Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe je Chandrayaan 2 Moon Landing kunt bekijken; Missiedetails Vikram Lander en Pragyan Rover

Hoofdzaken

  • Chandrayaan 2 zal naar verwachting op 7 september een zachte landing maken op het maanoppervlak
  • Het is India’s meest ambitieuze ruimtemissie

De maanlandingstijd van Chandrayaan 2 is nog maar een paar uur verwijderd en de opwinding neemt toe. India’s tweede maanmissie Vikram Lander van Chandrayaan 2 begint zijn afdaling naar het maanoppervlak. De orbiter is eerder deze week al gescheiden van de Vikram-lander, en daarbinnen draaien de Pragyan-rover en beiden momenteel in een baan om het maanlichaam en zullen naar verwachting in de vroege uren van zaterdag op het maanoppervlak landen. De missie werd gebouwd voor een bedrag van Rs 978 en zal naar verwachting een zachte landing op de maan maken na de lancering op 22 juli vanuit ISRO’s Satish Dhawan Space Center in Sriharikota.

Voor degenen die zich afvragen waarom ISRO de Chandrayaan 2-missie naar de zuidpool van de maan heeft gestuurd, moet men begrijpen dat dit het deel van het maanoppervlak is dat niet wordt onderzocht.

De Vikram Lander en Pragyan Rover van de Chandrayaan 2 beschikken over meerdere wetenschappelijke capaciteiten om de wetenschappelijke kennis van de maan te vergroten door een gedetailleerde studie van topografie, seismografie, identificatie en distributie van mineralen, evenals de chemische samenstelling van het oppervlak, thermofysische eigenschappen en structuur van de bovengrond om het onstabiele uit te breiden. maan sfeer. ISRO gelooft dat de missie zal leiden tot een nieuw begrip van de vorming en evolutie van de maan.

“De ladingen van de orbiter voeren teledetectiewaarnemingen uit vanuit een baan van 100 km, terwijl de ladingen van de lander en de rover in-situ metingen uitvoeren nabij de landingsplaats”, legt ISRO uit.

Zie hoe Chandrayaan 2 live op het maanoppervlak landt

De zachte landing van de Vikram Lander van Chandrayaan 2 op de maan zal zaterdag plaatsvinden tussen 01.30 uur en 02.30 uur. Bekijk de livestream hieronder.

Deze missie heeft de verwachtingen van het hele land op zijn schouders terwijl het langzaam op weg is naar de maan. Deze missie werd oorspronkelijk gelanceerd op 22 juli, toen de Chandrayaan 2 werd geïnjecteerd in een elliptische baan van 170 x 45.475 km in leerboekstijl met behulp van India’s zware Geosynchronous Satellite Launch Vehicle-Mark III (GSLV Mk III) raket.

En nu wordt verwacht dat de lander van de missie tussen 01.30 uur en 02.30 uur contact zal maken met het maanoppervlak, gevolgd door de uitrol van de Pragyan Rover tussen 05.30 uur en 06.30 uur.

Als alles volgens plan verloopt, zal deze in eigen land vervaardigde en uitgevoerde maanmissie ervoor zorgen dat India pas het vierde land ter wereld is dat het maanoppervlak bereikt, na de VS, Rusland en China. Het bijzondere eraan is echter dat het ook de eerste ruimtemissie zal zijn die op het zuidpoolgebied, de donkere kant van de maan, zal landen.

Een ander ding om op te merken over de ISRO Chandrayaan 2-missie is dat deze tegen lagere kosten is gebouwd dan andere vergelijkbare missies door ruimtevaartorganisaties over de hele wereld. Hoewel Rs 978 crore misschien veel geld lijkt, is het eigenlijk heel weinig vergeleken met wat andere ruimtevaartorganisaties, waaronder NASA, in het verleden aan maanmissies hebben uitgegeven.

NASA zelf heeft bijvoorbeeld ongeveer 25 miljard dollar uitgegeven, wat vandaag de dag 175 miljard dollar is, aan zijn Apollo-maanmissies.

Als je geïnteresseerd bent om de geschiedenis voor je ogen te zien ontvouwen, kun je de livestream van de maanmissielanding als volgt bekijken.

De livestream zal beschikbaar zijn op de website van ISRO, isro.gov.in. Daar wordt het programma rechtstreeks uitgezonden vanuit de controlekamer in het Satellite Control Center (SCC) in Bengaluru. Deze stream zal ook beschikbaar zijn via het YouTube-kanaal van het Press Information Bureau of India.

National Geographic heeft ook aangekondigd dat het ook van plan is te lanceren. Het zal echter niet zomaar een uitzending zijn. De zender heeft naar verluidt NASA-astronaut Jerry Linenger vastgelegd, die de kijkers niet alleen door de landing zal begeleiden, maar ook zijn ervaringen in de ruimte live op televisie met het publiek zal delen.

Mục lục