Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u in minder dan vijf minuten 7% kunt verdienen met uw mobiel en groene rekeningen in de hand kunt houden

Het is een soortgelijk mechanisme als “Counted with Liqui”, maar maakt directe winst mogelijk zonder gebruik te maken van de middelen van het land. De sleutels tot het fenomeen

Zondag werd het luid: de regering, die er prat op ging dat ze in recordtijd de door Cristina Kirchner in 2011 opgerichte ‘dollaraandelen’ had vrijgegeven, nam eindelijk een ‘lichte’ versie van de maatregel aan en voerde beperkingen in op de valutamarkt. .

In het tijdperk van fintech en digitale banken dwingt deze nieuwe versie van de PRO-versie je om een ​​bijna vergeten valutawoordenboek door te nemen. En net zoals de ‘Blauwe’ uit zijn as herrees, deed de ‘Rulo Dollar’ dat ook, waar sommige beleggers maandag misbruik van maakten.

Ze deden een beroep op Argentijns talent tegen de crisis en namen hun toevlucht tot deze methode om tot $ 4 boven de prijs te verkopen Functie (die van de banken), dat is een verschil van 7%. En win zelfs in tijden van valutacrisis.

Dit was echter niet de norm voor minder ervaren spaarders: online uitwisselingen zeiden dat de activiteiten niet explodeerden ondanks het grote bezoekersverkeer.

Is dat degene? spreiding – zoals ze in financieel jargon zeggen over de afstand tussen verkoop- en kooptips – werd deze zo groot vanwege het gebrek aan referentie over de werkelijke prijs van de munt dat velen er de voorkeur aan gaven erop te rekenen.

Maak de lus

De maatregelen van de regering leidden tot talloze ‘disarbitrages’, omdat het jargon verwijst naar de prijsvervormingen van de Amerikaanse munt, waarvan iemand altijd weet hoe hij deze moet uitbuiten.

Net als bij aandelen ontstaan ​​er nieuwe manieren om te ontsnappen aan groene bankbiljetten, de beperkingen te omzeilen en dit tegen lagere prijzen en op legale wijze te doen.

“We hebben veel dollar MEP (Electronic Payment Market) gezien, een manier om dollars te verdienen via obligaties op de beurs. Ze kochten op een beurs en verkochten vervolgens dollar MEP en maakten een winst van $ 4”, onthullen ze in InvertirOnline.

De bediening kan als volgt worden vereenvoudigd:

– De dollar werd gekocht bij een thuisbankier voor 60 USD

– Deze tickets werden gebruikt om via een online platform obligaties te kopen om in de aandelenmarkt te investeren

– Ze werden onmiddellijk op hetzelfde platform verkocht

– Het verschil is dat de quote van het MEP of “Dollar Exchange” werd gebruikt, die op $64 stond

– Er worden opnieuw groene tickets gekocht

“Voor de grote investeerders is het verschil groter omdat zij kleinere commissies hebben. Er moet rekening worden gehouden met hetzelfde als in het oorspronkelijke besluit en de verklaring van de Centrale Bank. Er werd gewaarschuwd dat het agentschap mogelijke beperkingen zal stellen aan de De regulering van het bedrijf zou uit obligaties kunnen komen”, waarschuwt de manager.

Ondertussen helpt econoom Gabriel Caamaño, hoofd van consultant Ledesma, deze operatie, die in principe complex lijkt, te begrijpen. Bedenk ook dat dit de klassieke bijwerkingen zijn van het introduceren van change control.

“Als je de markt segmenteert, enerzijds natuurlijke personen en anderzijds rechtspersonen, met beperkingen op de toegang om verschillende dollars te kopen, zullen de prijzen uit de gratie raken”, begint hij.

En hij specificeert: “Bedrijven zullen zich wenden tot de MEP-dollar op zoek naar valuta die ze anders niet kunnen verwerven. Het andere alternatief, dat van liquidatie of ‘liqui’, werd maandag niet genoemd omdat het gesloten was vanwege de feestdag in de Verenigde Staten. werkt niet”.

Het verschil is dat bij deze laatste operatie de obligaties rechtstreeks op een rekening in het buitenland worden bijgeschreven en niet op de lokale markt blijven staan, zoals bij de ‘dollar’ het geval is.

“Ergo, er is de mogelijkheid van bemiddeling voor degenen die op de twee markten spelen en natuurlijke personen zijn”, vervolgt Caamaño en onthult: “Maar je houdt de obligaties niet, je verkoopt ze om weer dollars te verdienen, en dan ben je klaar. de krul en krijg een betere prijs dan waarmee je begon. Daarom wordt het in jargon ‘dollar’ genoemd.’

Wat het spreadprobleem betreft, vat Caamaño het als volgt samen: “Operators verhogen het om laag te kopen en hoog te verkopen, omdat ze zichzelf moeten beschermen tegen plotselinge marktbewegingen.”

