Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u een gebruiker van een Chromebook kunt verwijderen

Het beste aan Chromebooks is dat ze standaard gebruikersprofielen of accounts onthouden. Bovendien worden de profielen getoond wanneer je wilt inloggen, waardoor het inlogproces een stuk sneller gaat.

Tegelijkertijd heeft Google het u gemakkelijk gemaakt om gebruikers of gebruikersgroepen te verwijderen. Soms meldt de software u zelfs dat een profiel beschadigd is en dat u dit moet verwijderen.

In ieder geval is dit rapport bedoeld om u te helpen vallen en opstaan ​​te voorkomen en een gebruiker zonder fouten te verwijderen.

Handmatige methode

Als u slechts één of twee gebruikers hoeft te verwijderen, is dit de gemakkelijkste en snelste methode.

Sluit uw Chromebook af en selecteer het profiel dat u wilt verwijderen. Klik vervolgens op de pijl-omlaag rechts van de profielnaam. Selecteer “Deze gebruiker verwijderen” in het vervolgkeuzevenster en selecteer opnieuw dezelfde actie om uw selectie te bevestigen.

Tenzij u deze actie uitvoert via de Google-beheerdersconsole, moet er een profiel op de computer blijven staan. Google beschouwt dit als het profiel van de eigenaar en is doorgaans het eerste account dat in het inlogvenster verschijnt.

Belangrijke notitie: Als je een Chromebook gebruikt, kun je bestanden beter opslaan in Google Drive. Zo vermijdt u gegevensverlies wanneer een gebruikersprofiel wordt verwijderd. Als de bestanden lokaal zijn opgeslagen, moet u ze verplaatsen voordat u een gebruiker verwijdert.

De Chromebook schoonmaken Schoonmaken

Eerlijk gezegd kan deze methode een beetje lastig zijn als het gaat om het verwijderen van een gebruiker, maar het heeft zo zijn voordelen.

Ten eerste lost een volledige herstart technische problemen op met software, cache en ongewenste bestanden die van invloed kunnen zijn op de computer. Vervolgens kunt u alle verzamelde gebruikersprofielen in één keer verwijderen. Omdat het snel is, is het ook ideaal voor Chromebooks met meer dan tien gebruikers.

Om opnieuw op te starten, start u de computer en houdt u Escape + Reload + Power-toetsen ingedrukt om opnieuw op te starten. Zodra het Chrome-pop-upscherm verschijnt. Druk op Ctrl + D en druk op Enter wanneer daarom wordt gevraagd. Druk vervolgens op de spatiebalk wanneer het volgende scherm verschijnt.

Verwijder een gebruiker van een Chromebook

Met dat in gedachten volgt u de instructies op het scherm en beschikt u over een schoon whiteboard om op te werken.

dingen om te weten

Na het opnieuw opstarten gebruikt de Chromebook nog steeds dezelfde softwareversie als voorheen. Daarom is het beter om de computer bij te werken na het opnieuw opstarten.

Als u de Chromebook gebruikt als Google-beheerder, moet u Geforceerde herregistratie inschakelen. Dit wordt gedupliceerd voor Chromebooks die voor commerciële of educatieve doeleinden worden gebruikt.

Indien ingeschakeld, registreert de computer zich automatisch opnieuw bij het juiste domein wanneer de domeingebruiker zich aanmeldt.

Speciale beheerdersinstellingen

Deze methode is beschikbaar als u de Google-beheerdersconsole met beheerdersrechten gebruikt. Nogmaals, het is een beetje lastig voor persoonlijk gebruik, maar het heeft veel voordelen voor commerciële Chromebook-gebruikers.

De sleutel hier is dat de gebruikersgegevens en voorkeuren van een persoon worden vergeten/verwijderd zodra deze offline gaat. Dit is wat u moet doen om alles te configureren.

Meld u aan bij uw beheerdersprofiel op admin.google.com en ga naar apparaatbeheer. Selecteer daar Chrome-beheer en ga naar het tabblad Apparaatconfiguratie.

Hoe gebruikers van Chromebook te verwijderen

Nu moet u naar “Inloginstellingen” navigeren en op het vervolgkeuzemenu onder “Gebruikersgegevens” klikken. Selecteer “Alle lokale gebruikersgegevens verwijderen” en druk op Opslaan om te bevestigen.

Indien ingeschakeld, worden instellingen, extensies en applicaties geïnstalleerd telkens wanneer een gebruiker zich aanmeldt.

Hoe u het eigendom van Chromebook kunt wijzigen

Om te beginnen is het de moeite waard om eens nader te bekijken hoe Google een Chromebook-eigenaar definieert.

Dit is de eerste gebruiker die inlogt en beheerdersrechten heeft. Voordelen zijn onder meer netwerkbeheer, crashrapporten en gebruiksstatistieken, en systeemkanaalconfiguratie.

Eigenaar wijzigen of verwijderen Voor het vorige gebruikersprofiel van de huidige eigenaar is “Powerwash” vereist. De Chromebook Dit is hetzelfde als een volledige reset, maar we zullen dezelfde methode niet opnieuw behandelen.

Meld u aan bij de computer met de inloggegevens van de huidige eigenaar. Start Instellingen, klik op Geavanceerd en navigeer naar ‘Instellingen opnieuw instellen’. Klik vervolgens op “Powerwash” en klik op “Opnieuw opstarten” om uw beslissing te bevestigen.

Verwijder gebruikers van een Chromebook

Hierdoor wordt de harde reset gestart en worden alle gegevens van de computer verwijderd. Wanneer het proces is voltooid, logt u eenvoudig in met een account waarvan u de nieuwe eigenaar wilt worden.

Tip: Naast het verwijderen van gebruikers wordt een volledige reset aanbevolen als u van plan bent uw Chromebook te verkopen of weg te geven. Ter herinnering: de truc is om niet te vergeten een back-up te maken van al uw belangrijke gegevens en bestanden.

Bonusbeleid

Soms is de optie “Deze persoon verwijderen” nergens te vinden. In dit geval wordt de Chromebook beheerd door een beheerder en is hij of zij de enige die een gebruiker kan verwijderen.

Als een Chromebook zeer weinig opslagruimte heeft, kan het systeem automatisch het gebruikersprofiel verwijderen dat al het langst niet is geopend. Het mooie is dat de computer feitelijk alle gebruikersinstellingen opslaat, maar opgeslagen en gedownloade bestanden verwijdert.

Dag, dag, gebruiker

Het niveau van gebruikersbeheer en controle van een Chromebook is moeilijk te verslaan. En dit is een van de redenen: de computer is vaak te vinden op scholen en andere onderwijsinstellingen.

Waarom wil je een gebruiker van een Chromebook verwijderen? Gebruikt u Chromebook voor school of entertainment? Deel gerust uw mening in de opmerkingen hieronder.