Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe lang duurt het om een ​​Tesla Model 3, S, X en Y op te laden?

Let op: Het volgende artikel kan je helpen: Hoe lang duurt het opladen van een Tesla Model 3, S, X en Y?

Of je nu een Tesla-fan bent of gewoon geïnteresseerd bent in EV-technologie, je bent hier aan het juiste adres als je bedenkt hoe lang het duurt om een ​​Tesla op te laden.

Het antwoord is niet zo eenvoudig als je zou denken, maar we hebben ons best gedaan om alles wat je moet weten op een rij te zetten.

Hoe lang duurt het om een ​​Tesla op te laden??

Elke Tesla heeft een aantal basislaadmogelijkheden. Wanneer u een Tesla koopt, ontvangt u een mobiele oplaadkabel en drie adapters voor: een standaard stopcontact – NEMA 5-15, een stopcontact van 240 volt met een hoger vermogen – NEMA 14-50, en één voor openbare laadstations voor Tesla-voertuigen, met uitzondering van Tesla-superchargers.

De oplaadtijd van de Tesla-batterij kan variëren van één tot twaalf uur. De oplaadtijd van uw Tesla is afhankelijk van de accucapaciteit, de huidige acculading van uw auto en het type laadstation.

Laten we enkele van deze laadtijdvariabelen eens nader bekijken.

Thuislaadstations versus superchargers

De twee meest voorkomende opties om een ​​Tesla thuis op te laden zijn het gebruik van de meegeleverde Mobile Connector of het installeren van de optionele Tesla Wall Connector.

Tesla mobiele connectoren

De goedkoopste en gemakkelijkste manier om uw Tesla thuis op te laden is met een Mobile Connector, die standaard bij alle nieuwe Tesla-voertuigen wordt geleverd. Zodra de draagbare Mobile Connector op uw Tesla is aangesloten en rechtstreeks op een standaard stopcontact van 240 V is aangesloten, heeft u voor elk uur opladen een bereik van ongeveer 10 tot 15 km.

Tesla wandconnectoren

Zowel energieleveranciers als fabrikanten van elektrische auto’s adviseren thuislaadstations die 3 tot 7 kW laadvermogen leveren. Tesla stelt op dezelfde manier voor om de optionele wandconnector te installeren. Hoe lang duurt het om een ​​Tesla volledig op te laden met deze hardware?

Bij gebruik van de aan de wand gemonteerde wisselstroomadapter van Tesla duurt het volledig opladen doorgaans ongeveer 6 tot 10 uur, afhankelijk van het batterijpakket van uw Tesla. Deze connector is optimaal vanwege zijn prestaties, compatibiliteit met meerdere spanningen en een maximaal uitgangsvermogen van 22 kW.

Thuis opladen vs. met een supercharger

Het verschil tussen thuisladen en een Tesla Supercharger is het type energie dat wordt geleverd. Huishoudens leveren wisselstroom, dus Tesla’s hebben een ingebouwde omvormer om wisselstroom om te zetten in gelijkstroom die door batterijen wordt opgeslagen.

Superchargers omzeilen het conversieproces door gelijkstroomenergie rechtstreeks te verzenden. Omdat er geen energieconversie plaatsvindt en het om netstroom gaat, verloopt het proces sneller.

Tesla-supercharger

Een Tesla Supercharger is ontworpen om snel op te laden en biedt halsbrekende snelheden waardoor de batterijen binnen een uur volledig gereed zijn.

Het netwerk is vrij groot, met meer dan 2.500 hubs wereldwijd – 1.000 alleen al in Noord-Amerika. Tesla bezit en exploiteert deze keten van stations, terwijl derden andere oplaadnetwerken exploiteren.

Elke locatie beschikt over meerdere oplaadpunten, waardoor meerdere auto’s tegelijkertijd kunnen aansluiten. Wereldwijd zijn dat er momenteel ruim 23.000.

Soorten Tesla-superchargers

Er zijn drie soorten Superlaadstations: V1, V2 en V3.

V3-stations zijn de nieuwste en meest geavanceerde en bieden laadsnelheden tot 250 kW. De V1- en V2-iteraties blijven achter bij lagere snelheden van 150 kW.

Het huidige gerucht gaat dat V3 Superchargers in de nabije toekomst een upgrade zouden kunnen krijgen, met mogelijk snelheden tot 324 kW.

