Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe je Twitch kunt overvallen [A Beginner-Friendly Article]

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Raid op Twitch [A Beginner-Friendly Article]

Benieuwd naar invallen? Overvallen, officieel geïntroduceerd tijdens de TwitchCon-keynote van 2017, is een integraal onderdeel van de livestreamingcultuur. Of je nu een nieuwe YouTuber bent die zich bezighoudt met streaming of een kijker die meer wil weten over deze toepasselijk genaamde functie, we weten zeker dat je je hebt afgevraagd hoe je Twitch kunt overvallen.

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

In deze handige kleine overvalgids bespreken we de voor- en nadelen van overvallen, waaronder:

 • Hoe het gaat
 • Hoe u raids kunt beheren en configureren
 • De voordelen van overvallen
 • De verschillen met vergelijkbare functies zoals hosting

Uiteindelijk weten we zeker hoe we iemand op Twitch in een hinderlaag moeten lokken.

Dus laten we erin duiken!

Wat is een Twitch-raid en hoe werkt deze?

Laten we beginnen met de basis. Raiding is een krachtige functie waarmee je je live publiek naar een ander kanaal kunt sturen nadat je je stream hebt beëindigd. Je kunt het uiteraard ook gebruiken tijdens je uitzending, maar eventuele binnenkomende kijkers zien alleen jouw stream en niet die van het invaldoel. Daarom kun je hem het beste gebruiken na een uitzending.

Simpel gezegd, met Twitch Raids kun je het plezier delen en uitbreiden door je kijkers om te leiden naar de stream van iemand anders.

Het is ook een geweldige manier om een ​​gemeenschapsgevoel op te bouwen met andere livestreamers. Raiden is een leuke samenwerkingservaring waarbij streamers elkaar kunnen ondersteunen.

Je kunt je de voordelen voorstellen van het overvallen van een groter kanaal en het feit dat dat kanaal je opmerkt en terugraapt! Een toename van het aantal volgers is slechts een van de potentiële voordelen van overvallen. We zullen deze voordelen verderop in onze gids gedetailleerd bespreken.

Laten we ons eerst concentreren op het samenwerkingsaspect van overvallen, waardoor het vergelijkbaar is met hosting.

Twitch Raid versus host

Hosting en raids helpen streamers elkaar te promoten en een breder publiek te bereiken. Gezien hun gelijkenis is het gemakkelijk om de twee te verwarren. Maar ze zijn niet hetzelfde!

Allereerst moeten we erop wijzen dat het ook mogelijk is om tijdens een raid iemand op Twitch te hosten; Als je offline bent, host je kanaal ook het kanaal van je raid-doelwit.

Laten we nu de twee vergelijken:

 • Hosting leidt uw publiek niet om. Hosting sluit de stream van het doelkanaal rechtstreeks op uw pagina in en uw publiek blijft daar. Aan de andere kant betekent Twitch-raids dat je kijkers naar de videostream van iemand anders worden gestuurd. Het is dus een omgekeerde situatie!
 • Hosting is over het algemeen meer een passief hulpmiddel. Normaal gesproken is het bedoeld om inhoud die je leuk vindt te laten zien tijdens je offline tijden (en je kunt dit automatisch instellen dankzij de Twitch Auto-Host-functie). Maar raids zijn een directe oproep tot actie waarbij je je Twitch-raid-kijkers erop uit stuurt om wat liefde te verspreiden. Raiden is ook meer een evenement, omgeven door wat meer spanning en urgentie.
 • Hosting is handig tijdens uw offline tijd. Livestreamers hosten vaak elkaars video’s wanneer ze offline zijn. Raiden vereist een andere timing: het is het beste om tegen het einde van je stream een ​​raid te starten.

Hoe iemand op Twitch in een hinderlaag te lokken

Voordat u met de raid begint, is het raadzaam uw kijkers te informeren en hen het doelkanaal te vertellen. Zo weet iedereen wat er aan de hand is.

Er zijn nu twee manieren om een ​​overval te starten.

Je kunt het Twitch raid-commando typen: /raid gevolgd door de naam van je doelwit.

Of klik eenvoudigweg op de snelle actie Raid Channel in je Creator Dashboard en selecteer je doelwit.

Tot nu toe, zo goed! Dus wat gebeurt er daarna?

Raid-timer

Er verschijnt een pop-upbericht met een Twitch-raidtimer van 10 seconden, die ook het aantal deelnemende raiders bijhoudt. Na 10 seconden kunt u op de knop Nu overvallen klikken en de overval uitvoeren.

