Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u het rechtermuisknop-contextmenu in Windows 11 kunt herstellen.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe u het contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11 kunt herstellen.

Als u problemen ondervindt bij het navigeren door het nieuwe rechtsklikmenu in Windows 11, volgt u de onderstaande instructies om het klassieke rechtsklikcontextmenu van oudere versies van Windows te herstellen.

Windows 11 is uitgebracht met een nieuwe gebruikersinterface die meer gericht is op eenvoud en flexibiliteit. In tegenstelling tot eerdere versies van Windows is Windows 11 van de grond af aan ontworpen om aanraakvriendelijker en ontwerpgerichter te zijn. Daarom zijn de meest opvallende veranderingen zichtbaar in Instellingen, Startmenu, Taakbalk, Contextmenu’s en Verkenner.

Hoezeer ik me ook esthetisch aangetrokken voel tot de opnieuw ontworpen gebruikersinterface in Windows 11, naar mijn eerlijke mening, is een van de grote nadelen het nieuwe contextmenu met de rechtermuisknop. Dat komt omdat klikken met de rechtermuisknop eenvoudiger is geworden in Windows 11, waarbij verschillende toetsopties die we gewend waren in oudere versies van Windows (zoals kopiëren, plakken, hernoemen, enz.) zijn vervangen door pictogrammen bovenaan of verborgen in het menu Meer. Opties weergeven ”.

Hoe u klassieke rechtermuisknop-menu-opties in Windows 11 kunt herstellen

Gebruik een van de volgende methoden om het klassieke Windows 10-contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11 te herstellen: *

*Opmerking: op het moment dat deze tutorial werd geschreven, heeft Microsoft geen officiële methode verstrekt om het oude Windows-contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11 te herstellen.

Methode 1: Herstel het klassieke contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11 via Registratie Editor.

De eerste methode om het contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11 in te schakelen, is door het register als volgt aan te passen:

1. Klik op BeginType regedit en open Register-editor.

2. Als u hierom wordt gevraagd door Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja

Afbeelding

3. Nadat u de Register-editor hebt geopend, navigeert u naar de volgende locatie:

  • Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\CLASSES\CLSID\

Hoe u het contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11 kunt herstellen

4. Belangrijke stap: Beveilig het register.

Omdat het aanbrengen van wijzigingen in uw registerinstellingen gevaarlijk kan zijn, omdat zelfs een kleine fout systeemschade kan veroorzaken, is het belangrijk dat u een reservekopie maakt van de registersleutel die u wilt bijwerken voordat u begint. Om dat te doen:

A. Klik met de rechtermuisknop op de CLSID aan de linkerkant en selecteer Exporteren.

Back-up register

B. Binnenkomen passende naam (bijvoorbeeld “CLSID_Backup”) en redden het REG-bestand naar het uwe Bureau. *

* Opmerking: Als er iets misgaat na het bewerken van het register, kunt u de wijzigingen eenvoudig ongedaan maken door te dubbelklikken op de uitgepakte registersleutel (.reg-bestand) op uw bureaublad.

Afbeelding

5. Volgende, Klik met de rechtermuisknop de CLSID Selecteer map Nieuw en klik knop.

Herstel het contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11

6. Er wordt een nieuwe map gemaakt onder de CLSID-map. Hernoemen de map als:*

  • {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}

* Snelle tip: kopieer en plak alle tekens, inclusief de accolades { } om fouten te voorkomen.

Afbeelding

7. Nu, klik met de rechtermuisknop in de nieuw gemaakte map en selecteer Nieuw > Sleutel tot maak een nieuwe subsleutel.

Afbeelding

8e. Noem de sleutel als volgt: InprocServer32

Afbeelding

9. Klik op InprocServer32, In het rechterdeelvenster ziet u een registersleutel met de naam standaard. Dubbelklik om het te openen.

Afbeelding

10. Zorg ervoor dat in het dialoogvenster String bewerken de Gemeten waarde veld is leeg, klik OK of druk op Binnenkomen.

Afbeelding

11. Dichtbij de register-editor en opnieuw beginnenStart uw computer om de wijzigingen toe te passen.12. Voila, je hebt het klassieke contextmenu met de rechtermuisknop op Windows 11 hersteld.

Methode 2: Herstel klassieke rechtermuisknop-menu-opties in Windows 11 met behulp van de opdrachtregel.

1. Klik op BeginType opdrachtprompt En Open het programma.

Opmerking: u kunt de opdrachtprompt starten als beheerder als u wilt dat het contextmenu dat met de rechtermuisknop klikt, van invloed is op alle gebruikers op de pc

Afbeelding

2. Kopiëren En Invoegen Typ de volgende opdracht in de terminal en druk vervolgens op Binnenkomen:

  • reg voegt “HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32” /f /ve toe

Klik met de rechtermuisknop op het menu om Windows 11 te herstellen

3. U ontvangt een antwoord met de mededeling: “Het proces is met succes voltooid.”

4. Sluit de opdrachtprompt en Opnieuw beginnen de computer.

5. Na het opnieuw opstarten zou u het klassieke contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11 moeten hebben. *

*Opmerking: als u besluit terug te keren naar het contextmenu van Windows 11 met de rechtermuisknop, hoeft u alleen maar de volgende opdracht uit te voeren.

  • verwijder reg.exe “HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}” /f

Afbeelding

Methode 3. Herstel Windows 10 Klik met de rechtermuisknop op het contextmenu in Windows 11 met Explorer Patcher.

Een andere methode om het klassieke Windows 10-rechtsklikmenu in Windows 11 en het klassieke Windows 10 Start-menu en de taakbalk te herstellen, is door het Explorer Patcher-hulpprogramma te gebruiken. Het programma is volledig gratis en verandert de Windows 11-interface in slechts een paar klikken zodat deze op Windows 10 lijkt.

1. Navigeer naar de Explorer patcher-downloadpagina op GitHub.2. Scroll naar beneden en klik Download de nieuwste versie van het installatieprogramma.3. Voer het gedownloade bestand uit en vraag het Ja naar de UAC-waarschuwing om het programma te installeren.4. Nadat uw scherm een ​​paar seconden oplicht, ziet u de bekende Windows 10-taakbalk met het klassieke Windows 10 Start-menu aan de linkerkant. (En natuurlijk het klassieke Windows-contextmenu met de rechtermuisknop). *

*Opmerking: Als u andere opties van Explorer Patcher wilt aanpassen, rKlik met de rechtermuisknop in de taakbalk en open deze Kenmerken.

Dat is het! Geef hieronder commentaar op uw voorkeur tussen het klassieke contextmenu met de rechtermuisknop en het nieuw geïntroduceerde rechtsklikmenu van Windows 11. Laat me ook weten of deze handleiding nuttig voor u was. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe u het contextmenu met de rechtermuisknop in Windows 11 kunt herstellen.  1

Mục lục