Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u de Chrome-proxy-instellingen in een paar eenvoudige stappen kunt wijzigen

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe u de Chrome-proxy-instellingen in een paar eenvoudige stappen kunt wijzigen

De status van Google Chrome als ‘s werelds toonaangevende webbrowser staat buiten kijf. Net als de snelle opkomst van de iPhone kende Chrome een snelle acceptatie en haalde het meer gevestigde browsers in qua gebruiksaandeel – net zo alomtegenwoordig als Google zelf. Geen wonder dat dit het eerste platform is waar ontwikkelaars aan denken bij het bouwen van webapps.

De populariteit van Chrome komt voort uit de sterke merkherinnering van zijn ouders, het intuïtieve ontwerp en de duidelijke configureerbaarheid. Chrome-proxy-instellingen zijn hiervan een passend bewijs.

Wat is proxy in Google Chrome?

Kort voor Volmacht servereen proxy is een gespecialiseerde computer die fungeert als een Brug tussen eindapparaten en het open internet. Deze tussenpersoon is niet nodig voor surfen op het web, maar het heeft wel voordelen om uw verkeer naar één tussenpersoon te leiden.

Een proxy is een goede pitstop om de jouwe te verbergen Internet Protocol (IP)-adres.

Openbare IP’s zijn nummers die internetproviders toewijzen aan een aantal apparaten in een gebied. In tegenstelling tot, Privé IP’s zijn nummers die routers automatisch toewijzen aan individuele apparaten op het lokale netwerk.

Een openbaar IP-adres onthult niet per se uw identiteit, maar kan wel de uwe onthullen vage locatie.

Meer weten over het IP-adres van uw apparaat is een goed startpunt als iemand meer over u wil weten. In combinatie met andere informatie – zoals: B. Browseactiviteit –Uw IP kan u helpen profileren voor reclamedoeleinden.

Tenzij u het niet erg vindt dat derden uw online activiteiten volgen, moet u uw IP-adres verbergen. Gelukkig kun je dit nog steeds doen chroom.

Voor alle duidelijkheid: Google Chrome heeft geen proxyconfiguratie-instellingen. Je moet daar dus een proxy voor instellen Besturingssysteemniveau (OS).. Zodra dit is ingesteld, kunt u Chrome gebruiken om op internet te surfen zonder uw openbare IP-adres over te dragen.

Je hoeft niet paranoïde te zijn Privacy op internet Vind Chrome-proxyserverconfiguraties voordelig. Ze kunnen bijvoorbeeld een uitkomst zijn voor bedrijven die IP-blokkers moeten omzeilen.

Het configureren van een proxy is niet de enige manier om uw echte IP-adres te maskeren. Er is een een compromis tussen prestaties en kosten, daar kun je niet fout mee gaan. Maar het is misschien wel de meest haalbare manier om online onder de radar te blijven.

Hoe wijzig ik de proxy-instellingen van Chrome?

Hieronder vindt u alles wat u moet weten over het omleiden van uw Chrome-verkeer naar een proxy.

Ontvang proxy’s

Eerst en vooral moet u over een proxy beschikken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Verschillende soorten proxy’s zijn beschikbaar – elk geschikt voor een specifiek doel. U moet dus weten hoe u de aard van de verschillende opties op de markt kunt identificeren. Alleen dan kunt u de juiste keuze maken voor de taak.

Een diepgaande bespreking van alle proxyclassificaties van Google Chrome valt buiten het bestek van deze handleiding. Maar het volgende is een lijst met de meest voorkomende.

 • anonimiteit
 • Richting
 • Exclusiviteit
 • Versie van het IP-adres
 • presentatie
 • Prijs
 • protocol
 • rotatie
 • bron

Zodra je ze allemaal begrijpt Belangrijkste proxy-classificatieu kunt de voordelen van het ene product met het andere vergelijken.

configuratie

instructies Hoe u de Chrome-proxy-instellingen voor pc en Mac kunt aanpassen, verschilt enigszins omdat ze verschillende besturingssystemen gebruiken.

ramen

 1. Begin daarmee Chrome-app;
 2. Klik op het pictogram ‘Google Chrome aanpassen en beheren’ drie verticale punten in de rechterbovenhoek van het venster;
 3. Ga naar Instellingen;
 4. Klik op het pijltje naar beneden in de buurt Progressief om het menu te bekijken;

5. Ga naar systeem;

6. Klik ‘Open de proxy-instellingen van uw computer’ om het dialoogvenster Netwerk en internet te openen;

7. Schakel ‘Instellingen automatisch detecteren’ onder “Automatische proxy-instelling”;

8. Schakel “Gebruik een proxy server onder “Handmatige proxy-installatie”;

9. Voer de in IP adres en poortnummers op hun respectieve gebieden;

10.Klik Redden.

Stel dat u uw proxy voor Chrome niet wilt gebruiken wanneer u verzoeken naar bepaalde servers verzendt. In dit geval kan dat Maak uitzonderingen door hun adressen in het daarvoor bestemde veld in te voeren en ze te scheiden met puntkomma’s.

MacOS

 1. Begin daarmee Chrome-app;
 2. Kiezen Systeem instellingen vanuit het Apple-menu;
 3. Klik netwerk;
 4. Kies een netwerk van de lijst;
 5. Klik Progressief;
 6. Kiezen Volmachten;
 7. Ontgrendel de Gebied Instellingen (indien nodig);
 8. Bepaal hoe u uw Chrome-proxy-instellingen wilt instellen.

