Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe identiteitsdiefstal voorkomen? [All You Need To Know]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe identiteitsdiefstal voorkomen? [All You Need To Know]

Voel jij je op dit moment veilig? Even chillen, door TechJury bladeren en interessante dingen leren? Alles is oke? Geweldig, goed voor je!

Maar bent u zich ervan bewust dat iemand die toegang heeft tot uw persoonlijke gegevens deze op dit moment zou kunnen gebruiken? Nee? Lees dit liever:

In dit artikel zetten we onze inspanningen voort om u op de hoogte te houden van digitale dreigingen en daarmee veiliger te maken. Vandaag leren we hoe we identiteitsdiefstal kunnen voorkomen. Laten we beginnen met enkele statistieken om te benadrukken hoe ernstig en wijdverspreid deze dreiging is:

 • Elke 2 seconden wordt er een identiteit gestolen.
 • Identiteitsdiefstal is het op een na meest voorkomende probleem voor Amerikaanse klanten. Bij 15% van hen werden de inloggegevens gebruikt, voornamelijk voor creditcardfraude.
 • De meest voorkomende doelwitten van identiteitsdiefstal zijn mensen tussen de 30 en 39 jaar.
 • Identiteitsdieven hebben 16,8 miljard dollar gestolen van Amerikaanse klanten.
 • Ruim 14,4 miljoen Amerikanen zullen ooit het slachtoffer worden van identiteitsfraude.
 • Van meer dan een miljoen kinderen is de identiteit gestolen.

In het volgende artikel geef ik je enkele tips hoe je uit deze statistieken kunt blijven. Ik zal de nadruk leggen op digitale bescherming. Maar aangezien we allemaal parallel in de digitale en fysieke wereld leven, zal ik enkele nuttige ideeën delen over hoe je ook in de laatste veilig kunt blijven.

En zoals bij alle artikelen over cybercriminaliteit in TechJury kan ik u beloven dat u aan het einde van dit artikel voldoende informatie zult hebben om uzelf te immuniseren tegen cybercriminaliteit.

Laten we beginnen:

Wat is identiteitsdiefstal?

Over het algemeen is identiteitsdiefstal de ongeoorloofde toegang tot de persoonlijke gegevens van een persoon. Als je meer wilt weten, lees dan dit artikel – Wat is identiteitsdiefstal?

Bijna de helft van de identiteitsdiefstal vindt digitaal plaats – 46%. De belangrijkste reden voor deze statistiek zijn de enorme datalekken die bijna elk jaar plaatsvinden.

Zodra uw gegevens zijn gestolen, kunnen deze door de dief zelf worden gebruikt of te koop worden aangeboden op het dark web. Prijzen variëren van $ 2,29 voor een e-mailadres tot $ 1.000 voor een volledig medisch dossier.

Wanneer de gestolen informatie wordt gebruikt voor financieel gewin, is er sprake van identiteitsfraude.

Het belangrijkste punt van dit artikel zijn digitale manieren om identiteitsdiefstal te plegen en tips over hoe u deze pogingen kunt tegengaan. Maar we kunnen het hele plaatje niet begrijpen, tenzij we kijken naar de analoge manieren om persoonlijke informatie te stelen en hoe we dit kunnen voorkomen.

Fysieke identiteitsdiefstal

Laten we beginnen met de fysieke preventie van identiteitsdiefstal:

De meest voorkomende manieren om fysiek een identiteit te stelen zijn:

Dumpster-duiken

Deze term wordt gebruikt voor mensen die uw afval doorzoeken op zoek naar nuttige gegevens.

Schoudersurfen

Dit geldt voor situaties waarin iemand letterlijk over uw schouder staart om uw inloggegevens te zien. Het is het meest effectief op drukke plaatsen. Uit onderzoek blijkt dat 91% van de wereldwijde visuele hackpogingen succesvol was.

