Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u de standaardbrowser in Windows 11 kunt wijzigen.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe u de standaardbrowser in Windows 11 kunt wijzigen.

De standaardwebbrowser bij een nieuwe installatie van Windows 11 is Microsoft Edge, maar als je geen grote fan bent van Microsoft Edge, maakt Microsoft het moeilijk en ingewikkeld om over te schakelen naar de browser van je voorkeur.

In Windows 11 lijkt Microsoft agressief te zijn in het afdwingen van Microsoft Edge* als het standaard webbrowserprogramma en verwijdert ook alle andere applicaties van derden die als standaard bestonden vóór de upgrade naar Windows 11.

* Opmerking: Microsoft raadt de Edge-browser aan omdat deze snel en veilig zou zijn en u kan beschermen tegen kwaadaardige aanvallen van malware, niet-geverifieerde websites en kwaadaardige e-mailbijlagen.

Als u Google Chrome, Firefox of een andere webbrowser van uw keuze liever als standaardbrowser instelt, kunt u dit doen door de onderstaande instructies te volgen.

Hoe u de standaardwebbrowser op Windows 11 kunt wijzigen.

Hier zijn de stappen om uw favoriete webbrowser als standaard in Windows 11 in te stellen:

1. Kiezen Begin -> Instellingen -> Toepassingen

2. Klik Standaard-apps aan de rechterkant.

Hoe de standaardbrowser in Windows 11 te wijzigen.

3. Onder Stel standaardinstellingen in voor applicatiesBlader door de lijst om de door u aangeboden browser te vinden of typ de naam ervan in het veld ‘Zoeken’.

4. Klik op de browser van uw voorkeur (bijvoorbeeld “Google Chrome”).

Stel standaardinstellingen in voor applicaties

5. Hier kunt u een lijst bekijken met alle bestandstypen die zijn toegewezen om te openen met Microsoft Edge, zoals: Bijvoorbeeld .HTM, .HTML, .SHTML, .SVG, .XHT, .XHTML, .FTP, .HTTP, .HTTPS, .PDF, enz. In Windows 11 is het onmogelijk om uw standaardbrowser met één klik te wijzigen. en u moet de toegewezen browser wijzigen .htm & .html Gegevenstypen. Om dat te doen:

1. Klik .htm Bestandstype, selecteer de browser van uw voorkeur in de lijst en klik op OK. (Als er een pop-up ‘Before You Switch’ verschijnt waarin u wordt gevraagd bij Microsoft Edge te blijven, kunt u doorgaan en ‘Toch overstappen’ selecteren).

2. Volg dezelfde stappen voor de .html Bestandstype.

Hoe u de standaardbrowser op Windows 11 instelt

6. Op dit punt bent u klaar met het instellen van de standaardwebbrowser in Windows 11. Als u wilt voorkomen dat Edge de standaardtoepassing voor andere bestandstypen wordt, volgt u eenvoudigweg dezelfde stappen voor elk bestandstype in de lijst. Ik weet dat het moeilijk is, toch?

Er is meer… Zelfs nadat u uw standaardbrowser hebt gewijzigd naar een andere app dan Microsoft Edge, krijgt u nog steeds Microsoft Edge als uw voorkeursbrowser voor een aantal Windows-apps en vooral voor de zoek- en berichtenwidget van Windows 11, die wordt weergegeven op de taakbalk.

Als u bijvoorbeeld op Headlines klikt, wordt de webpagina in Microsoft Edge geopend. Als u deze functie vervelend vindt, volgt u de onderstaande instructies om alle Edge-specifieke links van andere apps in uw favoriete browser te openen

Hoe u de standaardwebbrowser voor Windows 11 Zoek- en nieuwslinks kunt wijzigen.

Voordat u hieronder verder gaat, moet u weten dat het wijzigen van de standaardbrowser voor andere Windows 11-apps meestal via de Begin Menu -> Instellingen -> Toepassingen -> Standaard-apps -> Selecteer standaardinstellingen per linktype -> MICROSOFT RAND.

Maar als u daarheen navigeert en op ‘Microsoft Edge’ klikt, ziet u dat de browsers van derden die u hebt geïnstalleerd, niet als optie verschijnen.

Afbeelding

Dus als u alle gerelateerde Edge-links van andere Windows-apps (zoals Cortana Assistant, ingebouwde help-links, nieuwslinks, enz.) wilt openen met uw favoriete browser, is de enige optie het gebruik van een applicatie van derden genaamd “EdgeDeflector ”*. Om deze taak te voltooien:

*Opmerking: Randdeflector is een klein hulpprogramma dat URL’s onderschept die weblinks in Microsoft Edge openen en deze omleidt zodat ze in uw favoriete browser (Firefox, Google Chrome, enz.) kunnen worden geopend. Nadat ik met het programma had gespeeld, merkte ik dat het nog steeds compatibiliteitsproblemen heeft met Windows 11 en nog niet stabiel is.

1. Navigeer naar EdgeDeflector GitHub-versies website.

2. Klik op “EdgeDeflector_install.exe“ om EdgeDeflector te downloaden.

Randdeflector

3. Wanneer het downloaden is voltooid, Dubbelklik bij “EdgeDeflector_install.exe” om EdgeDeflector op Windows 11 te installeren.

Afbeelding

4. Wanneer de installatie is voltooid, gaat u naar Begin Afbeelding -> Instellingen Afbeelding -> Toepassingen -> Standaard-apps

Afbeelding

5. Scroll helemaal naar beneden en klik Selecteer standaardinstellingen per linktype.

Hoe u de standaardbrowser voor Windows 11 Zoek- en nieuwslinks kunt wijzigen.

6. Vind de MICOSOFT RAND Sectie in de lijst (of typ ‘edge’ in het zoekvak)

7. Klik op Microsoft Rand.

Afbeelding

8e. Selecteer de “EdgeDeflector” uit de lijst en klik erop OK om de wijzigingen te bevestigen.

Afbeelding

9. Je bent klaar! EdgeDeflector zou nu links moeten onderscheppen die proberen het openen in Microsoft Edge te forceren en deze in plaats daarvan met uw standaardwebbrowser openen.

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe u de standaardbrowser in Windows 11 kunt wijzigen. 1