Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u een antecedentenonderzoek van een huurder uitvoert

Opmerking: het volgende artikel kan u helpen: Een antecedentenonderzoek van een huurder uitvoeren

Als u een verhuurder bent, moet u voorzichtig zijn met wie u in uw woning toelaat. Een simpele Google-zoekopdracht kan veel over een persoon vertellen, maar niet altijd het hele verhaal. Dit is waar antecedentenonderzoek een rol speelt.

Helaas weten de meeste verhuurders niet hoe ze een potentiële huurder moeten doorlichten.

Als de schoen past, hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij hebben u gedekt. Binnenkort weet u alles over deze basisprocedure, de voordelen ervan en de bijbehorende processen.

Wat is een antecedentenonderzoek?

Een antecedentenonderzoek is een proces dat een persoon of bedrijf gebruikt verifiëren dat een persoon is wie hij zegt dat hij is. Je kunt dit doen door:

 • openbare registers bekijken
 • internet onderzoek
 • of door met referenties te praten

Werkgevers voeren vaak antecedentenonderzoek uit om ervoor te zorgen dat nieuwe werknemers eerlijk zijn over hun vermeende kwalificaties. Mensen die een persoonlijke relatie willen aangaan, kunnen op zoek gaan naar potentiële partners. En een verhuurder kan huurders controleren.

Uiteindelijk is een antecedentenonderzoek een manier om dit te bereiken Gemoedsrust en ervoor te zorgen dat u een veilige en geïnformeerde beslissing neemt.

Voordelen van het uitvoeren van een antecedentenonderzoek

Verhuurders kunnen ervoor zorgen dat ze verhuren verantwoordelijke, gezagsgetrouwe burgers door potentiële huurders aan een antecedentenonderzoek te onderwerpen.

Screeningdiensten voor huurders kunnen een breed scala aan informatie over een persoon onthullen, waaronder:

 • haar criminele verleden
 • kredietwaardigheid
 • en huurgeschiedenis

Deze informatie kan van onschatbare waarde zijn bij de beslissing om wel of niet aan iemand te verhuren.

Naast het beschermen van uw eigendommen kunnen ook antecedentenonderzoeken van huurders worden uitgevoerd Help uw andere huurders te beschermen. Alleen door te verhuren aan mensen met een goed verhuurverleden kun je ervoor zorgen dat zij jouw woning en hun huisgenoten met respect behandelen.

Kortom, antecedentenonderzoek biedt verschillende voordelen voor zowel verhuurders als huurders. Het uitvoeren van een antecedentenonderzoek bij elke potentiële huurder is uw tijd en geld als verhuurder waard.

Hoe voer ik een antecedentenonderzoek uit voor een tenant?

Hoe huurders screenen voordat ze huren:

Leer de wet

Voordat u een huurder screent, is het belangrijk om de relevante lokale wetgeving te begrijpen. In de Verenigde Staten is de Wet op eerlijke kredietrapportage (FCRA) stelt regels voor het uitvoeren van antecedentenonderzoek, en verhuurders die deze regels niet volgen, kunnen worden vervolgd.

Om juridische problemen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de FCRA-regelgeving begrijpt voordat u met het verificatieproces begint.

Als verhuurder heeft u het recht om te weten wie uw woning verhuurt. Het is echter belangrijk om te weten dat u zonder huurder geen huurderscontrole kunt uitvoeren schriftelijke goedkeuring van de aanvrager. Dit komt omdat dergelijke verificaties vaak persoonlijke informatie bevatten, zoals burgerservicenummers en geboortedatum.

Als u dit niet doet, kan dit in strijd zijn met de vereisten van de aanvrager Privacyrechten en leiden tot juridische consequenties.

informatie verzamelen

Om een ​​volledig beeld te krijgen, moet u uw potentiële huurder vragen om de volgende informatie te verstrekken:

 • Naam en geboortedatum: Hiermee kunt u een strafrechtelijk antecedentenonderzoek uitvoeren en informatie krijgen over eerdere veroordelingen of arrestaties.
 • Adres en burgerservicenummer: Je hebt deze nodig om een Kredietcontrolewaarmee u een idee krijgt van de financiële geschiedenis van de persoon en het vermogen om de huur op tijd te betalen.
 • Referenties van vorige verhuurders of werkgevers: Zij zullen u helpen die van de persoon te controleren Arbeidsstatus En eerdere huurgeschiedenis.

Een kredietrapport aanvragen

Kredietrapporten en antecedentenonderzoeken voor huurders gaan hand in hand. Neem contact op met een kredietinformatiebureau om er een aan te vragen en de naam, het adres, de geboortedatum en het burgerservicenummer van de persoon op te geven. Vervolgens wordt een rapport gegenereerd dat informatie bevat over de kredietgeschiedenis van de persoon.

Dit rapport kan helpen bepalen of een potentiële huurder waarschijnlijk de huur op tijd zal betalen en aan de voorwaarden van de huurovereenkomst zal voldoen.