Mogelijk ziet u tijdens het aftellen onderaan een paarse balk en vraagt ​​u zich af waarom deze daar staat. Als deze balk leeg is en je niet op ‘Nu raiden’ of ‘Annuleren’ hebt geklikt, betekent dit eenvoudigweg dat de raid automatisch start. Netjes, toch?

Onthoud dat je op elk moment tijdens het aftellen /unraid kunt typen of de raid kunt annuleren als je van gedachten verandert.

Twitch Raid-kijkers zien ook een bericht met een aftelling en een verzoek om mee te doen. Aan het einde van het aftellen worden ze naar het raid-bestemmingskanaal getransporteerd. Je kunt de raid op elk moment verlaten door op de knop ‘Verlaten’ in het bericht te klikken. Maak je dus geen zorgen: bij dit soort overvallen wordt niemand onder schot gehouden!

Je kunt ook een Twitch Raid starten of eraan deelnemen op mobiele apparaten.

Iedereen op het doelkanaal wordt op de hoogte gesteld van de overval en de omvang ervan. De boodschap ziet er als volgt uit: “overvallen met een groep.”

Dit soort momenten kunnen behoorlijk spannend zijn voor kleinere kanalen, vooral als de raid groot is. Hoe groter de inval, hoe groter de verrassing.

En nu weet je hoe je Twitch kunt overvallen! We zeiden toch dat het makkelijk zou zijn. Er zijn echter nog een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het overvallen.

Overvallende etiketten

Laten we het hebben over de etiquette van overvallen.

Probeer er altijd een positieve ervaring van te maken voor alle betrokkenen. Dit is belangrijk gezien het ‘duistere verleden’ van de inval, toen mensen deze gebruikten als trollen- en intimidatietactiek. We hebben allemaal verhalen gehoord over wilde 4chan-aanvallen op eenvoudige streamers die een prettige ervaring snel kunnen verpesten. Probeer het dus vriendelijk en leuk te houden voor anderen!

Je kunt ook het beste livestreamers die je niet kent om toestemming vragen om ze te overvallen. Ze geven je meestal enthousiast hun zegen, maar het is goed om dit voor de zekerheid even te controleren. Soms kunnen spontane Twitch-raids iets geweldigs en een aangename verrassing zijn voor het doelkanaal. Ze kunnen echter overweldigend zijn. De veiligste gok is dus om vooruit te plannen en toestemming te vragen.

Maar een ding.

Laat het overvallen kanaal weten dat je deel uitmaakt van de overval door een overvalbericht in hun chatbox te schrijven. Houd het kort en probeer je meest vermakelijke en charmante zelf te zijn!

Wat zijn de voordelen van overvallen?

Twitch-raids zijn in wezen een wederzijds lonende activiteit.

Voorstellen:

Ze plunderen een streamer, misschien plunderen ze jou terug, dan iemand anders, enzovoort. Zoals je kunt zien, begon het allemaal toen je contact opnam met iemand, wat leidde tot een kettingreactie van goede gevoelens. Het enige dat nodig is, is één daad van vrijgevigheid (zoals iemand overvallen) om er een stroom volgers, abonnementen en donaties van te maken, wat goed is voor de hele Twitch Raid-gemeenschap.

Dat betekent natuurlijk niet dat je iemand moet beroven en op een of andere manier wraak moet nemen. Maar als je de kans wilt maximaliseren dat iemand jouw inspanningen beantwoordt, kun je proberen een kanaal te plunderen dat qua omvang en inhoud vergelijkbaar is met het jouwe. Het plunderen van grotere en kleinere beken heeft ook zijn voordelen.

Laten we eens kijken!

Wanneer je livestreamers met grotere volgers overvalt, kun je verdwalen in het lawaai. Je kunt echter uitzonderlijk veel geluk hebben en dankzij hen de volgersjackpot winnen.

Aan de andere kant, als je streamers met een kleinere aanhang overvalt, zullen ze je enorm dankbaar zijn. Voor deze streamers kan deze ene raid veel betekenen!

Daarom is Raiden ook een manier om het speelveld op het gebied van livestreaming gelijk te maken.

Zoals we allemaal weten, kunnen zelfs de eerste stappen bij het opzetten van je stream ontmoedigend lijken. Je moet aan veel dingen denken, van streamingsoftware tot verlichting. Bovendien kan het lastig zijn om naam te maken in een zee van ruim 9 miljoen unieke streamers per maand!

