Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe grammatica te gebruiken [A Beginner-Friendly Guide]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Grammatica gebruiken [A Beginner-Friendly Guide]

Niet veel mensen kunnen moeiteloos schrijven zonder fouten te maken. De meesten van ons moeten meerdere keren opstellen en herzien om het goed te krijgen.

Maar zoals de meeste problemen waarmee mensen tegenwoordig worden geconfronteerd, is daar een app voor. Het heet grammatica!

Laten we eens kijken naar deze schrijfsoftware, hoe het werkt, wat het biedt en tot slot hoe Grammarly in andere programma’s kan worden gebruikt.

Wat is grammatica?

De Grammarly-app is een van de beste schrijfassistenten die uw tekst scant op grammaticale en spelfouten.

Deze online teksteditor gebruikt AI om te controleren op schrijfproblemen, waaronder een slechte toon, grammaticale fouten en interpunctiefouten, passieve stem en overdreven langdradige zinnen. Vervolgens worden passende vervangingen voorgesteld die uw schrijfwerk kunnen verbeteren.

Hoe werkt grammatica?

De online Grammarly-applicatie zorgt ervoor dat alles wat u schrijft correct is gespeld en duidelijk, beknopt en gemakkelijk te lezen is. Waar uw werk tekortschiet, doet Grammarly suggesties om u te helpen verbeteren. Bovendien heeft het een ingebouwd woordenboek om niet alleen de juiste spelling te garanderen, maar ook om herhaling te voorkomen.

Deze schrijfapp controleert ook de leesbaarheid. Het geeft u een helderheidsscore die aangeeft hoe gemakkelijk uw stuk tekst te lezen is. Grammarly moedigt gebruikers aan om te streven naar een score van 60 of hoger, maar als u ooit daaronder zakt, zal het programma wijzigingen voorstellen.

Behalve dat het volledig uitgebreid is, is een van de beste dingen van Grammarly dat je het kunt gebruiken met een gratis of betaald (Grammarly Premium) abonnement.

Hoe grammatica gebruiken?

Dus nu weet je hoe Grammarly werkt, maar wist je dat je de checker rechtstreeks vanuit andere programma’s kunt gebruiken?

Als je meer wilt weten, gaan we meteen dieper in op het gebruik van Grammatica in andere programma’s.

Hoe gebruik ik grammatica in Word?

Als u een gewone Microsoft Word-gebruiker bent, bent u waarschijnlijk bekend met de ingebouwde spellingcontrole. Deze functie is echter vrij eenvoudig. Dus als u op zoek bent naar een uitgebreidere editor, kunt u als volgt Grammatica in Word gebruiken.

Het installatieproces is heel eenvoudig. Dus laten we naar binnen gaan:

installatie

Als u een Windows-computer gebruikt, kunt u de installatiestappen hier vinden.

 • Log eerst in op uw Grammarly-account.
 • Selecteer Apps in de linkerwerkbalk.
 • Scroll naar beneden en zoek naar ‘Grammarly For Microsoft Office’ en selecteer ‘Installeren’.
 • Nadat de app is gedownload, moet u het bestand uitvoeren.
 • U kunt kiezen tussen het installeren van Grammarly voor Word of Grammarly voor Outlook, of beide.
 • Zodra de installatie is voltooid, kunt u Grammarly voor Word gaan gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is simpelweg Microsoft Word openen.

Het installeren van de Grammarly-app voor Mac-computers is een beetje anders. Dit is wat u moet doen:

 • Open Microsoft Word op uw computer
 • Selecteer het tabblad “Invoegen” in de menubalk.
 • Selecteer vervolgens de optie ‘Invoegtoepassingen ophalen of opslaan’. Vervolgens kunt u zoeken naar Grammatica. Zodra u het heeft gevonden, klikt u op de knop “Toevoegen”.
 • Zodra dit is gebeurd, wordt er onmiddellijk een tabblad Grammatica aan Microsoft Word toegevoegd en kunt u deze onmiddellijk gebruiken.
Instelling en gebruik

Nadat u het online grammatica-examen in Microsoft Word met succes hebt geïnstalleerd, kunt u het programma aanpassen aan uw schrijfbehoeften.

Om dit te doen, moet u een nieuw document in Word openen en op de knop “Grammatica inschakelen” klikken.

U kunt ook op het grammaticapictogram klikken om toegang te krijgen tot de zijbalk met instellingen. Daar kunt u schrijfdoelen stellen en uw toon, formaliteit en intentie kiezen. U kunt ook de ingebouwde plagiaatcontrole activeren en het type fouten selecteren waarnaar het programma moet zoeken.

Hoe gebruik ik Grammatica in Google Documenten?

Net als Microsoft Word heeft Google Docs een eigen spellingcontrole en editor. Maar zelfs dit is niet zo grondig als de grammaticacontrole.

Laten we dus eens kijken hoe u Grammatica aan Google Documenten kunt toevoegen!

installatie

In tegenstelling tot Microsoft Word heeft Grammarly geen app voor Google Docs. U kunt de Grammarly-extensie echter eenvoudig toevoegen in Google Chrome en deze werkt automatisch wanneer u Google Docs gebruikt.

