Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe stel ik een proxyserver in? [All You Need to Know]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe stelt u een proxyserver in? [All You Need to Know]

Vraagt ​​u zich af hoe u een proxyserver instelt?

Als u toegang heeft tot de gegevens van de server of deze al op uw netwerkhardware hebt ingesteld, is het inschakelen van de proxy op het door u gekozen systeem eenvoudig.

Laten we vandaag eens kijken naar alle verschillende manieren waarop u een proxy op computers en mobiele apparaten kunt configureren.

Volg mij:

Wat is een proxyserver?

Een proxyserver is een type server dat fungeert als tussenpersoon tussen uw systeem en internet.

Simpel gezegd is het een gateway die namens u verbinding maakt met een website en andere internetdiensten en deze vervolgens aan u levert. Of stuurt in geval van uploaden uw gegevens naar de andere partij.

Daarom is het IP-adres van de proxy het enige dat zichtbaar is, waardoor er een laag ontstaat tussen jou en de rest van de wereld. Proxy’s ondersteunen online privacy en stellen u in staat dit te doen Toegang tot geblokkeerde inhoud op school of op het werk door uw geolocatie te maskeren.

Als u daarentegen een werkplek beheert en iedereen verplicht een proxy te gebruiken, kunt u de toegang ook eenvoudig beperken via contentfiltering. Dit kan ook nuttig zijn om de bandbreedte te verminderen.

U kunt toegang tot proxyservers kopen en er zijn ook verschillende goede gratis opties. De provider geeft u de servergegevens, die meestal rechtstreeks op een router en netwerk kunnen worden geconfigureerd. Als alternatief kunt u een handmatige proxy-instelling uitvoeren voor elk afzonderlijk apparaat of alleen voor de webbrowser op een apparaat.

Proxyservers worden vaak gebruikt in combinatie met VPN’s en andere anonimisatoren voor superieure privacy en veiligheid bij het gebruik van internet.

Hoe stel ik een proxyserver in?

Welke proxyserverinstellingen u kiest, is afhankelijk van uw provider en hoe u uw netwerk wilt configureren. Installatie aan Hardwareniveau betekent dat elk apparaat automatische detectie kan gebruiken. Voor handmatige proxy-installatie zijn een aantal aanvullende instellingen vereist.

Laten we eens nader bekijken hoe u een proxyserver instelt op uw besturingssysteem of webbrowser.

ramen

Configuratie op Windows is eenvoudig. Het ondersteunt handmatige en automatische proxy-instellingen via een speciale instellingenpagina.

Om snel toegang te krijgen tot de proxyserverinstellingen in Windows, drukt u tegelijkertijd op de Windows- en I-toetsen op uw toetsenbord. Klik vervolgens op de link Netwerk- en internetinstellingen en in het linkerdeelvenster is de onderste optie poxy.

Hierboven kunt u schakelen tussen automatische of handmatige detectie. Het automatische systeem werkt alleen als u Het netwerk verzendt de proxy-informatie via het DHCP-protocol. Met andere woorden: u moet de proxy eerder op uw router of andere netwerkhardware hebben geconfigureerd.

Als automatische detectie is uitgeschakeld, kunt u kiezen tussen het gebruik van a Script- of handmatige configuratie. Om de eerste te gebruiken, moet u het adres van het script in het veld invoeren. Dit is een door de server gehost configuratiebestand dat Windows vertelt hoe verbinding moet worden gemaakt.

Bij handmatige configuratie moet u het IP-adres en de poort van de proxyserver invoeren. Als uw provider geen scripts gebruikt, moeten zij u de handmatige details geven.

MacOS

Het instellen van een proxyserver op Mac is net zo eenvoudig. Ga eerst naar het Apple-menu en open Systeemvoorkeuren. Klik vervolgens op Netwerk en selecteer de service waarop u de proxy ook wilt toepassen. Ga naar geavanceerde instellingen en klik op Proxy’s.

Net als bij Windows heeft u de mogelijkheid om automatisch te configureren, gebruik een PAC-bestandsscriptof voer de proxygegevens handmatig in. Als u voor het laatste kiest, kunt u het volgende configureren:

 • een standaard webproxy (HTTP)
 • Veilige webproxy (HTTPS)
 • FTP-proxy
 • SOCKS-proxy
 • Streamingproxy (RTSP)
 • Gopher-proxy.

