Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe installeer ik GNS3 op Windows? Laten we de tutorial eens bekijken!

GNS3 (Graphic Simulator Network) is een netwerksimulatorapplicatie uitgebracht in 2008, gebaseerd op een grafische gebruikersinterface. GNS3 simuleert complexere netwerken dan andere simulatoren met behulp van emulator-/virtualiteitstechnologie.

Als je in het verleden een Cisco-router wilde simuleren, moest je dynamips (emulatortechnologie) op Linux installeren. Windows, MacOS of FreeBSD. Met GNS3 is alles inbegrepen wat gepaard gaat met een goede gebruikersinterface, waardoor het voor gebruikers winstgevender en gemakkelijker te gebruiken is.

GNS3 is een must voor mensen die zich bezighouden met computernetwerken. Waarom? Laten we horen waarom door het volgende artikel te lezen en uit te leggen hoe u GNS3 op Windows installeert!

Hoe GNS3 voor beginners te installeren

De reden waarom mensen die in de wereld van computernetwerken werken GNS3 moeten gebruiken, is omdat GNS3 open source en gratis is. Nu is de software gratis voor gebruikers om deze gratis te gebruiken. Bovendien stellen de onbeperkte functies ons in staat bij te dragen aan Github.

Daarom wordt het gebruik van GNS3 het belangrijkste winstgevende instrument en velen hebben het al gebruikt omdat de ondersteuning ook gemakkelijk te verkrijgen is.

Functies in GNS3

    Niet inbegrepen. Simulatiemodus is niet beschikbaar. Omdat wat wordt gesimuleerd het originele apparaat is (echte apparaten). Hoe het te simuleren met de Sniffer-applicatie, b.v. Bijvoorbeeld tcpdump en wireshark. Er zijn lessen (academie) over het basisgebruik van GNS3 voor het netwerk waar GNS3 wordt gebruikt. Er worden echter geen specifieke tutorials weergegeven in de applicatie.

Installatiestappen voor GNS3

Wat betreft het installeren van GNS3, worden hieronder de stappen uitgelegd om GNS3 op Windows te installeren:

1. Download de nieuwste versie van GNS3 via deze link.

2. Als u software wilt installeren wanneer u verbinding kunt maken met internet (optioneel).

3. Nadat u het venster hebt geïnstalleerd, moet u de nodige stappen volgen. In het venster dat verschijnt, klikt u onderaan Verder.

hoe GNS3 voor beginners te installeren

4. In het venster Licentieovereenkomst Klik erop Ik ben het eens.

GNS3 installeren (4)

5. Dan het raam in Selecteer Startmenumappen Klik erop Verder.

GNS3 installeren (5)

6. Er verschijnt dan een venster Selecteer componentenKlik op Verder.

GNS3 installeren (6)

7. Ga verder in het venster Selecteer installatielocatieKies waar u de software wilt opslaan. Hoe te klikken bladeren Om de opslaglocatie te bepalen, klikt u op Installeer het (Volg de pijlinstructies hieronder).

Hoe GNS3 te installeren

8. Wacht tot het installatieproces is voltooid.

GNS3 installeren (8)

9. Klik op als u klaar bent met installeren Verder.

GNS3 installeren (9)

10. Het volgende venster verschijnt Licentieovereenkomst voor de WinPcap. Klik op Ik ben het eens om het goed te keuren.

Hoe GNS3 op Windows te installeren

11. Dan bij het raam Installatie opties Klik erop Installeer het.

GNS3 installeren (11)

12. WinPcap is geïnstalleerd en klik Klaar (De installatiefase is voltooid).

GNS3 installeren (12)

13. Wacht tot het installatieproces is voltooid. Klik op Verder doorgaan.

Opmerking: als de software is verwijderd en we deze willen installeren terwijl het bestand GNS3.exe nog op het apparaat staat, zijn de stappen 1 tot en met 8 hetzelfde. Ga vervolgens verder met stap 13 tot en met 15, aangezien sommige bestanden nog op het apparaat zijn opgeslagen.

GNS3 installeren (13)

14. Er verschijnt een venster Standaard gereedschapset van Solarwinds dan klikken Nee En Verder

GNS3 installeren (14)

15. En ten slotte zijn alle installatieprocessen voltooid. Gewoon klikken Klaar. De GNS3-software is op de laptop/pc geïnstalleerd.

GNS3 installeren (15)

16. Open in de volgende stap GNS3 en het display zal als volgt verschijnen. en u kunt de GNS3-software al gebruiken volgens uw behoeften.

Het installeren van GNS3 was succesvol

Dus de tutorial over het installeren van GNS3 op Windows op een laptop/pc voor degenen onder u die het nog niet eerder wisten. Het zijn behoorlijk veel stappen, maar eigenlijk moeten de instructies en voorschriften van de software worden gevolgd. Volg ze gewoon. Hopelijk is dit nuttig.