Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe gebruik ik een laptop als monitor? [Beginner-Friendly Guide]

Let op: het volgende artikel helpt je: Hoe gebruik je een laptop als monitor? [Beginner-Friendly Guide]

Soms is je huidige laptopscherm niet genoeg om te gamen, handelen of werken. Gelukkig zijn er manieren om je uitvoerrandapparatuur uit te breiden en een desktopmonitor toe te voegen om op te werken. Het kan echter een uitdaging zijn om te leren hoe u een laptop als monitor kunt gebruiken. Onze gids laat u zien hoe u de ingebouwde software op uw laptop kunt gebruiken en kunt genieten van meerdere beeldschermen terwijl u werkt of games speelt.

Vereisten

Wanneer u een tweede scherm voor een laptop toevoegt, heeft u het volgende nodig:

 • Je huidige laptop (of computer)
 • Wifi verbinding
 • Nog een laptop (of computer) met een draagbare monitor als tweede scherm
 • Een bijgewerkte versie van Windows 10 op beide apparaten
 • Mogelijk software van derden
 • Misschien een draadloze HDMI-zender en -ontvanger

Met de huidige technologie is er geen kabel meer nodig, waardoor je geen last hebt van een DisplayPort of andere fysieke aansluitingen. Als u macOS gebruikt, moet u ook zoeken naar aanvullende instructies over het gebruik van uw Apple-apparaat als primaire of externe monitor.

Hoe een laptop als monitor te gebruiken

Als u een laptop als monitor gebruikt, kunt u deze toevoegen aan een pc-monitor of het scherm van uw huidige laptop uitbreiden met een andere. De methoden zijn hetzelfde, ongeacht welke apparaten u wilt verbinden, zoals hieronder weergegeven.

Miracast op Windows

Het gebruik van Miracast in Windows is de makkelijkste weg om twee monitoren op te zetten, zelfs voor de minder technisch onderlegde mensen. Het Miracast draadloze display is geïntegreerd in het nieuwste Windows-besturingssysteem. Hiermee kunt u uw pc aansluiten op een andere pc, een tv, projector, laptop of secundair beeldscherm dat Miracast ondersteunt. Volg de onderstaande stappen om deze functie te gebruiken.

 1. Zet uw schermen en apparaten aan;
 2. Verbind uw apparaten met het WiFi-netwerk;
 3. Zoek naar de functie ‘Dit scherm projecteren’ in de zoekbalk.
 4. Kijk naar de instellingen voor “Projecteren naar deze pc”;

U kunt deze functie gebruiken om twee laptopschermen aan te sluiten of een ander pc-scherm toe te voegen aan uw bestaande monitor.

5. Zoek linksboven het vak ‘Een instelling zoeken’;

6. Typ “Projecteer naar een tweede scherm”;

7. Bekijk de instellingen om de laptop met de desktop te verbinden of andersom.

Met deze functie heb je geen fysieke verbinding nodig om je laptop als tweede monitor te gebruiken. Volg gewoon de instructies op de monitoren en je bent klaar.

Met Miracast kunt u:

 • Gebruik de laptop als uw primaire monitor
 • Scherm delen
 • Vouw schermen uit
 • Cast het huidige scherm naar een ander scherm

Als u deze optie gebruikt, Mogelijk moet u zich aanmelden als beheerder op beide apparaten. Bovendien biedt alleen Miracast functies werk met ramen 10 of hoger. Wil je de laptop dus als tweede monitor aansluiten maar heb je geen Windows 10 geïnstalleerd, dan moet je een andere methode gebruiken. En wanneer jij bezit een Apple-laptop, Je moet ook naar andere oplossingen zoeken.

Derde partij software

Veel software van derden kan u helpen uw laptopcomputermonitor op een andere monitor aan te sluiten, waaronder b.v. SpaceDesk of ShareMouse.

