Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u betere iPhone-foto’s kunt maken

Apple’s iPhone wordt geleverd met een eigen camera-app. De app zelf ziet er eenvoudig uit en is meer dan geschikt om de klus te klaren. Als u echter meer controle over uw foto’s wilt, bekijk dan enkele tips en trucs waarmee u geweldige foto’s kunt maken zonder dat u apps van derden nodig heeft.

Hoe de flitser uit te schakelen

Het gebruik van flits is een geweldige manier om licht aan uw foto’s toe te voegen. Over het algemeen zijn de flitsen op onze smartphonecamera’s echter te direct, wat resulteert in zeer harde foto’s. Een goede manier om ervoor te zorgen dat uw foto’s en onderwerpen niet uitwaaien, is door de flitser volledig uit te schakelen.

 1. Start de camera-app
 2. Tik op het bliksemschichtpictogram in de linkerbovenhoek van de app
 3. Kiezen

Hoe u de belichting van uw camera kunt wijzigen

Wist je dat je de belichting kunt wijzigen in de standaard camera-app op je iPhone? Dit is een van die verborgen functies waarvoor Apple nooit echt de moeite heeft genomen om er reclame voor te maken of het zo duidelijk te maken, maar het is vrij eenvoudig.

 1. Start de camera-app
 2. Tik op het object waarop u wilt scherpstellen
 3. Er verschijnt een geel vak en rechts ervan zou je een zonpictogram moeten zien
 4. Tik in het vak en schuif uw vinger omhoog of omlaag. Naar beneden schuiven verlaagt de belichting, naar boven schuiven verhoogt de belichting.

Houd er rekening mee dat het wijzigen van de belichting slechts een paar seconden duurt, waarna de camera-app automatisch probeert de “juiste” belichting voor de scène te achterhalen, waardoor de belichtingsvergrendeling wordt geactiveerd.

Hoe u de belichting van uw camera kunt vergrendelen

Als u denkt dat de camera momenteel is belicht op een niveau dat volgens u goed of geschikt is voor uw foto, maar u dit niet wilt verliezen, kunt u de belichting vergrendelen. Dit betekent dat zelfs als u ronddraait met uw camera, de belichting hetzelfde blijft totdat u anders zegt.

Hoe u betere iPhone-foto's kunt maken 2

 1. Start de camera-app
 2. Tik op het gebied waarop u zich wilt concentreren
 3. Er verschijnt een geel vak met rechts ervan een zonpictogram
 4. Tik op het gele vakje en houd het vast totdat je bovenaan het scherm de woorden ziet met de tekst AE/AF-vergrendeling.

Merk op dat hierdoor ook de focus wordt vastgelegd. Als u bijvoorbeeld de belichting en scherpstelling van een object hebt vergrendeld tijdens het pannen van uw camera, zal deze niet langer automatisch proberen scherp te stellen op andere onderwerpen of de belichting te wijzigen. Dit is handig als u de focus op uw onderwerp wilt vergrendelen en de helderheid en scherpte ervan wilt behouden terwijl u de compositie van de foto opnieuw samenstelt om deze er beter uit te laten zien.

Hoe u het diafragma van uw camera kunt wijzigen

Als je een iPhone bezit die de portretmodus ondersteunt, kun je feitelijk het diafragma van je camera regelen. Voor degenen die niet bekend zijn: het diafragma bepaalt hoe breed de sluiter is, en hoe breder deze is, hoe meer licht hij kan doorlaten, wat weer kan helpen bij het fotograferen bij weinig licht.

Een groter diafragma zorgt ook voor meer ‘bokeh’-effect, waardoor de scheiding tussen onderwerp en achtergrond groter wordt. De camera selecteert automatisch het meest geschikte diafragma voor uw behoeften. U kunt deze echter handmatig wijzigen als u meer controle wilt.

Hoe u betere iPhone-foto's kunt maken 3

 1. Start de camera-app
 2. Schakel over naar portretmodus
 3. Tik op de f-knop in de rechterbovenhoek van het scherm
 4. Er verschijnt een nieuwe wijzerplaat onderaan uw camera-app
 5. Schuif deze naar links of rechts om het diafragma te wijzigen

Hoe u het cameraraster inschakelt

Het doel van het raster is om gebruikers te helpen foto’s te maken volgens het ‘regel van derden’-principe. De regel van derden is een leidraad om u te helpen bij het maken van foto’s. Als je je onderwerp niet direct in het midden van het beeld plaatst, krijg je waarschijnlijk een “betere” foto.

Dit werkt ook voor landschapsfoto’s, waarbij je de voorgrond, achtergrond en lucht in afzonderlijke derde delen kunt scheiden om een ​​meer “completere” foto te maken. U kunt het raster gebruiken om de verschillende secties te vinden die nodig zijn om aan de regel te voldoen.

Hoe u betere iPhone-foto's kunt maken 4

 1. Ga naar de instellingen van je telefoon
 2. Scroll naar beneden naar Camera
 3. Schakel de optie Raster in of uit (deze moet groen zijn als deze is ingeschakeld).
 4. Start uw camera-app en u zou een rasteroverlay moeten zien

Opgeslagen in. Lees meer over en.