken. De allround probleemoplosser voor Mac.

Hier is een tip voor u: Download CleanMyMac om snel enkele van de in dit artikel genoemde problemen op te lossen. Om dit echter zelf te kunnen doen, hebben wij hieronder de beste ideeën en oplossingen voor u op een rij gezet.

Een veelgebruikte techniek onder oplichters die hun malware op uw Mac willen downloaden, is door u iets aantrekkelijks aan te bieden om u ervan te overtuigen verstrikt te raken in hun web. Bij Gamezooks is het aanbod gratis toegang tot Flash-games. Maar zoals met alles dat te mooi lijkt om waar te zijn, zit er ook een addertje onder het gras. In dit geval gaat het om opdringerige adware en de potentiële dreiging die ertoe kan leiden dat uw gegevens worden gestolen.

Wat je moet weten over Gamezooks

Hoewel het technisch gezien geen virus is, is Gamezooks een potentieel ongewenst programma. Je kunt ook de Gamezooks-website bezoeken om games te spelen (hoewel we dit niet aanbevelen omdat deze veel misleidende advertenties en banners bevat). Bij de software die naar uw Mac wordt gedownload, wordt echter geen uitnodiging geleverd. In plaats daarvan wordt het, zoals veel malware, gebundeld met andere programma’s die u wilt downloaden. Uw Mac geeft advertenties weer in de vorm van een browserextensie die is ontworpen om u te verleiden de games te spelen, meer advertenties weer te geven en mogelijk uw IP-adres en andere browsegegevens te verzamelen.

Om te voorkomen dat je Gamezooks per ongeluk installeert, moet je voorzichtig zijn met de applicaties die je naar je Mac downloadt. Negeer bovendien de waarschuwingen van het besturingssysteem niet die aangeven dat de app die u probeert te installeren niet van een vertrouwde ontwikkelaar is. Deze waarschuwingen zijn bedoeld om te voorkomen dat u per ongeluk malware installeert. Denk dus goed na voordat u de systeembeveiliging terzijde schuift en installatie toestaat. Als u merkt dat Gamezooks op uw Mac is geïnstalleerd, kunt u dit eenvoudig verwijderen door de onderstaande stappen te volgen.

Hoe om te gaan met het Gamezooks-virus op uw Mac

Er zijn verschillende stappen om Gamezooks te verwijderen. De eerste is het vinden en verwijderen van de applicatie waarmee deze is meegeleverd.

1. Verwijder de meegeleverde applicatie

Ga naar de map Programma’s en zoek naar de app die u hebt geïnstalleerd voordat u de Gamezooks-malware op uw Mac opmerkte. Sleep het naar de prullenmand en maak de prullenbak leeg.

Wist je dat?

Als u een applicatie naar de prullenbak sleept, wordt de app niet volledig verwijderd. Mogelijk staan ​​er nog steeds bestandsfragmenten op uw Mac in de mappen Bibliotheek en Programmaondersteuning. U kunt deze volgen en handmatig verwijderen. Veel Mac-gebruikers hebben echter ontdekt dat het veel sneller en gemakkelijker is om een ​​speciaal verwijderprogramma zoals dat in CleanMyMac X te gebruiken om de taak voor u te voltooien.

Verwijder de Gamezooks-malware van de Mac

2. Verwijder adware-browserextensies

Dit is de sleutel tot het verwijderen van adware van uw Mac. U moet de browserextensies die deze veroorzaken verwijderen in elke browser die u gebruikt. Mogelijk moet u ook uw startpagina en uw standaardzoekmachine opnieuw instellen, omdat adware deze vaak doorverwijst.

Hoe de browserextensie in Safari te verwijderen

 1. Start Safari, selecteer het Safari-menu en klik op Instellingen.
 2. Selecteer het tabblad ‘Extensies’ en zoek naar extensies die verdacht lijken of die u niet opzettelijk zelf hebt geïnstalleerd.
 3. Als u er een vindt, selecteert u deze en klikt u op Verwijderen.
 4. Klik nu op het tabblad Algemeen en voer het adres van de gewenste startpagina in het tekstvak in.
 5. Selecteer het tabblad Zoeken en een zoekmachine in het menu.
 6. Sluit Safari af en start het opnieuw om ervoor te zorgen dat de wijzigingen van kracht worden.

Hoe de browserextensie in Chrome te verwijderen

 1. Start Chrome en plak het volgende in de adresbalk: chrome://extensions
 2. Zoek naar extensies die je niet hebt geïnstalleerd en klik op ‘Verwijderen’ als je er een vindt.
 3. Plak ‘chrome://settings’ in de adresbalk.
 4. Scroll naar beneden naar “Bij opstarten” en stel de opties naar wens in.
 5. Ga naar het zoekmachinegedeelte verderop op de pagina en stel het naar wens in.
 6. Sluit Chrome af en start het opnieuw op om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen van kracht worden.

Hoe de browserextensie in Firefox te verwijderen

 1. Start Firefox en klik op de drie regels rechts van de adresbalk.
 2. Selecteer Add-ons en vervolgens Extensies.
 3. Zoek naar extensies die verdacht lijken of die u niet met opzet hebt geïnstalleerd.
 4. Als u er een vindt, klikt u op ‘Verwijderen’ ernaast.
 5. Druk nogmaals op de drie streepjes en selecteer Opties.
 6. Stel de startpagina en standaardzoekmachine naar wens in.
Verwijder het Gamezooks-virus van de Mac

Gamezooks is een vervelende adware die gratis toegang biedt tot Flash-games, maar die ook adware op je Mac installeert, opdringerige advertenties weergeeft en gegevens zoals je IP-adres en zoekopdrachten kan stelen. Om dit te voorkomen, moet u voorzichtig zijn met welke apps u op uw Mac installeert en de waarschuwing van macOS niet negeren. Als u merkt dat Gamezooks op uw Mac is geïnstalleerd, volgt u de bovenstaande stappen om het te verwijderen.