Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u een laptop als tweede monitor gebruikt in Windows 10/11.

Let op: Het volgende artikel helpt je: Hoe gebruik je een laptop als tweede monitor in Windows 10/11.

In Windows 10 en Windows 11 heeft Microsoft de Miracast-functie toegevoegd, waarmee je je laptopscherm als tweede monitor op een andere computer gebruikt. Met Miracast-technologie kunt u draadloos inhoud verzenden of ontvangen tussen apparaten die dit ondersteunen.

Het uitvoeren van meerdere taken op één computerscherm kan contraproductief en minder efficiënt zijn. Stel je voor dat er van je als data-analist wordt verwacht dat je gegevens verzamelt met behulp van Excel-spreadsheets, de gegevens bevraagt ​​met behulp van SQL om consistentie te vinden en Tableau gebruikt om je resultaten te visualiseren. Het uitvoeren van al deze taken op één scherm leidt tot lag en burn-out.

Je laptop instellen als secundaire monitor van een andere computer is een handige en handige oplossing die je veel voordelen biedt. Zo krijg je meer werkruimte en kun je meerdere programma’s tegelijk draaien door de muis van het ene scherm naar het andere te bewegen.

Als u wilt weten hoe u uw laptop als tweede monitor op uw hoofdcomputer kunt gebruiken, lees dan hieronder verder. (De instructies gelden voor beide besturingssystemen Windows 10/11)

Hoe u het laptopscherm als tweede monitor op een andere computer gebruikt.

* Belangrijk: Om uw laptopscherm als secundair beeldscherm op een andere computer te gebruiken, moeten beide computers draadloos verbonden zijn met hetzelfde netwerk, Windows 10 of 11 draaien en Miracast ondersteunen. **

**Opmerking: Om erachter te komen of uw apparaten Miracast ondersteunen:

1. Druk op ramen + K Sleutel om te openen Aansluiten Opties.

2. Als u hieronder de optie ‘Verbinden met een draadloos beeldscherm’ ziet, betekent dit dat uw apparaat Miracast ondersteunt.

Stap 1. Stel uw laptop in als tweede monitor.

Om de monitor van uw laptop als tweede monitor op een andere pc te gebruiken, moet u de functie “Projecteren naar deze pc” op uw laptop inschakelen. Om dat te doen:

1. Uit Begin Menu Klik Instellingen en selecteer Systeem.

2. Blader in het rechterdeelvenster naar beneden en klik Projectie op deze pc.

3. Voor de opties ‘Projecteren naar deze pc’:

A. Kiezen Overal beschikbaar op beveiligde netwerken onder Sommige Windows- en Android-apparaten kunnen naar deze pc projecteren als u zegt dat dit in orde is. Dit zorgt ervoor dat alleen beveiligde netwerken vanuit huis naar de laptop kunnen projecteren.

B. Bij Vraag om te projecteren op deze pc Opties: selecteren Iedere keer wordt er om een ​​verbinding gevraagdof kies Alleen de eerste keer als je niet elke keer een melding wilt ontvangen als je de laptop als monitor gebruikt.

C. Pincode vereist om te koppelen: Stel een pincode in om te voorkomen dat andere apparaten op uw laptopscherm projecteren. (Dit wordt aanbevolen als u verbonden bent met een openbaar netwerk, laat het anders op “Nooit”) staan.

D. Deze pc kan alleen worden herkend voor projectie als deze is aangesloten: Stel het in BIJ als u batterijvermogen wilt besparen.*

*Opmerking: Nadat u alle bovenstaande instellingen heeft voltooid, noteert u hieronder de computernaam (PC-naam), aangezien u deze nodig heeft bij het kiezen van het apparaat waarmee u verbinding wilt maken op de andere computer.

Projectie op deze pc

4. Als u klaar bent met de bovenstaande instellingen, voert u in Aansluiten in de zoekbalk en klik Open. Hiermee bereidt u de laptop voor op verbinding met de andere pc.

Gebruik laptop als monitor

Stap 2. Maak verbinding met de monitor van uw laptop vanaf een andere pc.

Op de andere pc die u op de monitor van uw laptop wilt projecteren:

1. druk de Windows + P Sleutel om het te openen Project Widget en selecteer duplicaat of Uitbreiden.

  • Duplicaat: De pc en de externe monitor laten hetzelfde zien.
  • Uitbreiden: Met deze optie kunt u het bureaublad uitbreiden naar de aangesloten monitor. Door het scherm uit te breiden, beschikt u over meer schermruimte en verschillende geopende vensters op elk van de schermen.

Afbeelding

2. Selecteer ten slotte uit de beschikbare apparaten de laptop met de ‘gedeelde monitor’ en maak er verbinding mee. *

* Opmerkingen1. Een andere manier om verbinding te maken met de monitor van de laptop is door op de knop te drukken ramen + K Druk op en selecteer vervolgens uw laptop om verbinding mee te maken.

2. Als u de optie “Uitbreiden” hebt geselecteerd, kunt u, nadat u verbinding hebt gemaakt met de monitor van de laptop, de monitoren “herschikken” om aan uw behoeften te voldoen of de monitor van de laptop instellen als uw hoofdscherm met behulp van de weergave-instellingen. Om dat te doen:

A. Ga naar Begin Menu > Instellingen en selecteer Advertentie aan de linkerkant.b. Zoek en klik op de Identificeren Knop. Hierdoor wordt het nummer op elk scherm weergegeven, zodat u het kunt identificeren.c. Versleep advertenties om ze indien nodig opnieuw te ordenen (en selecteer Toepassen), of selecteer de monitor van de laptop en vink het vakje ‘Gebruik dit hoofdscherm’ onderaan deze pagina aan om de monitor van de laptop in te stellen als uw primaire monitor.

Afbeelding

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe een laptop als tweede monitor te gebruiken in Windows 10/11.  1