Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u duplicaten in Excel kunt vinden en verwijderen.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe u duplicaten in Excel kunt vinden en verwijderen.

Als u op zoek bent naar eenvoudige manieren om dubbele vermeldingen in Excel te vinden en te verwijderen, dan bent u hier aan het juiste adres, want in deze handleiding zullen we u in detail door de eenvoudige methoden leiden om dit te doen.

Microsoft Excel wordt veel gebruikt, maar kan verwarrend zijn als gegevens zich herhalen, omdat dit de bruikbaarheid van spreadsheets vermindert. Het onjuist aanmaken van dubbele records in Excel kan resulteren in onnauwkeurige rapporten en vertekende metingen, waardoor de resultaten onbetrouwbaar worden.

Gelukkig is het vinden en verwijderen van duplicaten in Excel vrij eenvoudig. Hieronder vindt u verschillende manieren om deze taak te volbrengen, dus laten we aan de slag gaan.

Hoe dubbele vermeldingen in Excel te vinden en te verwijderen.

Methode 1. Hoe u dubbele Excel-items kunt vinden en markeren.

Een gemakkelijke manier om de dubbele waarden in Excel te vinden en te verwijderen, is door ze handmatig te markeren en te verwijderen met behulp van de functie Voorwaardelijke opmaak.

1. Selecteer de cel(len) of kolom(men) waaruit u duplicaten wilt verwijderen.

2. Nu in StartpaginaKlik op Conditionele opmaak en selecteer Regels voor celmarkering –> Dubbele waarden.

3. Er zou nu een dialoogvenster op uw scherm moeten verschijnen. Kies of je een andere kleur wilt voor de dubbele waarden (in het vakje naast ‘Waarden met’) en klik vervolgens op OK.

4. Zodra de dubbele vermeldingen zijn geïdentificeerd, kunt u deze eenvoudig handmatig verwijderen.

Methode 2. Dubbele Excel-items verwijderen met de opdracht Duplicaten verwijderen.

De eenvoudigste manier om dubbele waarden in een Excel-bestand te verwijderen, is door de opdracht Duplicaten verwijderen in het programma te gebruiken.

1. Selecteer in het Excel-bestand de cel(len) of kolom(men) waaruit u duplicaten wilt verwijderen.

2. Ga naar de Tabblad Gegevens en selecteer vervolgens Verwijder duplicaten.

3a. Dit zou de Verwijder duplicaten Raam. Hier kunt u kiezen uit welke kolommen u dubbele waarden wilt verwijderen en of uw gegevens kopjes hebben of niet.*

*Opmerking: als uw gegevens kopteksten hebben, laat u het bijbehorende selectievakje aangevinkt.

3b. Als je er klaar voor bent, sla dan toe OK.

Afbeelding

3c. U krijgt dan te horen hoeveel dubbele vermeldingen zijn gevonden en verwijderd en hoeveel unieke vermeldingen er nog over zijn.

Afbeelding

Methode 3. Dubbele Excel-waarden verbergen met geavanceerde filters.

1. Selecteer de cel(len) of kolom(men) waaruit u duplicaten wilt verwijderen.

2. Van dat Tabblad Gegevens, Klik Progressief om het filtervenster te openen.

Afbeelding

3. Selecteer en klik op het volgende in het venster Geavanceerd filter OK:

  • Filter de lijst direct.
  • Alleen records wissen.

Afbeelding

4. Wanneer de lijst op zijn plaats wordt gefilterd, worden de dubbele rijen verborgen, maar wanneer de gegevens naar een andere locatie worden gekopieerd, worden de dubbele rijen verwijderd.

Methode 4. Excel-duplicaten verwijderen met Power Query Tool

1. Start Excel en selecteer de cellen/celbereiken die u op duplicaten wilt controleren.

2. Ga nu naar de Tabblad Gegevens en klik Van tafel/gebied. Blazen OK in het dialoogvenster Tabel maken.

Afbeelding

3. Klik in de Power Query Editor met de rechtermuisknop en selecteer de kolom waaruit u duplicaten wilt verwijderen Verwijder duplicaten.

Afbeelding

4. Klik Sluiten en laden vanuit het menu om een ​​nieuw blad te maken binnen de huidige werkmap met de unieke items.

Afbeelding

Methode 5. Dubbele vermeldingen in Excel verwijderen met behulp van een formule.

Om deze aanpak te illustreren, gebruiken we een eenvoudig voorbeeld met de kolommen ‘Sport’, ‘Naam van de atleet’ en ‘Gewonnen medaille’, die we combineren in een nieuwe kolom genaamd ‘Gecombineerd’. Dus laten we beginnen.

1. Selecteer de eerste lege cel in de kolom “Gecombineerd” (bijvoorbeeld “D2” in dit voorbeeld) en voer de formule in voor het combineren van de eerste 3 kolommen in de formulebalk. (bijvoorbeeld “=A2&B2&C2” in dit voorbeeld). Als u klaar bent, drukt u op Binnenkomen.

2. Kopieer vervolgens de formule naar alle rijen. Het zou automatisch moeten veranderen afhankelijk van het aantal rijen.

Afbeelding

3. Maak nu een nieuwe kolom en noem deze ‘Tellen‘. Deze kolom helpt bij het identificeren van de dubbele waarden.

4. Gebruik in de eerste lege cel van de kolom “Aantal” (bijvoorbeeld “E2”) de functie AANTAL.ALS en voer deze formule in:

=AANTAL.ALS($D$2:D2,D2)

5. Kopieer de bovenstaande formule naar alle rijen.

6. Als de waarde van Count nu “1” is, dan is deze slechts één keer voorgekomen en is deze uniek. Als de waarde ‘2’ of hoger is, wordt deze beschouwd als een dubbele waarde.

Afbeelding

6. Selecteer nu degene Tel kolom en ga naar de Tabblad Gegevens.

7. Kiezen filter en klik op het pijlpictogram naast uw kolom.

8e. Houd de doos er gewoon tegenaan 1 gemarkeerd. Schakel de rest uit en druk op OK. Dit zou de dubbele waarden moeten verwijderen.

Afbeelding

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe duplicaten in Excel te vinden en te verwijderen.  1