Afgezien van de maximaal beschikbare laadsnelheid van Tesla, is er geen significant verschil tussen de stationversies. Tesla biedt vriendelijk een kaart die laat zien welke snelheden beschikbaar zijn.

Hoe werkt een Tesla Supercharger?

Tesla Superchargers zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Parkeer er gewoon naast, steek de stekker in het stopcontact en wacht tot de kabel op zijn plaats klikt. Hij begint dan stroom te leveren en het logo naast uw oplaadpoort wordt groen.

Aangezien iedere auto direct aan een Tesla-account is gekoppeld, hoeft u verder niets te doen. Andere openbare laadnetwerken vereisen vaak dat chauffeurs hun laadbeurt in afzonderlijke apps bevestigen.

U kunt de voortgang van uw Tesla Supercharge-tijd zien op het centrale display van de auto. Het toont uw laadsnelheid en bereikvergroting, batterijcapaciteit en de kosten van de laadsessie. Deze informatie is ook zichtbaar in de Tesla-app als u uw voertuig onbeheerd achterlaat.

Houd er rekening mee dat de werkelijke Tesla-laadsnelheid varieert tijdens het opladen. Dit is sterk afhankelijk van de vraag of andere auto’s gebruik maken van de gedeelde krachtbron. Als er drie of meer voertuigen met elkaar verbonden zijn, verwacht dan geen snelheden van 250 kW.

Een andere factor die van invloed is op de volledige oplaadtijd van Tesla is vertraging naarmate de batterijcapaciteit toeneemt. Dit is het meest merkbaar nadat u 80% heeft bereikt. Op dit punt is het vaak beter om de stekker uit het stopcontact te halen en te rijden in plaats van te wachten tot 100% is bereikt.

Houd er rekening mee dat lithiumbatterijen de voorkeur geven aan langzaam opladen boven snel, en regelmatig snel opladen is niet goed. Het gebruik van de Supercharger is het beste voor lange autoritten, terwijl u voor de dagelijkse behoeften langzamer AC-laden moet gebruiken.

Kunnen niet-Tesla-auto’s een supercharger gebruiken?

Het korte antwoord is nee. Tesla Superchargers worden gebouwd, onderhouden en zijn eigendom van Tesla zelf, en momenteel kunnen alleen Tesla-voertuigen er gebruik van maken. Tesla maakte echter onlangs bekend dat dit niet lang meer zal duren.

Opladen van diverse Tesla modellen

De gemiddelde oplaadtijd voor Tesla-voertuigen bedraagt

Tesla Model S

Tesla Model X

Tesla-model 3

Tesla Model Y

NEMA 5-15: 3 mijl/uur

NEMA 14-50: 17 tot 18 uur

Wandaansluiting: 9 uur

Compressor: 30 minuten

NEMA 5-15: 3 mijl/uur

NEMA 14-50: 18 uur

Wandaansluiting: 8 tot 8 ½ uur

Supercharger: 25 tot 30 minuten

NEMA 5-15: 3 mijl/uur

NEMA 14-50: 8 tot 12 uur

Wandaansluiting: 7 tot 8 uur

Supercharger: 25 tot 30 minuten

NEMA 5-15: 3 mijl/uur

NEMA 14-50: 11 tot 12 uur

Wandaansluiting: 7 tot 8 uur

Compressor: 25 minuten

Levensduur van de batterij van Tesla-auto’s

Tesla garandeert acht jaar garantie op zijn batterijen. Na verloop van tijd gaan lithium-ionbatterijen achteruit, wat resulteert in een vermindering van de capaciteit. Hoewel de gegevens variëren, verloopt de slijtage van de batterij relatief langzaam, met een afname van ongeveer 5% over de eerste 80.000 kilometer. Daarom zullen de kilometers per oplaadbeurt van een Tesla-voertuig afnemen. Zo is de actieradius van een Model 3 na 80.000 kilometer rijden 294 mijl, tegenover 310 wanneer hij nieuw is.

Houd er rekening mee dat de degradatiesnelheid niet lineair is en in de loop van de tijd afvlakt. Dat betekent dat een Model 3-eigenaar met een groter bereik nog eens 240.000 kilometer kan rijden voordat hij of zij 10 procent van de batterijcapaciteit verliest.

Afronden

Tesla biedt een scala aan modellen en is een van de meest populaire elektrische voertuigen. Om de zorgen over het bereik te overwinnen, worden de laadstations van Tesla verder uitgebreid. Daarnaast verwelkomen een verscheidenheid aan oplaadopties Tesla-bezitters.

Mục lục