Gelukkig zijn raids een geweldige manier om nieuw publiek aan te trekken, je netwerk uit te breiden en je bestaande te ondersteunen.

Hoe configureer ik een raid?

Overvallen lijkt misschien een chaotische activiteit, maar maak je geen zorgen! Jij beslist altijd wie je kan aanvallen en hoe. Twitch Raid-instellingen staan ​​voor je klaar.

Laten we deze opties eens bekijken.

Wie kan mij aanvallen?

Je moet weten dat je standaard openstaat voor alle raids en raiders. Dit betekent dat iedereen je op elk moment kan aanvallen.

Vind je het geluid niet leuk? Gelukkig heb je de mogelijkheid om alle binnenkomende Twitch-raids te beheren. Ga naar je Creator Dashboard en klik op Streaminstellingen.

Scroll een beetje naar beneden en vind het gedeelte ‘Raids’.

Daar kunt u kiezen tussen:

 • Alle raids toestaan ​​(standaard)
 • Sta alleen raids toe van vrienden, teamgenoten en kanalen die je volgt
 • Blokkeer alle invallen

Afhankelijk van hoe avontuurlijk je bent, kun je je Twitch-raidservaring aanpassen en op je eigen manier plezier beleven.

Wie heeft mij aangevallen?

Misschien wilt u uw recente invallen controleren voor het geval u meldingen heeft gemist. Om dit te doen, klikt u op het tandwiel rechtsonder in uw chat – uw chatinstellingen. Eenmaal daar, kijk eens naar het gedeelte ‘Taken’ en klik op ‘Recente Raids controleren’ en zorg ervoor dat je niets hebt gemist. Handig, toch?

Hoe zit het met chatten?

Stel dat je niet had verwacht dat een Twitch-raid kwaadaardig zou verlopen, en dat mensen je spammen of het chat-equivalent doen door tomaten naar je te gooien. Wat te doen in zo’n situatie? Relax: u kunt uw chatinvoer beperken! Nogmaals, de chatinstellingen zijn je vriend. Klik erop en controleer het gedeelte Kanaalmodi.

Daar vind je verschillende chatmodi, die elk op hun eigen manier nuttig zijn:

 • Chat met alleen emotes: voorkomt dat iemand iets zegt in uw chat (gemeen). Denk: “Stokken en stenen kunnen mijn botten breken, maar emotes zullen mij nooit pijn doen!” Kortom, het maakt het trollen moeilijker voor hatelijke Twitch-raiders.
 • Chat alleen voor volgers: beperkt de chatrechten tot uw volgers. Als u hierop klikt, kunt u bovendien aanpassen hoe lang iedereen u moet volgen om in aanmerking te komen voor chatten (bijvoorbeeld: “Volgers kunnen chatten als ze u minstens 10 minuten hebben gevolgd”).
 • Langzame modus: vereist dat gebruikers wachten tussen het verzenden van berichten. U kunt de wachttijd aanpassen van drie seconden tot twee minuten.
 • Alleen voor abonnees: beperkt de chatrechten tot, je raadt het al, je abonnees. Deze optie is alleen beschikbaar voor partners/affiliates.

Kan ik Twitch-raiders rapporteren of verbannen via chat?

Natuurlijk kan je dat!

Als al het andere niet lukt, kunt u de chatinstellingen opnieuw bekijken en op ‘Recente invallen controleren’ klikken. Zoek daar uw daders op en selecteer de juiste zinnen: Melden of Blokkeren. Ze zullen je kanaal niet snel opnieuw overvallen.

Afronden

Raiden op Twitch is een leuke en flexibele manier om je kijkersbestand uit te breiden, vriendschap te sluiten met andere streamers en je bestaande banden met andere streamers en je publiek te versterken. Hier kunnen de ‘grote vissen’ de ‘kleine vissen’ helpen in plaats van ze op te eten.

We hebben gezien hoe raids de groeipijnen van nieuwe kanalen kunnen verlichten en ze kunnen helpen van de grond te komen. Om deze redenen zijn ze een essentiële netwerktool voor livestreamers.

Nu je weet hoe je Twitch moet overvallen, houdt niets je meer tegen om iemands stream op te blazen met activiteit en hem of haar op te vrolijken. En hopelijk zullen ze het gebaar beantwoorden en ook jouw dag goed maken.