RuimteDesk werkt goed met Windows 8.1, 10 en 11 (32 en 64 bit versies). Ondersteunende besturingssystemen omvatten ook:

 • Windows 7, 8.1 en 10
 • Android (versie 4.1 en hoger)
 • iOS (versie 9.3 en hoger)
 • HTML5-webbrowser

Zodra u deze applicatie downloadt, krijgt u de volgende functies:

 • Desktop-extensie
 • Duplicatie van het bureaublad
 • Touchscreen delen
 • Toetsenbord en muis op afstand

Download en open de SpaceDesk Driver Console om een ​​laptop als monitor te gebruiken.

Download SpaceDesk Viewer-software voor de secundaire computer, zodat u uw laptopscherm op een ander scherm kunt aansluiten.

Stel uw primaire computer in en open de viewer. Wacht tot het secundaire apparaat gereed is automatisch lokaliseren de primaire via WiFi. De andere laptop gebruik je dan eenvoudig als scherm.

Volg de rest van de instructies om schermen tussen twee apparaten te delen en van een laptop een monitor te maken.

Hoewel deze applicatie net zo eenvoudig te gebruiken is als Miracast, kent deze bepaalde beperkingen bij het instellen van een extra laptopscherm. Het werkt bijvoorbeeld niet tenzij u uw NVIDIA grafische driver bijwerkt naar versie 461.09 of een andere nieuwe versie. En als dit de eerste keer is dat u deze tools gebruikt, kunt u dat doen Interface kan verwarrend zijn.

Daarnaast deze software werkt niet tussen macOS en ramen DApparaten. U kunt dus de andere software van derden overwegen: Deel Muis.

Deel Muis is een andere eenvoudige manier om een ​​laptop als tweede monitor te gebruiken, zodat u meerdere computers kunt bedienen vanaf één muis of toetsenbord. Het heeft ook de volgende extra functies die u op Mac-apparaten kunt gebruiken.

 • Bestanden slepen en neerzetten tussen Mac en Windows
 • Klembord delen
 • Ultraprivacy en veiligheid

Zodra u ShareMouse downloadt, ziet het er als volgt uit:

Klik op Instellingen om meer functies te krijgen en uw laptop met succes als externe monitor te gebruiken.

U moet dit programma installeren op beide apparaten die op een lokaal netwerk zijn aangesloten. Beide apparaten moeten hun eigen monitoren hebben om uw laptop als pc-monitor te kunnen gebruiken.

Houd er echter rekening mee dat deze software alleen werkt op Windows 10 en 11 en Mac 10.13 of hoger.

Verbinding over lange afstand

Verbinding op afstand is een andere manier om uw laptopscherm als extra monitor te gebruiken via software van derden. Met deze verbinding kunt u echter alleen de andere monitor bedienen vanaf uw hoofdapparaat, wat geen standaardmethode is voor het delen van monitoren.

Een van de beste softwareoplossingen voor bediening op afstand is TeamViewer werkt bij iedereen Apparaat ongeacht het lokale WiFi-netwerk of de afstand tussen apparaten.

Hoewel u met TeamViewer uw desktop niet op het laptopscherm kunt aansluiten, is het nog steeds een uitstekende oplossing om te controleren wat er op een andere monitor gebeurt. Dit programma is goed genoeg om via uw mobiele laptop toegang te krijgen tot uw primaire laptop als desktopmonitor.

Download en installeer de software op beide apparaten. (De standaardinstallatie is het beste voor basisgebruik.)

Koppel en verbind de apparaten door uw ID en wachtwoord te delen en u bent klaar om te gaan.

TeamViewer is gratis, eenvoudig te gebruiken en werkt op verschillende apparaten, zodat u uw laptop op afstand als beeldscherm kunt gebruiken. De belangrijkste beperking is echter deze Het is geen standaardprogramma voor het delen van schermen.

