Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u de laatste inlogtijd van de gebruiker in Active Directory kunt bekijken.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe u de laatste inlogtijd van de gebruiker in Active Directory kunt bekijken.

Als u de datum en tijd wilt bekijken waarop een gebruiker voor het laatst heeft ingelogd bij Active Directory, lees dan deze tutorial verder. Deze tutorial biedt twee methoden om de laatste inlogtijd van een Active Directory-gebruiker te achterhalen. Elke keer dat een AD-gebruiker vanaf een willekeurig werkstation inlogt bij Active Directory, legt het systeem de inlogdatum en -tijd vast in de kenmerken: Laatste aanmelding & lastLogonTijdstempel. Van de twee is dit het meest nauwkeurige kenmerk laatsteLogon, die de laatste aanmelding weerspiegelt die is geverifieerd door een specifieke domeincontroller. *

*Let op lastLogonTijdstempel Kenmerk “vasthouden” het tijdstip waarop de gebruiker voor het laatst heeft ingelogd bij het domein en de waarde ervan wordt gerepliceerd naar alle domeincontrollers, maar alleen als deze 14 dagen of ouder is Laatste aanmelding Waarde. De lastLogonTijdstempel is alleen voldoende om verouderde accounts te identificeren.

Hoe u de laatste inlogtijd van een gebruiker in Active Directory kunt vinden. (Server 2016/2012)

Methode 1. Toon de laatste inlogtijd vanuit Windows GUI.
Methode 2. Toon de laatste inlogtijd van PowerShell
Methode 1. Vind de laatste inlogtijd via Windows GUI.

Voer de volgende taak uit om erachter te komen wanneer een gebruiker voor het laatst is aangemeld bij Active Directory op elke domeincontroller:

1. Open Active Directory-gebruikers en computers2. Uit Vooruitzichten Menu, klik Geavanceerde functies.

3. Kiezen gebruiker Groepeer in het linkergebied.4. Klik in het rechterdeelvenster met de rechtermuisknop en selecteer de gebruiker van wie u de laatste inlogtijd wilt bekijken Kenmerken.

5. In het venster Gebruikerseigenschappen selecteert u de Kenmerkeditor Tab.

6. Scroll nu naar beneden Laatste aanmelding attribuut om erachter te komen wanneer de gebruiker voor het laatst heeft ingelogd bij Active Directory. *

* Opmerkingen:1. Als u meer dan één DC heeft, moet u de bovenstaande stappen in alle DC’s volgen om de laatste inlogdatum en -tijd van de gebruiker te achterhalen.2. Als u de laatste aanmeldingsdatum en -tijd voor een verouderd account wilt vinden, raadpleegt u lastLogonTimestamp.

Methode 2. Bekijk de laatste inlogtijd van PowerShell.

Om de laatste inlogtijd van een gebruiker in PowerShell te bekijken:

1. Open PowerShell als beheerder en geef dit commando:

Bekijk de laatste inlogtijd in Active Directory vanuit PowerShell

2. Zoals u kunt zien, geeft het LastLogon-attribuut na het uitvoeren van de bovenstaande opdracht een numerieke waarde weer (bijvoorbeeld “132279814667281827” in dit voorbeeld).

Om de LastLogon-waarde naar een herkenbare datum en tijd te converteren, voert u deze opdracht in PowerShell in:

Laatste aanmelding weergeven - PowerShell

Om de laatste login-tijdstempel voor een verouderd account te achterhalen, voert u deze opdracht in PowerShell in:

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe u de laatste inlogtijd van een gebruiker in Active Directory kunt bekijken.  1

Mục lục