Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u de Safari-werkbalk op uw Mac kunt aanpassen

Khamosh Pathak

Safari op Mac heeft een minimale gebruikersinterface. Hoewel u niet veel ruimte heeft voor aanpassingen of thema’s, kunt u de werkbalkknoppen aanpassen aan uw productiviteitsstijl. Hier ziet u hoe u de Safari-werkbalk kunt maken zoals u dat wilt.

Waarom zou u de Safari-werkbalk aanpassen?

Standaard toont de Safari-werkbalk alle ingeschakelde extensiepictogrammen, evenals de URL-balk en navigatieknoppen.

Als u veel extensies heeft, wilt u er misschien enkele verbergen in de werkbalk. U kunt ook de zijbalkknop of de deelknop uitschakelen als u een netter uiterlijk wilt.

Wanneer u de Safari-werkbalk aanpast, vindt u een aantal nieuwe knoppen die u aan de werkbalk kunt toevoegen. Snelkoppelingen zoals iCloud-tabbladen, Topsites, Home, Geschiedenis, Bladwijzers, Zoom, E-mail, Afdrukken, Web Inspector, enz.

Voor een professionele gebruiker die geen sneltoetsen wil gebruiken, kan snelle toegang tot functies zoals bladwijzers en geschiedenis ongelooflijk handig zijn. Bent u een webontwikkelaar, dan geldt dit ook voor de tool Web Inspector.

SAMENGEBONDEN: Mac-gebruikers moeten Google Chrome voor Safari achterwege laten

Hoe u de Safari-werkbalk kunt aanpassen

Nu we het waarom hebben beantwoord, gaan we verder met het hoe. U kunt de Safari-werkbalk naar wens aanpassen door eerst op Weergave in de menubalk te klikken en vervolgens op Werkbalk aanpassen te klikken.

Klik op Weergave en selecteer vervolgens Werkbalk aanpassen om het aanpassingsvenster voor de werkbalk te openen

Hierdoor wordt een vervolgkeuzemenu geopend met een visuele tool voor het aanpassen van de werkbalk. U zult merken dat alle pictogrammen op de werkbalk beginnen te trillen. Dit betekent dat je ze nu kunt verplaatsen als je wilt. Als u hebt geprobeerd het startscherm van uw iPhone of iPad opnieuw in te delen, bent u bekend met deze interface.

Geef het aanpassingsvenster van de Safari-werkbalk weer

Bovenaan het aanpassingsmenu ziet u een lijst met alle beschikbare knoppen. Hier vindt u nieuwe knoppen zoals “Geschiedenis” of “Bladwijzers”. Als u een van deze knoppen aan de werkbalk wilt toevoegen, klikt u op de knop en sleept u deze naar de werkbalk.

Verplaats een knop van het aanpassingsvenster naar de Safari-werkbalk

Als u een knop wilt verwijderen, klikt en sleept u het pictogram uit het werkbalkgebied.

Verwijder een knop uit de Safari-werkbalk

U kunt ook het uiterlijk van uw Safari-werkbalk aanpassen door spaties toe te voegen. Klik op de knop Flexibele opslag op de laatste regel en sleep deze naar de werkbalk.

Voeg flexibele afstanden toe tussen knoppen in de Safari-werkbalk

Klik en sleep het flexibele paneel van de werkbalk om het te verwijderen.


Nu u begrijpt hoe elk element werkt, kunt u eenvoudig experimenteren om de Safari-werkbalk er zo uit te laten zien als u wilt.