Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u een back-up van uw iPhone maakt naar iCloud: iCloud-back-uphandleiding

Je iPhone is het eerste dat je ‘s ochtends ziet en het laatste dat je ‘s avonds ziet. Al je onvervangbare foto’s zijn hier. Hier noteer je briljante ideeën tijdens vergaderingen. Met andere woorden, je gebruikt je telefoon voor alles.

Dus wat zou er gebeuren als u uw iPhone kwijtraakt of beschadigt? Natuurlijk krijgt u gewoon een nieuwe, maar wilt u ergens een back-up van alles maken, zodat u uw gegevens snel kunt herstellen?

Geen zorgen. Lees verder en we zullen ontdekken hoe u het beste een back-up van uw iPhone kunt maken met iCloud, wat deze back-up inhoudt en wat niet.


Wat is een iCloud-back-up en wat houdt deze in?

Een iCloud-back-up is iets anders dan synchroniseren met iCloud. Beschouw een back-up als een momentopname van uw hele telefoon, waarin al uw gegevens en instellingen worden vastgelegd. En het mooie van iCloud is dat het automatisch één keer per dag een back-up van je iPhone maakt wanneer het apparaat is verbonden met wifi, stroom en het scherm is vergrendeld.

Van het volgende wordt een back-up gemaakt in iCloud:

 • Toepassingsgegevens
 • de instellingen
 • Foto’s uit de camerarol
 • iBerichten

iCloud maakt echter geen back-up van gegevens die u eenvoudigweg opnieuw kunt downloaden om ruimte en tijd te besparen. Dingen zoals:


Hoe kan ik mijn iCloud-back-up versnellen?

iCloud-back-ups kunnen veel tijd in beslag nemen, vooral de eerste keer. Het voordeel is dat iCloud-back-ups iteratief zijn, wat betekent dat er na de eerste back-up alleen een back-up wordt gemaakt van de wijzigingen die sinds de laatste keer zijn gewijzigd.

De twee belangrijkste beïnvloedende factoren zijn uw internetverbinding en de hoeveelheid gegevens die u heeft.

Hoewel u uw internetsnelheid niet altijd kunt controleren, kunt u zeker de hoeveelheid gegevens waarvan u een back-up maakt, verminderen.

Door uw Foto’s-bibliotheek op te ruimen, kunt u uw iCloud-reservekopie versnellen. Hoe meer foto’s u heeft, hoe groter en langzamer uw back-up zal zijn. Je kunt een app gebruiken zoals Tweeling foto’s U kunt vergelijkbare foto’s, ongewenste schermafbeeldingen en andere foto’s vinden en verwijderen die ruimte innemen op uw telefoon en in uw back-up.


Een back-up maken van een iPhone naar iCloud

Het instellen van iCloud Backup op uw iPhone kan niet eenvoudiger. Zorg er eerst voor dat u bent ingelogd op uw iCloud-account en doe vervolgens het volgende:

 1. Sluit uw telefoon aan op een voedingsbron en maak verbinding met een Wi-Fi-netwerk.
 2. Ga naar Instellingen > iCloud-accountnaam > iCloud > iCloud-reservekopie.
 3. Zet de iCloud Backup-schakelaar aan.

Als dit de eerste keer is dat u een back-up maakt, is het een goed idee om uw telefoon een nacht te laten opladen. Zo is er voldoende tijd om de gehele back-up te voltooien.


Hoe u een handmatige iCloud-back-up kunt maken

Hoewel iCloud-back-ups zijn ontworpen om automatisch te werken, kunt u ze indien nodig ook handmatig starten.

Handmatig een back-up van uw iPhone maken naar iCloud:

 1. Sluit uw iPhone aan op een voedingsbron en maak verbinding met een Wi-Fi-netwerk.
 2. Ga naar Instellingen > iCloud-accountnaam > iCloud > iCloud-reservekopie.
 3. Tik op Nu back-up maken.

Laat uw iPhone liggen om de back-up te voltooien. Het moet vergrendeld zijn totdat iCloud gereed is.

Een back-up maken van de iPhone naar iCloud: iCloud Backup-zelfstudie 1

Hoe u een iPhone kunt herstellen vanaf een iCloud-back-up

Leer hoe u een nieuwe iPhone kunt herstellen vanaf een iCloud-reservekopie. U leert ook of u uw iPhone vanuit iCloud kunt herstellen zonder dat u deze opnieuw hoeft in te stellen.

Lees verder


Waarom maakt mijn iPhone geen back-up naar iCloud?

Wanneer u een back-up van uw iPhone naar iCloud wilt maken, is een van de meest voorkomende aannames dat uw telefoon dit automatisch doet. Helaas betekent het feit dat u op uw iPhone bent ingelogd bij iCloud niet dat back-ups automatisch worden ingeschakeld.

Er kunnen twee factoren ertoe bijdragen dat uw telefoon niet automatisch een back-up maakt:

iCloud-back-up is niet geconfigureerd

iCloud moet worden geconfigureerd om automatisch een back-up van uw telefoon te maken in Instellingen > Accountnaam > iCloud > iCloud-back-up.

Zodra iCloud Backup is ingesteld, wordt deze automatisch gestart zodra uw iPhone is verbonden met een Wi-Fi-netwerk, is aangesloten op een stopcontact en is vergrendeld. Helaas betekent dit dat u uw telefoon niet kunt gebruiken terwijl er een back-up van is gemaakt.

Niet genoeg iCloud-opslag

iCloud biedt u slechts 5 GB gratis cloudopslag. Dus als u niet voor extra opslagruimte betaalt, is de kans groot dat u uw opslagruimte al heeft benut. Misschien wilt u weten wat u nog meer met iCloud synchroniseert.

Dingen zoals je fotobibliotheek kunnen veel van die 5 GB in beslag nemen zonder dat je het merkt. Als uw foto’s het grootste deel van uw iCloud-opslagruimte in beslag nemen, kunt u een app zoals hieronder proberen Tweeling foto’s om u te helpen wat gewicht te verliezen uit uw fotobibliotheek.

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het maken van een back-up nadat u de automatische back-up hebt ingeschakeld, zijn er nog andere mogelijke redenen waarom iCloud-back-up niet werkt:

 • U bent afgemeld bij uw iCloud-account op de iPhone
 • De Wi-Fi/netwerkverbinding is slecht
 • Uw iPhone is niet aangesloten op een stopcontact
 • Je iPhone is niet lang genoeg vergrendeld

iCloud-back-ups zijn heel eenvoudig in te stellen en te gebruiken – en kunnen enorme levensreddend zijn! Omdat we allemaal afhankelijk zijn van onze iPhones, is het belachelijk om geen iPhone-gegevensback-up te hebben, en iCloud doet dit naadloos en gemakkelijk.