Spreiding is onzekerheid

Tijdens het weekend stonden digitale banken en online exchanges ‘buiten’ vergeleken met hun traditionele concurrenten die alleen op weekdagen actief zijn: het ontbreken van een ‘echte’ dollarprijs.

In TiendaDólar geven ze bijvoorbeeld commentaar iProUP dat voordat de markt op maandag openging, “de tips heel open waren.” En ze completeren: “We hadden ook geen duidelijke indicatie van de wisselkoers en geen enkel bedrijf wil verlies maken.”

Tegelijkertijd weet de klant niet wat hij met dit gat moet doen. “De gebruiker is gedesoriënteerd en koopt liever niet, omdat hij niet weet of hij duur of goedkoop betaalt”, geven ze toe.

“Natuurlijk is de spread een mechanisme om winstgevendheid te bereiken, maar wanneer deze wordt uitgebreid tot deze niveaus is het geen kwestie van bedrijven die willen profiteren, maar een echte indicator van de heersende onzekerheid.” Ze leggen het uit in TiendaDólar.

“Er zat een gat van zes tot acht pesos tussen het verkooppraatje en de koper. De markt was zo in de war dat het ons niet verbaasde dat de dollar maandag bij een fintech-bedrijf duurder was dan bij een bank”, geven ze toe.

Zoals president Guido Sandleris van de Centrale Bank zei, vormen aankopen voor meer dan 10.000 dollar per maand slechts 2% van het totaal, wat overeenkomt met ongeveer 26.000 mensen.

“In principe zou dit erop wijzen dat velen geen last hebben van aandelen, hoewel het ook waar is dat er geen overtollige spaargelden zijn om te kopen”, zeggen ze. Hoewel het bereik van het universum beperkt is, creëert het signaal diepe angst, wat logisch is gezien het recente verleden.

“In de zakenwereld is dat anders, omdat de beperking zoveel strenger is dat we besloten hebben om de zakelijke activiteiten van juridische entiteiten direct te blokkeren om juridische problemen te voorkomen”, wijzen ze op Tiendólar.

Bedrijfsbeperkingen kunnen uiteraard een veel relevanter recessie-effect op de economie hebben.

“Ik vraag me af hoe ze bijvoorbeeld zullen presteren als ze peso’s moeten verkopen en moeten sparen om later producten in dollars te kunnen kopen. Voor een MKB-bedrijf moet je verhuizen of de termijnmarkt opzoeken. Heg het is niet zo eenvoudig”, reflecteren ze.

“Wat de spreiding betreft, in ons geval waren de fooien erg krap – slechts 55 cent – maar naarmate het wiel vorderde, bedroeg het meer dan $ 2, omdat je nooit weet wat er kan gebeuren tot de volgende dag en je wilt dekking”, meer gedetailleerd José Bano, onderzoeksdirecteur van InvertirOnline.

Verkeer maar voor vragen

Voor de analist van InvertirOnline was de maandag allesbehalve paniekerig.

“We kregen veel vragen over de maatregelen. Hierdoor nam het verkeer toe, maar niet te veel transacties. Mensen kwamen bijvoorbeeld kijken naar de prijs”, aldus Bano. iProUP.

“En het hielp dat de markt openging. De dollar daalde met 6% en het was een zeer goede dag op de aandelenmarkt. Het lijkt erop dat de markt een stempel drukte op de toespraak van de ambtenaren, wat ongelukkige maatregelen waren. achtte het noodzakelijk om een ​​groter kwaad te vermijden”, interpreteert hij.

Het groothandelsticket daalde naar $56, terwijl het op de schermen van het microcentrum in Buenos Aires eindigde op $58,41, in een wiel waarin de aandelenmarkt van Buenos Aires nog eens 6% steeg. Operators waarschuwden echter dat de feestdag van de Arbeid in de Verenigde Staten, zoals altijd, resulteerde in een zeer laag aantal onderhandelingen en dat de echte vuurproef dinsdag zou plaatsvinden.

De gemiddelde rente van de Leliq, die overeenkomt met de monetaire beleidsrente, bedroeg 85,275%, terwijl het totale toegekende bedrag $246,623 miljoen bedroeg.

Van zijn kant belooft het ‘blauw’ weer op de voorgrond te komen. Het verschil met de officiële prijs bedraagt ​​gemiddeld meer dan $ 5 onder grotten die nog steeds actief zijn in de stad Buenos Aires. Op de informele markt steeg de parallelle dollar met 50 cent naar $63,50.

Belangrijk is dat de regering de aankoop van Amerikaans geld en geldoverdrachten naar het buitenland aan banden heeft gelegd, waardoor exporteurs gedwongen zijn de valuta op de lokale markt te liquideren binnen maximaal vijf werkdagen na het ophalen of 180 dagen na de instapkaart, wat op zijn beurt verhinderde dat banken dollars in het buitenland konden wisselen. zonder voorafgaande toestemming.

Iedere Argentijn die een crisis heeft meegemaakt weet het: als er onzekerheid is en niemand weet precies waar die aan toe is, kun je je het beste verzekeren. Of doe de “krul”.

Mục lục