Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe je de donkere modus in Snapchat krijgt

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Hoe je de donkere modus in Snapchat krijgt

Met meer dan 500 miljoen actieve gebruikers is Snapchat een van de populairste sociale apps op de markt.

Als je een fan bent, kan het verleidelijk zijn om de klok rond te fotograferen. Maar ‘s avonds laat uw telefoon gebruiken kan om verschillende redenen slecht voor u zijn. Het kan uw slaapkwaliteit beïnvloeden en u zelfs hoofdpijn bezorgen.

Bovendien kan een telefoonscherm in een donkere kamer voor uw ogen aanvoelen als een vuurtorenprojector. Het is absoluut ongemakkelijk.

Gelukkig gebruiken sommige apps een eenvoudige oplossing om je ogen en slaap te beschermen.

Laat me je vertellen hoe je de donkere modus in Snapchat kunt krijgen.

Wat is de donkere modus op Snapchat?

Voordat we technisch worden, laten we de basis uit de weg ruimen.

Wat is de donkere modus van Snapchat precies en waarom is het goed voor je?

Het is een schakelbare instelling die veel apps gebruiken Minimaliseer de blootstelling aan blauw licht en verminder vermoeide ogen.

De standaardmodus voor de meeste apparaten is zwarte tekst op een witte achtergrond. Zodra je weet hoe je Snapchat in de donkere modus kunt zetten, kun je ze omwisselen.

Er zijn een paar redenen waarom dit een goed idee zou kunnen zijn:

De blauwe lichtgolven die uw scherm uitzendt, zijn vergelijkbaar met de golven die door de zon worden uitgezonden. Ze kunnen je hersenen laten denken dat het dag is en je circadiane ritme verstoren. Het activeren van de nachtmodus in Snapchat kan dus letterlijk zijn Bespaar jezelf hoofdpijn.

Bovendien kan langdurig naar een scherm staren de ogen uitdrogen en belastenS. Het veranderen van de kleuren doet het gemakkelijker te lezen vanaf uw scherm in een donkere kamer en beschermt uw ogen.

En ten slotte consumeert Snapchat zichzelf in de donkere modus minder batterij. Het is geen enorm verschil, maar het helpt je wel wat langer te zoeken voordat je moet opstaan ​​en een oplader moet zoeken.

Hoe krijg ik de donkere modus op Snapchat?

Nu je weet wat de donkere modus is en waarom je het nodig hebt, gaan we ter zake komen. Je wilt weten hoe je de donkere modus op je Snapchat inschakelt.

Allereerst hangt het ervan af of je Apple of Android gebruikt. Ik vergelijk de twee en geef je hieronder per optie een stappenplan.

Laten we erin duiken.

Hoe je de donkere modus in Snapchat op iOS kunt krijgen

Snapchat was oorspronkelijk een app die alleen voor iOS beschikbaar was. En hoewel de app nu beschikbaar is op Android, bestaat de grootste schare fans van de app uit Apple-gebruikers.

Als je je afvraagt ​​hoe je Snapchat in de donkere modus op je iPhone kunt zetten: dat is heel eenvoudig. Dit is wat u moet doen:

 1. Open Snapchat en tik op het pictogram in de linkerbovenhoek om naar je profielpagina te gaan.
 2. Tik op het tandwielpictogram om te openen.
 3. Ga naar beneden op de pagina totdat je het vindt.
 4. U ziet drie opties: en
 5. Selecteer deze optie om de donkere modus in te schakelen.

Opmerking: als u dit selecteert, gebruikt de app alleen de instellingen van uw telefoon. Dus als je de donkere modus hebt ingeschakeld op je apparaat, wordt deze ook ingeschakeld op Snapchat. En als je het uitschakelt, wordt het ook uitgeschakeld in de app.

Hoe de donkere modus in Snapchat op Android te krijgen

Heeft Snapchat zelfs een donkere modus voor Android?

Officieel nee.

Maar na wat zoeken heb ik er toch eentje gevonden tijdelijke oplossing. Het is verre van ideaal. Het gaat om het inschakelen van een geforceerde systeembrede donkere modus via Developer Options en het downloaden van een oudere versie van Snapchat.

Maar als u Android gebruikt en ‘s nachts uw ogen wilt sparen, is dit (momenteel) uw enige optie.

Hoe je de donkere modus van Snapchat op je Android-apparaat kunt krijgen:

 1. Ga naar je telefoon en navigeer vervolgens naar
 2. Zoek een regel die de huidige build van uw besturingssysteem weerspiegelt. Op sommige telefoons is dit . Voor mijn Xiaomi wel
 3. Tik het Zeven zojuist. Gefeliciteerd, je hebt zojuist de ontwikkelaarsmodus op je telefoon ontgrendeld.
 4. Ga terug naar Instellingen en zoek . Dit kan ook onder zijn
 5. Zoek en activeer het.

U heeft zojuist de geforceerde nachtmodus op uw apparaat geactiveerd Maak al uw apps donker. In de toekomst zul je merken dat Android de kleuren zal omkeren als een app de donkere modus niet ondersteunt.

Maar aangezien ik je laat zien hoe je Snap in de donkere modus zet, zijn we nog niet klaar. Sommige nieuwere versies van de app zijn hier immuun voor.

Zoals ik al eerder zei, je hebt een oudere versie nodig.

 1. Ga naar deze APKMirror-link.
 2. Scroll naar beneden en klik
 3. Hiermee wordt Snapchat 10.72.0.0 naar je telefoon gedownload. Deze oudere versie mist misschien enkele van de nieuwste functies, maar geeft je wel toegang tot de donkere modus.
 4. Zodra de APK is gedownload en geïnstalleerd en de donkere modus voor ontwikkelaars is ingeschakeld, open je Snapchat.

En nu weet je hoe je als Android-gebruiker de donkere modus op Snapchat kunt inschakelen. Zoals je ziet ziet het er volkomen natuurlijk uit en is de tekst leesbaar.

Zo ziet de sectie eruit:

Hoe je de donkere modus in Snapchat op Android kunt krijgen door te rooten

Toegegeven, er is een andere manier om de donkere modus van Snapchat op Android te krijgen. Maar het maakt er deel van uit root je apparaaten gebruik vervolgens apps van derden, zoals Swift.

Dit brengt een bepaald risico met zich mee. Het geeft u meer controle over uw apparaat, ten koste van veel ingebouwde beveiligingsfuncties. Als het verkeerd wordt gedaan, dan kan ervoor zorgen dat uw telefoon vastloopt. Gebruik het daarom alleen op eigen risico.

Tenzij u een gevorderde gebruiker bent die bekend is met het proces, raad ik u af deze route te volgen.

Afronden

Al met al is de donkere modus een veelgevraagde functie. Naast het beschermen van uw ogen, u helpen beter te slapen en uw batterij langer mee te laten gaan, is dit iets dat de meesten van ons gebruiken.

Helaas ondersteunt Android nog steeds geen native donkere modus op Snapchat. De eenvoudigste en veiligste oplossing is om eenvoudigweg uw ontwikkelaarsopties te gebruiken.

Apple-gebruikers zijn in deze zin gezegend.

Maar ongeacht je favoriete besturingssysteem, je weet nu hoe je de donkere modus op Snapchat kunt krijgen. Je bent klaar voor vele avonden fotografie zonder je ogen te bezeren.

Maar vergeet niet te slapen!

Mục lục