Als u liever:

 • Automatische configuratie, Ga voor automatische detectie van proxy’s.
 • Automatische proxyconfiguratie (PAC), selecteer “Selecteer automatische proxyconfiguratie”. Voer vervolgens het adres van het PAC-bestand in het URL-veld in.
 • Handmatige configuratie, Selecteer uw proxytype in de lijst. Voer vervolgens de IP adres en poortnummers in hun respectievelijke gebieden. Voer indien nodig uw proxyservicereferenties in.

U kunt uw proxy ook zo instellen dat deze wordt genegeerd eenvoudige hostnamen en ermee omgaan bepaalde hostingproviders En Domeinen.

Proxy Manager-extensies

Als u de handmatige installatieroute kiest, moet u dit doen alles opnieuw doen om de proxy-instellingen voor Chrome te wijzigen, wat nogal een gedoe kan zijn, vooral als je een groot aantal proxy’s voor uw online activiteit.

Om frequente handmatige herconfiguratie van de proxy-instellingen te voorkomen, installeert u een Proxy-beheerder. Met een proxymanagerextensie van Google Chrome kunt u op elk gewenst moment naadloos van server wisselen.

Chrome-extensies hebben een goede reputatie gemakkelijke aanpasbaarheid. U zou dus al uw proxy’s moeten kunnen instellen met weinig technische kennis.

Voordelen en risico’s

Chrome-proxy spreekt velen aan legitieme zorgen tijdens het surfen op internet, maar dat is het wel geen wondermiddel voor onlinebedreigingen.

Voordelen

Overweeg de volgende voordelen van het gebruik van een proxy.

 • Onmiddellijke anonimiteit: Een proxy kan u anonimiseren wanneer u via Chrome verbinding maakt met internet.

In plaats van uw openbare IP-adres bekend te maken aan website-eigenaren, kunt u het adres van de proxyprovider gebruiken, wat kan helpen uw privacy te behouden. Het kan u gemoedsrust geven als u zich niet op uw gemak voelt bij het online uitzenden van uw echte locatie.

 • Effectieve omzeiling van censuur: Een proxy voor Google Chrome kan uw locatie vervalsen. Het maakt uit of bepaalde websites beperkingen hebben, afhankelijk van waar u vandaan surft.

Geoblockers bestaan ​​om licentieovereenkomsten af ​​te dwingen, bepaalde inhoud te verbieden en internationale markten te segmenteren. Geo-beperkingen dienen logische doeleinden. Maar je zou ze als onethisch beschouwen als je vast gelooft in een open en vrij internet.

 • Onbeperkt webschrapen: Het gebruik van meerdere proxy’s is een must als u het internet wilt schrapen. Deze taak is cruciaal voor zoekmachineoptimalisatie, het volgen van prijzen, advertentieverificatie en vele andere grootschalige online gegevensverzamelingsactiviteiten.

Zonder proxy’s zou je niet ver komen. Websites merken onmiddellijk wat u doet en zetten uw IP-adres op de zwarte lijst.

 • Lage overhead: Als u via een proxy op internet surft, kan dit de prestaties van uw apparaat beïnvloeden. Maar elk negatief effect zou verwaarloosbaar zijn en uw online ervaring niet verpesten.
 • Verhoogde snelheid. Wanneer uw Chrome-proxyserverprovider website-inhoud opslaat, kunt u webpagina’s sneller laden omdat uw verzoek niet naar de server van de webhost hoeft te gaan om de benodigde informatie te verkrijgen.

Risico’s

Proxy’s hebben beperkingen die nog erger kunnen worden als u de verkeerde provider kiest.

 • Ongegarandeerd succes: Het volgen van de installatie-instructies tot aan de tee betekent niet dat vanaf daar alles duidelijk zal zijn. Een browserextensie kan uw proxy-instellingen in Chrome manipuleren, of een plug-in kan deze volledig negeren.
 • Vals gevoel van privacy. Het is niet ongebruikelijk dat proxyproviders logboeken van browseractiviteiten bijhouden. Bovendien kent uw serviceprovider uw daadwerkelijke openbare IP-adres. U bent dus alleen anoniem voor webhosts en hun klanten.
 • Onversleuteld dataverkeer. In tegenstelling tot virtuele particuliere netwerkbedrijven die lekken van het domeinnaamsysteem voorkomen en gegevens versleutelen, kunnen proxyproviders alleen IP-adressen maskeren. Daarom kan een proxy uw cyberbeveiliging niet betekenisvol vergroten.
 • Onopvallend malware Installatie. Dubieuze proxyproviders kunnen uw apparaat tijdens browsersessies in het geheim infecteren via banners en advertenties. Zonder robuuste antivirussoftware of een firewall met ingebouwde malwarebescherming kan uw proxygebruik u blootstellen aan cyberaanvallen.
 • Het heimelijk verkopen van gegevens. Veel gewetenloze proxyproviders zijn datadieven. Ze zouden uw vertrouwen misbruiken om uw gevoelige informatie te stelen en deze met snode bedoelingen aan de hoogste bieder te verkopen.

Afronden

Het instellen van een proxy in Chrome kan uw online ervaring op veel niveaus verbeteren. Maar je moet begrijpen waar de voordelen eindigen zijn tekortkomingen neutraliseren.

Gelukkig kunt u de meeste risico’s van proxygebruik vermijden door gewoon gebruik te maken van betrouwbare aanbieders. Dus train de jouwe Zorgplicht bij het kiezen van een provider om het beste uit proxy’s te halen om doelen te bereiken.

Mục lục