Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u een back-up van uw iPhone maakt naar iTunes plus veelgestelde vragen over iTunes-back-ups

Van berichten versturen tot het maken van foto’s, u gebruikt uw iPhone voor bijna alles in uw dagelijks leven. Als je dus de pech hebt je telefoon te beschadigen of kwijt te raken, is het niet altijd zo eenvoudig om een ​​nieuwe te kopen. De situatie waarin de meeste mensen zich bevinden, is dat ze nooit een back-up van hun originele telefoon hebben gemaakt, of dat al heel lang niet meer hebben gedaan.

Als je op hout klopt, hoef je nooit meer de tragedie te ervaren van het verliezen van je iPhone. In dat geval heeft dit artikel u hopelijk geleerd hoe u uw gegevens intact kunt houden. Lees verder en we bespreken alles wat u moet weten over het maken van een back-up van uw iPhone naar iTunes.


Voordat u een iTunes-back-up maakt

Dus voordat we ingaan op het maken van een back-up naar iTunes, is het belangrijk om te onthouden dat hoe meer gegevens u op uw telefoon hebt opgeslagen, hoe groter het back-upbestand is en hoe langer de back-up zal duren.

Om uw back-up te optimaliseren, kunt u proberen uw iPhone op te ruimen door bestanden en apps te verwijderen die u niet langer nodig heeft. Een eenvoudige stap is om uw fotobibliotheek op te ruimen met een app zoals Tweeling foto’s. Hiermee kunt u vergelijkbare foto’s en andere rommel van foto’s die u niet wilt bewaren, identificeren en verwijderen.


iTunes-back-up begrijpen

Een veel voorkomende misvatting over iTunes-back-ups is dat dit hetzelfde is als het synchroniseren van uw iPhone via iTunes. Het is niet. Het back-upbestand is een momentopname van uw iPhone waarin uw gegevens en instellingen zijn opgeslagen. Er worden echter geen bruikbare gegevens naar uw computer overgedragen. Een iTunes-back-up slaat alles op in een zelfstandig bestand waar u niet veel mee kunt doen.

Bevat de iTunes-back-up foto’s?

Het simpele antwoord is een aantal van hen.

iTunes-back-up is een volledige momentopname van uw iPhone, of Apple zegt dat deze bijna alle gegevens en instellingen van uw apparaat vastlegt. Dit omvat zaken als:

 • de instellingen
 • Foto’s van je filmrol
 • Toepassingsgegevens
 • Opmerkingen

Er zijn echter een aantal dingen waar geen back-up van wordt gemaakt:

 • Alles wat opnieuw kan worden gedownload via iTunes of de App Store
 • Alles wat al in iCloud is opgeslagen, d.w.z. H. Foto’s en nieuws
 • Face ID- en Touch ID-instellingen
 • Apple Pay-informatie en -instellingen
 • Apple Mail-gegevens

Waar bewaart iTunes reservekopieën?

Waar iTunes uw reservekopie opslaat, hangt af van het besturingssysteem waarop uw computer draait.

Op macOS: ~/Bibliotheek/Applicatieondersteuning/MobileSync/Back-up/

Op Windows: Gebruiker (gebruikersnaam) AppData Roaming Apple Computer MobileSync Back-up

Zodra u de back-upbestanden heeft gevonden, zult u merken dat ze allemaal op zichzelf staan. Behalve het herstellen van je iPhone, kun je er niet veel mee doen.


Waarin verschilt een iTunes-back-up van een iCloud-back-up?

Een iTunes-back-up lijkt relatief op een iCloud-back-up. Het belangrijkste verschil tussen de twee services is het fysieke verschil, waarbij iTunes-back-ups vereisen dat u uw telefoon op uw computer aansluit. Aan de andere kant maakt iCloud een back-up van gegevens via een draadloze verbinding.

Een ander verschil is waar de back-ups worden opgeslagen. Als u van plan bent een gratis iCloud-account te gebruiken, heeft u slechts 5 GB opslagruimte om een ​​back-up van uw iPhone te maken. Natuurlijk kunt u betalen om deze opslagbeperking op te heffen, maar met iTunes-back-ups wordt u alleen beperkt door de beschikbare opslagruimte op uw computer.


Hoe u een back-up van uw iPhone kunt maken met iTunes

Nu het leuke gedeelte: daadwerkelijk een back-up van je iPhone maken naar iTunes. Het eerste dat u moet doen, ongeacht of u een Mac of een Windows-computer gebruikt, is iTunes bijwerken. Volg na het updaten de onderstaande stappen, afhankelijk van uw besturingssysteem.

Maak een back-up van de iPhone naar iTunes op Mac

 1. Sluit uw iPhone aan met de USB-kabel.
 2. Als u in een pop-upbericht om de toegangscode van uw apparaat wordt gevraagd of als u deze computer vertrouwt, volgt u de instructies om uw Mac toegang tot uw iPhone te geven.
 3. Selecteer uw iPhone wanneer deze in iTunes verschijnt.
 4. Klik op Samenvatting in de linkerzijbalk.
 5. Schakel in het gedeelte Back-ups het selectievakje Deze computer in.
 6. Klik vervolgens op Nu back-up maken.
Hoe een iPhone te back-uppen naar iTunes op Mac

Maak een back-up van de iPhone naar iTunes op Windows

 1. Sluit uw iPhone aan op uw computer.
 2. Als u in een pop-upbericht om de toegangscode van uw apparaat wordt gevraagd of als u deze computer vertrouwt, volgt u de instructies om uw computer toegang te geven tot uw iPhone.
 3. Selecteer uw iPhone wanneer deze in iTunes verschijnt.
 4. Selecteer Samenvatting in de zijbalk.
 5. Selecteer Deze computer in het gedeelte Back-ups.
 6. Klik vervolgens op Nu back-up maken.

Waarom kan ik geen back-up van mijn iPhone maken in iTunes?

Als u de bovenstaande stappen heeft geprobeerd maar problemen ondervindt bij het maken van een back-up, zijn er enkele mogelijke redenen waarom uw iPhone geen back-up maakt in iTunes:

 • iTunes is niet up-to-date
 • Er is onvoldoende opslagruimte beschikbaar op uw computer
 • De USB-kabel en/of USB-poort van uw computer werken niet

En natuurlijk is geen enkele lijst met probleemoplossing compleet zonder te suggereren dat u uw computer opnieuw moet opstarten.


Nu je gemakkelijk een back-up van je iPhone kunt maken naar iTunes, wil ik je nog een laatste advies geven: maak vroeg een back-up en maak vaak een back-up! U kunt nooit een back-up maken die te recent is. Maak er dus een gewoonte van om bij elke gelegenheid een back-up van uw iPhone te maken. Als u ooit in een situatie terechtkomt waarin u uw gegevens moet herstellen, zult u blij zijn dat u dat gedaan heeft.