Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u de proxy-instellingen van Windows 10 configureert

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe u de proxy-instellingen van Windows 10 configureert

Een van de beste dingen van Windows is het aanpasbare aspecten.

Nou, het is zeker geen Linux.

Maar je kunt er nog steeds een groot deel van de opties mee aanpassen. Vandaag zullen we bekijken hoe u de proxy-instellingen van Windows 10 kunt wijzigen.

Maar waarom überhaupt?

U kunt bijvoorbeeld een proxyserver gebruiken om verbinding te maken met internet en een hoger beveiligingsniveau te krijgen. Een andere reden zou kunnen zijn redden Bandbreedte door inkomend verkeer te comprimeren.

Ongeacht uw motivatie, Windows 10 heeft speciaal voor u een speciaal menu met proxy-instellingen.

Hoe te vinden Proxy-instellingen voor Windows 10?

Gelukkig heeft Windows 10 het vrij eenvoudig gemaakt om de proxy-instellingen van je besturingssysteem aan te passen. In feite zijn er verschillende manieren om dit te doen.

Windows Instellingen-app

U kunt de app Windows-instellingen openen via Klik op het tandwielpictogram boven de aan/uit-knop in het startmenu. Je krijgt een scherm te zien met een aantal opties. Klik .

Zodra je dat hebt gedaan, zie je het menu linksonder in de zijbalk.

Uw Windows-proxy-instellingen zijn onderverdeeld in twee secties – automatische en handmatige instelling. Standaard moet uw systeem zo zijn ingesteld dat instellingen automatisch worden gedetecteerd. Maar u kunt dat uitschakelen en uw eigen scriptadres invoeren.

Dan is er de handmatige installatie.

Gebruik vereist de exacte IP adres en haven van de relevante Windows-proxyserver. Onder de velden en er is een aangepast uitzonderingsveld. Adressen die u daar invoert, worden uitgesloten van het gebruik van de proxyserver.

Windows-configuratiescherm

Als je er één hebt oudere Windows-versieHet Configuratiescherm is uw beste vriend voor toegang tot proxy-instellingen.

Dat is hoe je het doet:

Nadat u het Configuratiescherm hebt geopend, klikt u op . Selecteer vervolgens . Dit brengt u naar een venster dat er als volgt uitziet:

Om toegang te krijgen tot de internetproxy-instellingen gaat u eenvoudigweg naar het tabblad en klikt u op . Je zult een ander vakje zien verschijnen.

Er zou nu een vakje moeten staan ​​met het label . Als deze is uitgeschakeld, Zorg ervoor dat u dit inschakelt. Hierdoor kunt u op de knop klikken.

U krijgt een ander venster te zien met een aantal invoervelden. Voer hier de parameters van uw proxyserver in. Er zit er één onder Veld Uitzonderingen Net als eerst.

Vanuit de webbrowser

De derde manier om toegang te krijgen tot het proxymenu van uw computer is via een browser.

Hoofd eerst in uw browserinstellingen. Voor Chrome en de meeste andere apps klikt u daarop Menuknop direct onder de X. Selecteer vervolgens .

In het instellingenmenu ziet u een Zoekbalk.

Typ gewoon “proxy” en u zou onmiddellijk de relevante resultatenpop-up moeten zien:

Als u hierop klikt, gaat u rechtstreeks naar de ingebouwde Windows-proxy-instellingen.

Proxy-instellingen wijzigen in Windows 10

U hebt dus het menu met proxy-instellingen gevonden. Groot!

Wat nu?

Zoals gezegd is Windows redelijk aanpasbaar. Laten we eens kijken wat je kunt doen.

Automatisch configuratiescript

Windows 10 kan Stel uw proxy automatisch in server; U hoeft het alleen maar een installatiescript te geven.

Dit is hoe het werkt:

Ga eerst naar het menu in de app Instellingen van Windows 10. Daar ziet u het gedeelte bovenaan. Je moet schakel de Schakelaar en voer vervolgens het scriptadres in het onderstaande veld in.

Hiermee wordt uw proxyserver automatisch ingesteld voor Windows 10. Nadat u het scriptadres heeft ingevoerd, klikt u gewoon op en u bent klaar om te gaan.

Handmatige netwerkconfiguratie

Als u meer controle over uw installatieproces wilt, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Net onder Automatische installatie in Windows 10-instellingen bevindt zich een sectie met de naam . Daar kunt u het exacte IP-adres en poortnummer van de proxyserver invoeren.

Dat is alles?

Nee. Schakelbord biedt nog meer aanpassingsmogelijkheden. U kunt ook een afzonderlijk proxyadres opgeven voor elk type verbinding. Hierdoor kunt u één server gebruiken voor HTTP-verbindingen en een andere voor SOCKS.

Schakel over van webbrowser

Chrome heeft een menuknop waarmee u eenvoudig naar de app Instellingen van uw computer gaat. Maar sommige webbrowsers, zoals Mozilla Firefoxeen aangepast menu hebben dat los staat van de proxy-instellingen van uw besturingssysteem.

Wat kun je ermee doen?

Om te beginnen kunt u aangeven dat het werkt met de standaardsysteemconfiguratie van Windows. Maar als u wilt dat uw browser dit doet Gebruik aparte instellingenjij kunt dat ook doen.

U kunt handmatige proxyconfiguraties maken en uw eigen IP-adres en poort invoeren. En net als bij de handmatige netwerkconfiguratie in Windows kunt u verschillende servers voor verschillende doeleinden opgeven.

Dat gezegd zijnde…

Niet elke browser heeft deze instellingen beschikbaar. Firefox en Safari hebben aangepaste proxy-instellingen, maar Chrome en andere Chromium-gebaseerde apps zoals Edge doen dat niet.

Hoe Schakel proxy uit in Windows 10

Het uitschakelen van proxy-instellingen in Windows 10 is eenvoudig:

  • Open de app Instellingen van Windows 10.
  • Navigeren naar
  • Klik op
  • Scroll naar beneden naar
  • Deactiveren
  • Klik

Als u een webbrowser heeft met eigen proxy-instellingen, zorg er dan voor dat deze deze gebruikt Standaard systeeminstellingen. Dit geldt voor niet-Chromium-browsers zoals Firefox en Safari. Anders overschrijven de webbrowserinstellingen de systeemparameters van Windows 10.

Afronden

Je zou ze inmiddels moeten kennen vele mogelijkheden om de proxy-instellingen van Windows 10 te optimaliseren. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de app Instellingen van Windows 10 te gebruiken. Als je er één hebt ouder besturingssysteem, configuratiescherm is ook een optie.

Het opzetten van een proxyserver kan zijn voordelen hebben, of het nu gaat om extra beveiliging of om bandbreedte te besparen.

Wat uw reden ook is, u kunt er zeker van zijn dat Windows u gedekt heeft.