Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u activiteit buiten Facebook kunt gebruiken om uw informatie op internet te beheren

Met een nieuwe tool wil Facebook zijn gebruikers meer transparantie en controle geven over hun gegevens

In augustus de Facebook kondigde de “Activiteit buiten Facebook”, een nieuwe functie waarmee uw gebruikers kunnen zien welke informatie ze delen met apps en websites die op het platform zijn aangesloten. Na het sociale netwerkMet deze functie kunnen gebruikers hun activiteiten buiten het platform bekijken en beheren.

Gratis apps en websites worden onderhouden met online advertenties waar de Gebruikersgegevens Dit is waardevolle informatie. Deze apps en websites delen informatie over gebruikersinteracties en -gedrag op verschillende platforms. Deze informatie wordt daarom geëvalueerd om onder andere effectievere advertenties te creëren.

De gemiddelde persoon heeft meer dan 80 sollicitaties Smartphone en gebruikt ongeveer 40 per maand, waardoor het erg moeilijk is om bij te houden welke informatie en waar je hebt gedeeld. Volgens de EU is het voor de meeste gebruikers onduidelijk hoe deze informatie-uitwisseling tussen applicaties en websites werkt FacebookHet doel is om gebruikers vertrouwd te maken met de nieuwe functies voor deze praktijken. Het platform heeft ook zijn Advertentiebibliotheek en publiceerde een andere functie genaamd “Waarom zie ik dit bericht?”.

wat is Activiteit buiten Facebook?

De Activiteit buiten Facebook Geeft de gebruiker toegang tot een overzicht van applicaties en websites die informatie over zijn activiteiten registreren en geeft de gebruiker toegang verwijderen Deze informatie wordt uit uw account gehaald als u daarom vraagt. Deze functie is een manier voor het platform om gebruikers meer te bieden transparantie en controle over uw gegevens.

Een kledingwebsite wil bijvoorbeeld advertenties weergeven aan mensen die geïnteresseerd zijn in een nieuwe schoenenstijl. De site kan informatie naar het sociale netwerk sturen waarin staat dat iemand op een specifiek apparaat naar dat type schoen heeft gezocht. Als deze apparaatinformatie overeenkomt met uw apparaataccount, Facebook Van iemand kan het platform van die persoon advertenties voor die schoenen tonen.

Met de Activiteit buiten Facebook U kunt de gegevens beheren die andere apps en websites met u delen Facebook. De functie maakt het volgende mogelijk:

 • Bekijk een samenvatting van de informatie die andere apps en websites via online zakelijke tools bij Facebook hebben ingediend;
 • Scheid deze accountgegevens.
 • Selecteer deze optie om toekomstige activiteiten buiten Facebook van het account te ontkoppelen. Je kunt dit doen voor alle activiteiten buiten Facebook of alleen voor specifieke apps en websites.

De Facebook is begonnen met het beschikbaar stellen van de functie Ierland, Zuid-Korea En Spanje en is van plan de komende maanden elders te lanceren.

Het hulpmiddel gebruiken

Hoewel de functie nog niet beschikbaar Hier kunnen we ze leren gebruiken en begrijpen wat ze zijn Soorten informatie die een netwerk over zijn gebruikers opslaat.

Over het algemeen vraag je jezelf af waarom advertenties vandaan komen Facebook Bent u zo beangstigend afgestemd op uw meest willekeurige gedachten? Dit komt omdat het platform vaak informatie ontvangt over de sites die u buiten het netwerk bezoekt. (Daarom de naam “Activiteit buiten Facebook“.) Na redactiekamer In bedrijven is dit het soort gegevens dat op zijn minst gedeeltelijk kan worden beschermd met de nieuwe functie.