HDMI-zender en -ontvanger

Wanneer u softwareoplossingen overweegt, overweeg dan een draadloze HDMI-zender en -ontvanger waarmee u schermen kunt delen tussen uw pc en laptop, of omgekeerd.

U kunt deze hardware online en in speciaalzaken kopen vereist geen software-installatie. Een HDMI-zender maakt transmissie over lange afstanden mogelijk – ideaal voor toepassingen met meerdere scènes of thuisbioscopen.

Met een HDMI zender gebruik je eenvoudig je tweede laptop als monitor. Ook deze kanalen Ondersteuning van 5G-verbindingen. De receivers beschikken tevens over HDMI-, VGA- en audiopoorten en ondersteunen externe audio.

Als u deze aanpak wilt gebruiken om uw laptop als tweede monitor aan te sluiten, kunnen de installatiestappen voor elke zender die u aanschaft verschillen. Bekijk de begeleidende documenten en volg de instructies voor de best mogelijke ervaring.

De HDMI-kit bevat meestal alles wat u nodig heeft, maar het kan zijn dat u een adapter of andere componenten moet aanschaffen.

Prestaties optimaliseren

Zodra u uw laptopscherm als monitor gaat gebruiken, kunt u te maken krijgen met problemen met de beeldkwaliteit en videosnelheid. U kunt echter de volgende acties ondernemen verbeter uw ervaring en optimaliseer de prestaties van uw laptopscherm wanneer u deze als monitor gebruikt.

Lagere schermresolutie

Zodra u uw twee monitoren hebt aangesloten, behoudt uw primaire monitor een hogere resolutie dan de secundaire. Als uw monitoren niet op een krachtige pc zijn aangesloten, moet u dit bovendien doen Verlaag de resolutie op beide monitoren om het apparaat te helpen goede prestaties te behouden en vertraging te voorkomen.

Als u uw schermen echter op een lagere resolutie houdt, kan dit op de lange termijn uw zicht beïnvloeden. U kunt ook een schijf met twee monitoren downloaden en installeren om een ​​goede resolutie te behouden.

Sluit ongebruikte software

Zodra u twee laptopschermen hebt aangesloten, wilt u wellicht de taken splitsen en het hoofdscherm op de primaire monitor houden terwijl alle andere vensters op het secundaire scherm geopend zijn. Dit kan uw apparaten vertragen, maar door alle ongebruikte vensters en software te sluiten, blijven de prestaties van uw RAM en CPU optimaal.

Als u echter met complexer werk te maken heeft, kan het zijn dat u de vensters open moet houden, wat uw apparaat kan vertragen. In dit geval moet u één taak tegelijk beheren.

Grafische kaart bijwerken

Een grafische kaart is de hardware die verantwoordelijk is voor de afbeeldingen en video’s die u op uw scherm ziet. U denkt misschien dat u twee grafische kaarten nodig heeft om uw laptop op een desktop aan te sluiten, maar dat is niet het geval.

Toch zou je moeten overwegen om een ​​betere grafische kaart te kopen om dubbele monitoren te ondersteunen, wat het geval zal zijn Voorkom vertraging en verhoog de prestaties beide monitoren.

Afronden

Als u slechts één scherm gebruikt voor werk of dagelijkse taken, kunt u altijd een ander scherm toevoegen. Zorg voor laptops en pc’s met Windows 10 of hoger ingebouwde functies voor het projecteren van het ene scherm op het andere.

Als u echter een Mac bezit en wilt leren hoe u een laptop als monitor kunt gebruiken, kunt u het beste op zoek gaan naar softwareoplossingen van derden. Jij kan koop een wifi-verbinding HDMI Kanaal en cast uw hoofdscherm in een mum van tijd naar een secundair scherm. En vergeet niet om uw primaire apparaat te optimaliseren met een krachtige grafische kaart om dubbele monitoren te ondersteunen, zodat u de best mogelijke ervaring krijgt.

Mục lục