Kies een antecedentenonderzoek

Een antecedentenonderzoek kan helpen potentiële rode vlaggen identificeren in het verhaal van een sollicitant. Ze zijn snel en gemakkelijk te gebruiken en sommige zijn zelfs gratis.

Maar hoe weet u, met zoveel antecedentenonderzoek voor huurders, welke u moet kiezen? Overweeg deze factoren:

 • Soort informatie jij hebt nodig: sommige services bieden alleen primaire gegevens, zoals criminele geschiedenis en kredietscore. Anderen bieden meer gedetailleerde rapporten over huurgeschiedenis, arbeidsgeschiedenis en meer. Bepaal wat voor u het belangrijkst is en zoek naar een dienst die gespecialiseerd is in die informatie.
 • Wissel van kant: Als u haast heeft met het invullen van een vacature, heeft u een dienst nodig die snel resultaat oplevert. Als snelheid echter niet zo belangrijk voor u is, kunt u mogelijk geld besparen door een goedkopere optie te kiezen die iets langer duurt.
 • Kosten: Achtergrondcontrolediensten kunnen variëren van gratis tot diensten die honderden dollars kosten. Heroverweeg wat voor u het belangrijkst is en kies een aanbieder die bij uw budget past.

Moet u een strafrechtelijk antecedentenonderzoek doen?

Federale en staatswetten regelen het proces van het uitvoeren van een strafrechtelijk antecedentenonderzoek van huurders.

De FCRA is een federale wet die regelt hoe consumenteninformatiebureaus informatie over consumenten kunnen verzamelen, gebruiken en openbaar maken. Volgens deze wet Verhuurders moeten een consumentenvergunning verkrijgen voordat u een consumentenrapport aanschaft.

Aan de andere kant variëren de staatswetten. Sommige staten vereisen bijvoorbeeld dat verhuurders vooraf onderzoek doen voordat ze een strafrechtelijk antecedentenonderzoek van huurders uitvoeren. Bovendien beperken sommige staten de soorten veroordelingen die van invloed kunnen zijn op huurbeslissingen.

Hoeveel kost een antecedentenonderzoek van een huurder?

Verschillende factoren beïnvloeden de prijs van een antecedentenonderzoek van huurders:

 • de Reikwijdte van de zoekopdracht: Een eenvoudig antecedentenonderzoek omvat doorgaans een onderzoek naar het strafblad en de geschiedenis van uitzetting. Een uitgebreidere beoordeling kan ook een kredietcontrole en een arbeidsverificatie omvatten.
 • de Grootte van het zoekgebied: Een landelijke zoektocht is duurder dan een lokale zoektocht.
 • de Snelheid van zoeken: Onderzoek op dezelfde dag is duurder dan onderzoek over meerdere dagen.

Over het algemeen kunt u overal betalen $ 25 tot $ 50 voor een basisantecedentenonderzoek bij leasen. Uitgebreidere beoordelingen kunnen kosten met zich meebrengen $ 100 of meer. Anderen, zoals RentSpree, gebruiken een abonnementsmodel.

Wat blijkt uit een antecedentenonderzoek voor verhuur?

Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het zoeken op de achtergrond:

SSN-trace

De SSN-trace vergelijkt het burgerservicenummer van de huurder met een nationale database van ruim 400 miljoen records. Het vertelt de verhuurder of het nummer verband houdt met huisuitzettingen, faillissementen, enz.

Eerdere huisuitzettingen zijn een interessante maatstaf om naar te kijken bij het uitvoeren van een antecedentenonderzoek bij een woningverhuurmakelaar. Dit komt omdat ze kunnen wijzen op financiële instabiliteit of ontwrichtend gedrag. Als uw potentiële huurder in het verleden meerdere uitzettingen heeft gehad, wilt u misschien wegblijven.

Resultaten van zedendelinquenten

Deze resultaten geven aan of de huurder al dan niet een geregistreerde zedendelinquent is. Dit is belangrijk omdat het de verhuurder kan helpen de veiligheidsrisico’s van de huurder in te schatten.

Amerikaanse en buitenlandse sancties en watchlists

Financiële boetes of criminele activiteiten in het verleden van de huurder zijn enorme alarmsignalen voor elke verhuurder. Wanneer ze verschijnen bij een antecedentenonderzoek van huurwoningen, kunnen de resultaten van sancties en watchlists helpen het risico van verhuur aan een huurder die een gezochte crimineel is, te elimineren.

Dit antecedentenonderzoek kan verhuurders waardevolle informatie verschaffen over het criminele verleden van een aanvrager. Meestal wordt er een landelijk strafrechtelijk onderzoek uitgevoerd Onderzoek lokale, provinciale en nationale databases. Deze informatie kan verhuurders helpen bij het identificeren van aanvragers die zijn veroordeeld voor ernstige misdrijven zoals geweld of drugsdelicten.

Afronden

Als verhuurder is het belangrijk om te weten hoe je huurders moet screenen. Antecedentenonderzoek helpt voorkomen dat huurders in het verleden mogelijk geen huur hebben betaald of betrokken zijn geweest bij criminele activiteiten.

Zo beschermt u uiteindelijk uw pand, uw investering en andere huurders.

Mục lục