Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u een VPN op Android instelt [Beginner-Friendly Guide]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe u een VPN op Android instelt [Beginner-Friendly Guide]

Sinds mei 2012 is Android het toonaangevende mobiele besturingssysteem ter wereld. Maar het door Google gecontroleerde besturingssysteem blijft nog steeds achter bij zijn Apple-tegenhanger als het gaat om cyberbeveiliging en privacy.

Dit is de reden waarom Android-gebruikers vaak kiezen voor virtuele particuliere netwerken (VPN’s). Om uw identiteit te beschermen terwijl u verbonden bent met internet, moet u leren hoe u een VPN op Android instelt.

Lees verder om de basisbeginselen onder de knie te krijgen, te leren hoe u een VPN op Android kunt gebruiken zonder technisch onderlegd te zijn, en ontdek de beste providers om te overwegen.

Wat is een VPN?

Dus, wat is een VPN?

Met een VPN kun je veiliger en anoniemer internetten. Het kan deze doelen bereiken door twee concepten te combineren: tunneling en encryptie.

Tunneling is een proces waarbij gegevens worden ingekapseld met andere gegevens. Het maakt het moeilijker voor nieuwsgierige mensen, zoals uw ISP, om te zien wat u online doet.

Encryptie is een proces waarbij gegevens onleesbaar worden gemaakt, waardoor de tekst onbegrijpelijk wordt voor kwaadwillende dreigingsactoren en andere ongewenste partijen. Op deze manier ziet alleen de beoogde ontvanger het bericht in de oorspronkelijke vorm.

Samen vormen tunneling en encryptie een tweeledige verdediging die uw gevoelige gegevens kan beschermen tegen iedereen die er toegang toe heeft.

Hoe stel ik een VPN in op Android?

Over het algemeen gebeurt het instellen van een VPN in drie eenvoudige stappen. Voor deze korte handleiding hebben we VeePN geïnstalleerd op een Huawei-telefoon met Android 8.1 Oreo.

Van alle goede VPN’s die we hebben getest, hebben we voor VeePN gekozen omdat de interface een voorbeeld is van het klassieke VPN-ontwerp. Als u bekend bent met het installatieproces van VeePN, kent u het proces voor het instellen van een VPN op Android vanaf elke andere provider.

  1. Download de VeePN-app van Google Play en installeer deze op uw apparaat
  2. Account aanmaken. Je krijgt een gratis proefperiode van één dag. Zodra u de gratis proefperiode heeft afgerond, kunt u upgraden naar een betaald abonnement.
  3. Schakel uw mobiele VPN-app in om veiliger verbinding te maken met internet.

Hoe gebruik ik een VPN op Android?

VPN’s zijn zelden eendimensionaal. Hier zijn een paar tips over hoe u VPN-servers kunt wijzigen en enkele handige functies kunt inschakelen.

Wijzig de VPN-server

Klik op de knop Locaties om een ​​andere te selecteren, tenzij u de standaardlandoptie nodig heeft.

Het scherm Locaties toont de selectie van landen en regio’s waar VeePN servers heeft. Deze mobiele VPN-aanbieder organiseert zijn opties op alfabetische volgorde.

Op plaatsen met VPN-servers op meerdere locaties kun je per stad kiezen. Elke optie wordt geleverd met een snelheidsbeoordeling op een specifiek tijdstip.

Kies je favorieten

Klik op het sterpictogram naast uw favoriete serverlocaties om er een bladwijzer voor te maken bovenaan het scherm Locaties.

Houd u aan de optimale locatie

VeePN beveelt momenteel de stad aan met de snelste VPN-server voor Android. Dit is de standaardlocatie die u zult vinden wanneer u de app voor het eerst installeert.

Deze Android VPN-client toont echter de meest recent gebruikte server in plaats van de snelste beschikbare verbinding. U kunt echter eenvoudigweg op Optimale locatie in de serverlijst klikken om onmiddellijk verbinding te maken met de server met de meest veelbelovende prestaties.

Bekijk de beschikbare tunnelingprotocollen

Ga naar Instellingen om de lijst te bekijken met alle mobiele VPN-protocollen die door VeePN worden ondersteund. De app is standaard ingesteld op Automatisch, zodat u uw hersens niet hoeft te breken om aan de slag te gaan.

Een protocol is een reeks instructies die een VPN-aanbieder volgt om zijn service te verlenen. Geen enkel protocol is perfect, maar de meeste zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied. Sommige staan ​​bekend om hun verbindingssnelheid of stabiliteit, terwijl andere bekend staan ​​om hun uitstekende codering.

Om deze reden beschouwen technische experts sommige VPN-protocollen voor telefoons acceptabel voor mediastreaming en enkele onbetrouwbaar voor torrent-downloads.