Hoe gebruiken we deze functie? Volgens de informatie in de schermafbeelding redactiekamer Als de functie beschikbaar is in uw account, kunt u het sociale netwerk gebruiken om deze stappen te volgen om uw gegevens zo goed mogelijk te beheren:

Activiteit buiten Facebook is een manier om gebruikers meer transparantie en controle over hun gegevens te geven.
 1. Ga naar jou Instellingen;
 2. Selecteer de “Activiteit buiten Facebook“Of”Activiteit van Facebook“;
 3. Om uw huidige gegevensuitwisseling te beheren, klikt u op “Beheer uw activiteit buiten Facebook“;
 4. U ziet een lijst met apps en websites waarmee uw gegevens zijn gedeeld Facebook. Gebruik deze lijst om de gewenste websites te selecteren wens En wil niet deel uw gegevens;
 5. Je kunt de “Verwijder geschiedenis”Als u al uw geschiedenis van het delen van gegevens wilt loskoppelen van uw persoonlijke account;
 6. Als u ook de toekomstige gegevensverzameling via uw account wilt uitschakelen, keert u terug naar de eerste pagina. “Beheer uw activiteit buiten Facebook“;
 7. Kiezen “Meer opties“. Selecteer vanaf daar “Beheer toekomstige activiteiten“;
 8. Kiezen Schakel delen uit toekomstige activiteiten.

Deze stappen voorkomen dat het sociale netwerk uw websitegeschiedenis koppelt om advertenties specifiek op u af te stemmen door deze te ontkoppelen van uw persoonlijke account.

Wat gebeurt er als je het gereedschap schoonmaakt?

Bij het verwijderen van activiteiten Activiteit buiten Facebookhet platform verwijdert de informatie uit Gegevensidentificatie welke apps en websites ze willen indienen. Het platform weet niet meer welke websites je hebt bezocht of wat je daar hebt gedaan en gebruikt de losgekoppelde gegevens niet om advertenties te targeten Facebook, Instagram of Boodschapper.

Wanneer u de tool opent, ziet u de websites en apps die u regelmatig gebruikt. Het kan echter ook zijn dat u bepaalde diensten tegenkomt waarvan u niet op de hoogte bent. Een site die u niet hebt bezocht, kan bijvoorbeeld verschijnen omdat een vriend ernaar heeft gezocht op uw smartphone. Of omdat je een computer deelt met andere mensen.

Om veelgestelde vragen te beantwoorden, heeft het platform aanvullende informatie beschikbaar gesteld in het helpcentrum.

In een persbericht van Facebook legde uit dat de tool een nieuw type tool is en dat er geen model was om te volgen. Het technische team heeft de systemen van het platform opnieuw ontworpen en een nieuwe methode voor het verwerken van informatie ontwikkeld. Het kostte maanden van onderzoek om informatie te verzamelen van mensen, voorstanders van netwerkprivacy, beleidsmakers op het gebied van privacybeleid, adverteerders en branchegroepen.

Op basis van de reacties van deze groepen hebben de ontwikkelaars belangrijke wijzigingen aangebracht. Een paar maanden na de productontwikkeling vroegen mensen bijvoorbeeld naar een manier om toekomstige online activiteiten van individuele bedrijven te scheiden – en niet allemaal tegelijk.

Ze leerden ook van privacy-experts dat het belangrijk is om opnieuw verbinding te maken met een specifieke app of site, terwijl andere toekomstige activiteiten uitgeschakeld blijven. Daarom hebben ze besloten deze opties zo te ontwerpen dat gebruikers een beter product krijgen, zelfs als dit de verspreiding van de nieuwe functie vertraagt.

“Deze functie biedt een nieuw niveau van transparantie en controle en we zullen blijven verbeteren. Wij staan ​​open voor discussies met privacy-experts, politici en andere bedrijven over hoe dergelijke tools verder kunnen worden ontwikkeld. “

Erin Egan, directeur privacybeleid, en David Baser, directeur productmanagement, in een persbericht.

Facebook en gegevensbeveiliging

De Facebook heeft al een hoofdrol gespeeld in verschillende controverses over de gegevensbeveiliging van zijn gebruikers. Het nieuwste betreft platformpartners en hun andere netwerk Instagram.

De website Business insider ontdekte dat verschillende platformpartners waren pijnlijk Uw ontwikkelaarsregels. Deze partners waren data verzamelen van gebruikers van Instagram En Bewaar wachtwoorden. In alles Facebook bezit meer dan 600 partnerbedrijven die nu worden gecontroleerd op onregelmatigheden.

Bron: Facebook, Rijden en Business Insider