Als u de proxy alleen wilt gebruiken voor surfen op het web, heeft de Mac-browser Safari zijn eigen proxy-opties (zie hieronder).

Google Chrome

Als u proxyserverinstellingen zoekt in Chrome, zult u blij zijn te weten dat deze bestaan Extensies om uw proxy op browserniveau te configureren. Dit betekent dat de proxy alleen werkt als u die specifieke browser gebruikt. Andere browsers en internetafhankelijke software maken verbinding met uw reguliere ISP-gegevens.

De standaard Chrome-proxyserverinstellingen openen eenvoudigweg de systeeminstellingen, wat niet erg handig is. De oplossing is om een ​​van de vele extensies te installeren waarmee u proxy’s kunt beheren.

Deze omvatten:

 • Proxyswitcher en beheerder
 • IProyal
 • ProxyschakelaarOmega
 • Proxy-helper
 • Windrecorder

Onder vele anderen.

Ga naar Chrome webshop en zoek naar “proxy” om te vinden wat u nodig heeft. Bovendien hebben veel premium proxyservices hun eigen Chrome-extensie waarmee u via de browser verbinding kunt maken met uw proxyserver.

safari

U kunt proxyservergegevens in Safari configureren met behulp van de optie Geavanceerd in Instellingen. Blader omlaag naar Proxy’s en klik op Instellingen wijzigen. Schakel vervolgens Web Proxy in en voer het proxyadres en de poort in. Er zijn ook velden voor gebruikersnaam en wachtwoord als uw provider deze vereist.

Op dezelfde manier kunt u ook de toegang tot de https-proxyserver instellen. Kijk maar Veilige webproxynaast de standaard webproxy-optie.

Wanneer u nu op internet surft met de Safari-browser, gebeurt dit via de proxyserver.

Dit geldt niet voor internetverzoeken die buiten de browser worden gedaan.

Vuur Vos

Om een ​​proxy in Firefox in te stellen, moeten gebruikers naar Opties > Netwerk gaan en vervolgens op de knop Instellingen naast Verbinding klikken. Hier kunt u automatisch de proxy-instellingen detecteren als u deze al op uw hardware en/of besturingssysteem hebt geconfigureerd.

Als u de proxy alleen wilt inschakelen terwijl u de Firefox-browser gebruikt, selecteert u Handmatig. U moet het adres en de poort invoeren en HTTP of HTTPS dienovereenkomstig inschakelen.

Dit verandert niets aan de proxy-instellingen die op het besturingssysteem zelf zijn geconfigureerd.

Microsoft Rand

Net als Chrome brengt het inschakelen van proxyservertoegang via Microsoft Edge u eenvoudigweg naar uw systeeminstellingen, niet naar browser-exclusieve instellingen. U kunt echter alleen een proxy met Edge gebruiken als u een van meerdere soortgelijke proxy’s gebruikt toevoegingen.

Deze omvatten:

 • SmartProxy
 • Proxy-switcher
 • Hide.me-proxy
 • Proxyswitcher en beheerder

Onder vele anderen.

Add-ons zijn ook algemeen verkrijgbaar bij proxy- en VPN-providers zoals Mudfish, BelkaVPN, Neo VPN en anderen.

Internet Explorer

Om proxyserververbindingen in Internet Explorer te maken, opent u het menu Extra, selecteert u Internetopties en gaat u vervolgens naar het tabblad Verbindingen. Selecteer LAN-instellingen en vink “Gebruik proxyserver voor uw LAN-instellingen” aan.

U ziet een lijst met adres- en poortvelden voor HTTP-, beveiligde (HTTPS), FTP- en Socks-proxy’s. Voer uw gegevens in zoals vereist.

U kunt ook individuele webadressen toevoegen als Uitzonderingen die niet toegankelijk zijn via uw proxy.

Android

Een eigen proxyserver opzetten op Android is niet moeilijker dan op een computer of laptop.