Naast de bovengenoemde tunnelingprotocollen ondersteunt VeePN Double VPN. Het is een combinatie van twee protocollen die zijn ontworpen om internetverkeersgegevens tweemaal te coderen door deze via een paar VPN-servers op verschillende locaties te verzenden.

De lijst met dubbele VPN-serverparen staat ook op het scherm Locaties.

Schakel Killswitch in

Kill Switch is een beveiligingsfunctie die de internetverbinding van uw apparaat verbreekt als uw VPN mislukt. VeePN heeft dit standaard uitgeschakeld.

Om de kill-schakelaar van VeePN in te schakelen, gaat u naar Instellingen. Schakel deze vervolgens in om ervoor te zorgen dat de internetverkeersgegevens van uw apparaat alleen door een beveiligde VPN-tunnel gaan en niet lekken als uw betaalde of gratis VPN voor Android geen verbinding kan maken.

Ontdek split-tunneling

Split-tunneling is een handige functie waarmee u specifieke apps die op uw apparaat zijn opgeslagen, kunt opnemen of uitsluiten van uw betaalde of gratis VPN voor Android.

Met andere woorden, u kunt ervoor kiezen om niet al uw verkeersgegevens via een gecodeerde VPN-tunnel te verzenden. Sommige apps kunnen rechtstreeks verbinding maken met internet om de snelheid niet te beïnvloeden.

Om apps in de Android VPN-client van VeePN op te nemen of uit te sluiten, gaat u naar Instellingen.

Verander de taal

Het is niet ongebruikelijk dat een VPN voor mobiele telefoons en tablets zich richt op internationale gebruikers. Hoewel Engels de standaardtaal is, kun je in het Taalmenu onder Instellingen in VeePN kiezen uit twaalf andere talen.

Wat zijn de beste VPN’s voor Android?

Nu u weet hoe u een VPN op Android instelt, is het tijd om uw opties te beperken. Van de 27 VPN’s die we tot nu toe hebben beoordeeld, zijn dit onze favorieten.

PIA (privé-internettoegang)

Met een netwerk van 25.000 VPN-servers verspreid over minstens 99 steden in 77 landen bevindt PIA zich in een uitstekende positie om betrouwbare prestaties te leveren, waar u ook verbinding wilt maken.

Er zijn maximaal tien gelijktijdige verbindingen mogelijk, dus het is een goede optie als u een klein huishouden heeft met meerdere elektronische Android-apparaten.

Naast de kill switch en split-tunneling ondersteunt PIA MACE voor Android, een geheugenefficiënt display en een malwareblocker. Naast het verminderen van het energieverbruik van de mobiele batterij, heeft MACE geen browserextensie nodig, waardoor het eenvoudig te implementeren is.

Windrecorder

Hoewel Windscribe slechts een vloot van 157 servers in 62 landen heeft, legt de mobiele VPN-app voor Android een sterke nadruk op privacy.

Windscribe blokkeert ongewenste websitecategorieën, specifieke IP-voorvoegsels en specifieke domeinen. Op dezelfde manier ondersteunt het GPS-spoofing (op de markt gebracht als Location Warp) en heeft het geoptimaliseerde servers voor streaming in de VS, het VK, Canada en Japan.

Tunnelbeer

TunnelBear is een platformonafhankelijke VPN, maar Android-gebruikers kunnen profiteren van wenselijke functies die niet beschikbaar zijn voor iPhone-fanaten.

VigilantBear (TunnelBear’s versie van de kill switch), split-tunneling en GhostBear (een mechanisme om geografische beperkingen te omzeilen) zijn enkele opvallende kenmerken.

HMA (HideMyAss!)

HMA heeft een VPN ontwikkeld voor de Android-versies Pie tot Marshmallow. Het ondersteunt ook kill-switch en split-tunneling, die ontbreken in de iOS-iteratie.

Als individuele abonnementabonnee kunt u maximaal vijf gelijktijdige verbindingen krijgen. Het geeft je ook toegang tot handige functies zoals IP Shuffle, waarmee je IP-adres automatisch wordt gewijzigd met een interval dat je kiest om trackers te verwarren.

CyberGhost

CyberGhost onderscheidt zich van veel VPN’s door zowel mobiele Android-apparaten als tv’s te ondersteunen. Het heeft een aanzienlijk servernetwerk van 6.500 met speciale infrastructuur voor streaming en torrenting.

Afronden

Zoals u kunt zien, is het instellen van een VPN op Android en het gebruiken van een VPN op Android niet zo ingewikkeld. De echte uitdaging is echter het kiezen van de juiste aanbieder uit tientallen bedrijven.

Neem de tijd om de voor- en nadelen van elke VPN te ontdekken en te begrijpen. Dit is de enige manier om te bepalen welke service het meest zinvol is voor uw Android-apparaten en online activiteiten.