Instelling en gebruik

Zodra u de Grammarly Chrome-extensie heeft, kunt u elk document in Google Documenten openen en het programmapictogram in de rechteronderhoek zien.

Deze schrijfcontrole werkt altijd en geeft u realtime suggesties terwijl u schrijft.

Net als Word kunt u ook uw schrijfdoelen instellen en de juiste grammatica kiezen voor Brits, Amerikaans, Australisch en Canadees Engels.

Houd er echter rekening mee dat Grammarly voor Google Docs een bètaversie van het programma is. Dit betekent dat u af en toe enkele problemen kunt tegenkomen, zoals: B. Bevriezen tijdens gebruik van de applicatie.

Dat gezegd hebbende, biedt het nog steeds een aantal hele goede suggesties en bewerkingen die elke schrijver handig zou vinden.

Hoe gebruik ik Grammatica in Chrome?

Met de Grammarly voor Chrome-extensie heeft u vanuit uw browser toegang tot de volledige capaciteit van de app.

Deze extensie fungeert als ingebouwde proeflezer en editor voor elke tekst die u schrijft terwijl u Google Chrome gebruikt. Dit betekent dat het rechtstreeks vanuit uw browser wijzigingen en een betere toon voor uw e-mails, sociale media en blogposts voorstelt.

Laten we dus eens kijken hoe u Grammatica aan Chrome kunt toevoegen en er uw vertrouwde online schrijfassistent van kunt maken:

installatie

Om Grammarly voor Chrome te installeren, moet je naar de Chrome Web Store gaan en de knop ‘Extensies’ selecteren. U kunt vervolgens zoeken naar Grammatica in de zoekbalk.

Zodra u het heeft gevonden, hoeft u alleen maar op de knop ‘Toevoegen aan Chrome’ te klikken en te wachten tot het installatieproces is voltooid. Het is echt zo gemakkelijk.

Instellingen en gebruik

Zodra de extensie is geïnstalleerd, ziet u onmiddellijk het programmapictogram in de balk rechtsboven. Vervolgens kunt u erop klikken om het in te stellen. Enkele van de getoonde opties zijn:

 • Google Documentencontrole: u kunt dit inschakelen als u wilt dat de grammaticacontrole uw document automatisch proefleest en wijzigingen voorstelt terwijl u schrijft.
 • Definitiecontroles: Schakel dit in en Grammarly kan u de definitie tonen van elk woord waarop u dubbelklikt op een website.
 • Automatische spellingcorrectie: Hierdoor kan Grammarly verkeerd gespelde woorden wijzigen.
 • Taalinstelling: U kunt de taal en spelling kiezen waarin u wilt schrijven. De opties hier zijn Amerikaans, Australisch, Canadees en Brits Engels.

Na het instellen van het programma begint Grammarly onmiddellijk alles wat u online schrijft te controleren. Het bevat ook een wizardpictogram rechtsonder dat, wanneer erop wordt geklikt, u een meer gedetailleerde uitleg van de suggesties toont.

Naast de uitleg over het gebruik van Grammarly, moeten we er rekening mee houden dat Grammarly uw wachtwoorden of andere gevoelige gegevens niet opslaat. Het werkt alleen als grammaticacontrole en niet als keylogger. U kunt dus op de extensie vertrouwen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw privacy.

Grammatica-apps en extensies

Grammarly biedt meerdere app- en extensie-opties, afhankelijk van het type apparaat en programma dat u gebruikt.

Grammarly werkt in eerste instantie als een browserapplicatie. U kunt eenvoudig Grammarly.com bezoeken, u aanmelden en het programma gaan gebruiken. U kunt de browserapp gebruiken om nieuwe documenten te maken of documenten uit uw bestanden te uploaden. Vervolgens worden er bewerkingssuggesties gedaan.

Bovendien is deze Engelse grammaticacontrole beschikbaar als desktop-app voor Windows- en Mac-computers. Er is ook een speciale Grammarly-app voor Microsoft Word en Outlook.

Als je Grammarly op je telefoon wilt gebruiken, kun je ook de toetsenbordapp downloaden. Het is gratis en controleert elke tekst die u op uw mobiele apparaat typt.

Ten slotte controleert en corrigeert Grammarly voor Chrome alle tekst die wordt ingevoerd tijdens het gebruik van de browser. Deze extensie werkt bij gebruik van Google Documenten, E-mail, Facebook, enz.

Afronden

Grammatica is ongetwijfeld een van de meest waardevolle schrijfsoftware. Het is gemakkelijk te gebruiken, nauwkeurig en veelzijdig. Bovendien is het gratis beschikbaar, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. En met het betaalde abonnement kunnen gebruikers die op het werk en op school schrijven profiteren van extra functies zoals stijl-, toon- en helderheidsverbeteringen.

Nu u weet hoe u Grammatica in Word, Chrome en Google Docs moet gebruiken, kunt u aan de slag gaan en foutloze teksten schrijven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken!

Mục lục