Natuurlijk is er de goede oude klassieke overval, en dieven kunnen zowel op uw documenten als op uw waardevolle spullen uit zijn.

Een van de belangrijkste oorzaken van analoge identiteitsdiefstal is het verlies of de diefstal van uw portemonnee. Bescherm hem goed en bewaar alleen de essentiële zaken (je kunt maar één creditcard meenemen, niet allemaal op één plek, toch?).

Digitale identiteitsdiefstal

Laten we nu verder gaan met het hoofddoel van dit stuk. We zullen nu kijken naar methoden om identiteitsdiefstal te voorkomen en hoe we de verschillende vormen van digitale identiteitsdiefstal kunnen tegengaan.

De meest voorkomende manieren waarop een cybercrimineel uw persoonlijke gegevens kan verkrijgen, zijn als volgt:

Karbonade

De beruchte datalekken. Een hacker of groep kan een instelling, bedrijf of organisatie hacken en vertrouwelijke informatie stelen.

Spammen

Deze e-mail is vaak vermomd als advertentie en moedigt de gebruiker aan om op een link te klikken of een bestand te downloaden dat malware op zijn apparaat installeert.

Phish

Op e-mail gebaseerde oplichting. De identiteitsdief imiteert een echte organisatie, instelling of instantie. Deze aanval leidt gebruikers naar een afbeelding van de echte website, waarop nog steeds om persoonlijke gegevens wordt gevraagd. Zie dit artikel voor meer informatie over beveiliging.

De man in het midden

Over het algemeen betekent dit dat er iemand tussen uw apparaat en uw internetverbinding staat. Ze kunnen alles vastleggen wat u online doet, inclusief het invoeren van uw inloggegevens. Dit wordt ook wel ‘afluisteren’ genoemd.

Keylogging

Precies hoe het klinkt. Het is malware die elke toetsaanslag registreert. Er is ook een hardwareversie. In het recente verleden is het bij geldautomaten gebruikt om pincodes te stelen. Wil je meer weten, bekijk dan gerust onze uitleg over keyloggers.

Als u meer wilt weten over cyberaanvallen in het algemeen en hoe u uzelf kunt beschermen, lees dan onze sectie ‘Wat is een cyberaanval?’. Artikel.

We hebben dus de basis gelegd: u weet nu wat identiteitsdiefstal is en hoe een hacker dit voor elkaar kan krijgen. Laten we nu eens kijken hoe u identiteitsdiefstal kunt voorkomen.

Hoe identiteitsdiefstal voorkomen?

Laten we beginnen met de basis:

 • Geen enkele financiële instelling zal u ooit via e-mail om uw persoonlijke gegevens vragen.
 • Geef nooit persoonlijke informatie door in telefoontjes of e-mails die u niet zelf heeft geïnitieerd.
 • Zorg er bij het lezen van een e-mail voor dat de afzender legitiem is. Soms komt een letter of een heel woord niet overeen met het origineel. Bedenk ook dat een hoofdletter “i” en een kleine letter “L” er vrijwel hetzelfde uitzien.
 • Wees voorzichtig met gratis WiFi. Iemand zou kunnen ‘afluisteren’. Vermijd het invoeren van persoonlijke gegevens, zoals: Bijvoorbeeld inloggen op uw bankrekening terwijl u gebruik maakt van gratis Wi-Fi. Gebruik een VPN voor gratis Wi-Fi-netwerken.

Natuurlijk garanderen deze tips geen 100 procent bescherming tegen identiteitsdiefstal, maar het is een begin. We willen criminelen door zoveel mogelijk hoepels laten springen, toch? Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende manieren waarop u uzelf kunt beschermen.