Als je bent Verbinding met wifihoud gewoon het Wi-Fi-pictogram ingedrukt om Instellingen te openen, houd het netwerk ingedrukt waarmee u verbinding wilt maken en selecteer vervolgens Netwerk wijzigen.

Tik onder Geavanceerde opties op Proxy en vervolgens op Handmatig. Voer nu het proxyadres en de poort in de daarvoor bestemde velden in en tik op Opslaan.

Wanneer u nu verbinding maakt met dit netwerk, gebeurt dit via uw proxy.

Als u door een proxy wilt bladeren wanneer u uw Mobiel data-abonnement, zoek uw mobiele netwerkinstellingen. Hier zou u een optie voor de naam van het toegangspunt moeten zien, hoewel deze mogelijk verborgen is op een tabblad Geavanceerd.

Selecteer de APN die overeenkomt met uw mobiele provider, voer het proxy-adres, de poort en, indien nodig, de proxy-gebruikersnaam en het wachtwoord in. Sla de wijzigingen op en schakel vervolgens mobiele data uit en weer in om de proxy in te schakelen.

iOS

Om proxyservertoegang te installeren op iOS-apparaten zoals iPhone en iPad, opent u het iPhone-instellingenscherm, tikt u op de Wi-Fi-optie en selecteert u vervolgens ‘Over’ aan de rechterkant.

Als u naar beneden scrollt, ziet u de HTTP-proxy-instelling. Stel het in op handmatig door het juiste type te typen en voer vervolgens het proxy-IP of -adres in, gevolgd door het poortnummer.

Als uw netwerk zelf al met een proxy is verbonden, probeert uw iPhone er automatisch verbinding mee te maken wanneer u op de optie Auto tikt. Je kunt het ook volledig uitschakelen om verbinding te maken zonder proxy.

Houd er rekening mee dat deze proxyserverinstellingen alleen werken als u verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk. U kunt zonder aanvullende stappen geen proxy gebruiken bij toegang tot internet via uw mobiele abonnement.

Als u een proxy wilt gebruiken met uw mobiele verbinding, moet u toegang hebben tot een Mac-computer en deze installeren Apple Configurator-app. Verbind vervolgens uw mobiele apparaat met de Mac via een USB-kabel, klik op het tabblad Voorbereiden, Instellingen en schakel Controle in.

Nu kunt u een zogenaamde mondiale HTTP-proxy maken, die zowel WiFi als uw mobiele verbinding via een proxy leidt.

Klik in de profiellijst op Nieuw configuratieprofiel en selecteer Nieuw profiel maken. Voer een naam in en selecteer vervolgens Global HTTP Proxy. Voer het adres, de poort en eventueel een gebruikersnaam en wachtwoord in en sla op. Selecteer vervolgens het nieuwe profiel en klik op Voorbereiden.

Nu kunt u naar uw apparaat gaan en Instellingen > Algemeen > Profielen en apparaatbeheer of Instellingen > Algemeen > VPN en apparaatbeheer openen, afhankelijk van uw iOS-versie. Selecteer het nieuwe profiel om uw proxy-instellingen te laden.

Beste proxydiensten

Het opzetten van een eigen proxyserver werkt het beste als u een premium provider gebruikt. Door een vergoeding te betalen, bent u verzekerd van een snelle en stabiele verbinding en vele installatiemogelijkheden. De best betaalde proxydiensten zijn onder meer:

 • SmartProxy – Biedt meer dan 195 locaties, HTTPS-ondersteuning en browser-add-ons voor Microsoft Edge. Prijzen beginnen bij $ 30 voor 50 GB bandbreedte.
 • IProyal – Biedt reguliere en 4G-vriendelijke mobiele proxy’s met prijzen vanaf slechts $ 1 en extensies voor Chrome en andere browsers.
 • verstop me – Biedt onbeperkte bandbreedte en snelheden die geschikt zijn voor gaming, streaming en het delen van bestanden. Het kan in de browser, op individuele systemen of op netwerkhardwareniveau worden geïnstalleerd.

Afronden

We hopen dat onze gids voor het opzetten van een proxyserver al uw belangrijke vragen beantwoordt. Of je nu Windows of Mac, Android of iOS gebruikt, er is voor iedereen een snelle oplossing.

Mục lục