 • Kies sterke wachtwoorden voor al uw accounts of gebruik een wachtwoordbeheerder met een wachtwoordgeneratorfunctie. Hoe u dit doet, leest u in mijn handleiding “Hoe maak ik een sterk wachtwoord?”.
 • Gebruik antivirussoftware en firewall en houd deze up-to-date.
 • Deel niet te veel op sociale media. Soms kan een foto bepaalde gevoelige gegevens bevatten.
 • Plaats mobiele/e-mailwaarschuwingen op uw creditcards.
 • Houd uw bank- en kredietrekeningen in de gaten. Als er kosten zijn waarvan u niet op de hoogte bent, neem dan onmiddellijk contact op met de bank.
 • Beveilig uw apparaten om identiteitsdiefstal te voorkomen. Gebruik in ieder geval de schermvergrendeling.
 • U kunt uw kredietrapport bevriezen als u niet van plan bent in de nabije toekomst nieuwe accounts te openen. Dit voorkomt dat iemand nieuwe accounts kan aanmaken met uw persoonlijke gegevens.
 • Last but not least kunt u een ID-diefstalbeschermingsservice krijgen. Het is misschien wel de beste beveiliging die je kunt krijgen.

Deze methoden zijn voor elke gebruiker beschikbaar en de meeste kosten absoluut niets, behalve een klein beetje van uw tijd. Trouwens, nu ik het over de tijd heb gehad, is er iets dat je moet weten. Het gemiddelde slachtoffer van identiteitsdiefstal besteedt gemiddeld 7 uur en tot 1200 uur (in extreme gevallen) aan het oplossen van het probleem. Het volgen van deze gids is een goede tijdsinvestering om identiteitsdiefstal te stoppen.

Er zijn ook enkele geavanceerde beveiligingsopties beschikbaar als je echt maximale bescherming wilt.

Tweefactorauthenticatie (2FA)

Dit is een verificatieproces in twee stappen. U moet niet alleen een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren, maar ook een eenmalige code van een mobiele telefoon of ander apparaat. Het is niet op alle websites beschikbaar, dus gebruik voor degenen zonder 2FA sterke wachtwoorden of een wachtwoordbeheerder.

3D-beveiliging voor creditcards/betaalkaarten

3D Secure is een technische standaard ontwikkeld door Mastercard en Visa. Het voegt een extra beschermingslaag toe tijdens het online winkelen. Wanneer u online winkelt, vraagt ​​de dienst om een ​​persoonlijke code, meestal een eenmalige pincode, die u via sms of e-mail ontvangt. Op deze manier kan iemand die uw identiteit steelt, geen online aankopen doen met uw creditcard.

Anti-malwaresoftware

In tegenstelling tot antivirussoftware, die is ontworpen om ons tegen virussen te beschermen (alleen malware), kan antimalwaresoftware een groter aantal malware-aanvallen tegenhouden. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, phishing, spyware, ransomware, enz. Zie het als antivirussoftware op steroïden.

Diensten voor bescherming tegen identiteitsdiefstal

Verschillende bedrijven bieden hun klanten bescherming tegen identiteitsdiefstal. Ze controleren uw kaart- en rekeningactiviteit en waarschuwen u bij verdachte zaken. De meeste van hen vergoeden u ook als u het slachtoffer wordt van identiteitsdiefstal.

Conclusie

Het voorkomen van identiteitsdiefstal is relatief eenvoudig als je alles hierboven hebt gelezen. De meeste identiteitsdiefstallen gebeuren bij mensen die zich niet bewust zijn van de dreiging en daarom niet weten hoe ze hun identiteit moeten beschermen.

Ieder jaar wordt de identiteit van kinderen, oudere volwassenen en zelfs overledenen gestolen. Probeer niet alleen uw identiteit veilig te stellen, maar ook die van hen. Het is misschien moeilijk, dat weet ik, maar het is het waard.

Ik hoop dat TechJury je heeft geholpen in je zoektocht naar betere digitale veiligheid. Nu u weet hoe u identiteitsdiefstal kunt voorkomen, hoop ik dat u deze kennis wilt delen, zodat we het internet veiliger kunnen maken.

Mục lục