Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u kunt oplossen dat Google Documenten niet offline werken

Het is een tijdje geleden dat ik Word heb verlaten voor Google Documenten, en ik heb er geen moment spijt van. Als er echter een nadeel zit aan het gebruik van de tekstverwerker van Google, is het dat de offline-ervaring nogal onvoorspelbaar is. Gezien het verwarrende internet in mijn omgeving is dit een probleem.

In de loop van de tijd heb ik een aantal redenen ontdekt die ervoor kunnen zorgen dat Google Documenten offline niet goed werkt. Als u problemen ondervindt bij het offline gebruiken van Google Documenten, wil ik u enkele tips geven om de zaken in de goede richting te helpen.

Deze tips voor probleemoplossing zijn ook van toepassing op Google Spreadsheets en Presentaties. Dus als u problemen ondervindt bij het offline zetten van uw spreadsheets of diavoorstellingen, probeer ze dan gerust uit.

1. Schakel over naar Google Chrome

Ik was behoorlijk ontzet toen ik me voor het eerst realiseerde dat Google Documenten alleen offline werkt in Chrome. Maar kunnen we Google echt de schuld geven van het feit dat Google Documenten het beste werkt in zijn eigen webbrowser?

In tegenstelling tot andere browsers lopen documenten in Chrome niet vast terwijl u aan een document werkt als de internetverbinding wegvalt. Sterker nog: het is de enige browser die officieel de Google Docs Offline-extensie ondersteunt. Installeer deze en u heeft naadloos toegang tot uw nieuwste documenten, zelfs als u offline bent.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 12

Als u een browser zoals Firefox, Safari of Edge gebruikt, moet u van browser wisselen. Ja, dit is rot, maar dit is wat je moet doen als je Google Docs echt offline wilt gebruiken. Vergeet na het installeren van Chrome niet ook de Google Docs Offline extensie te installeren.

Technisch gezien zouden andere Chromium-gebaseerde browsers (Opera, Brave, Vivaldi, Edge Chromium, etc.) ook de Google Docs Offline-extensie moeten ondersteunen. Hoewel ik dit niet persoonlijk heb geprobeerd, lijkt Vlad Savov van The Verge de extensie te hebben Zonder problemen klaar voor gebruik in Brave. U kunt dit controleren als u een dergelijke browser gebruikt.

2. Schakel de offline-extensie van Google Documenten in

Maakt u al gebruik van Google Chrome? Als u geen documenten in Google Documenten kunt openen wanneer u offline bent, zorg er dan opnieuw voor dat de Google Docs Offline-extensie is geïnstalleerd.

Als je er absoluut zeker van bent dat je het hebt geïnstalleerd, ga dan naar het venster Extensies in Chrome en controleer of het is ingeschakeld. Om naar het paneel Extensies te gaan, opent u het Chrome-menu, wijst u naar Meer hulpprogramma’s en klikt u vervolgens op Extensies.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 1

3. Schakel offline toegang in Documenten of Drive in

Je hebt Chrome geïnstalleerd en hebt er ook voor gezorgd dat de Google Docs Offline-extensie is gedownload en geactiveerd. Als u nog steeds problemen ondervindt bij het offline inschakelen van Google Documenten, moet u eerst controleren of offline toegang is ingeschakeld voor Google Documenten. En dat is heel eenvoudig.

Open vanaf de startpagina van Google Documenten eenvoudig het menu Documenten, klik op Instellingen en vink het vakje naast Offline aan.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 2

Als het al is geactiveerd, is het altijd een goed idee om het uit en vervolgens weer in te schakelen. Op deze manier kunnen fouten met betrekking tot offline toegang worden opgelost.

4. Maak een nieuw Chrome-profiel

Bevindt u zich in een gedeelde omgeving? In dit geval ondersteunt één Chrome-profiel slechts één Google Documenten-account voor offline synchronisatie. Dit wordt meestal aangegeven door het bericht ‘Een andere gebruiker heeft al offline toegang op deze computer ingeschakeld’ wanneer hij probeert offline toegang in Google Documenten in te schakelen.

In dit geval moet u de offline toegang uitschakelen voor het Google Documenten-account waarvoor deze momenteel is ingeschakeld. Om dit te doen, moet u zich aanmelden bij dat specifieke Google Documenten-account. Als dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld als u het exacte account niet kent of niet de eigenaar van het account bent), is er een alternatieve optie: u moet een apart Chrome-profiel aanmaken en dat in plaats daarvan gebruiken.

Als u een ander profiel wilt maken, klikt u op de Chrome-profielfoto rechtsboven in het Chrome-venster en vervolgens op Mensen beheren. In het pop-upvenster dat verschijnt, klikt u op Persoon toevoegen. U kunt vervolgens inloggen met de inloggegevens van uw Google-account en de offlinemodus inschakelen in Google Documenten.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 3

Waarschuwing: Google Documenten waarschuwt tegen het gebruik van offline toegang in een gedeelde omgeving vanwege mogelijke privacy- en veiligheidsproblemen in een dergelijke omgeving.

5. Sla bestanden handmatig offline op

Google Documenten slaat uw meest recente bestanden alleen offline op. Dit wordt gedaan om lokale opslag te behouden. Als je er zeker van wilt zijn dat een bestand waar je aan wilt werken ook zonder internetverbinding beschikbaar is, moet je het handmatig offline beschikbaar maken.

Klik eenvoudig op het verticale ellipspictogram aan de linkerkant (of onder aan de rasterweergave) van een document op de startpagina van Google Documenten en zet de schakelaar naast ‘Offline beschikbaar’ aan.

Fix Google Documenten werken niet offline 4

Als alternatief kunt u hetzelfde doen terwijl een document geopend is. Om dit te doen, klikt u op Offline beschikbaar maken in het menu Bestand.

6. Gebruik de incognitomodus niet

Gebruik je Google Documenten in de incognitomodus van Chrome? Stop daarmee. Allereerst zijn alle Chrome-extensies standaard uitgeschakeld in de incognitomodus. Dit betekent dat Google Docs geen toegang heeft tot de offline extensie van Google Docs om correct te functioneren.

En zelfs als u de extensie Incognitomodus inschakelt, wordt de browsercache elke keer gewist wanneer u Chrome afsluit. Dit betekent dat je bij volgende bezoeken geen toegang meer hebt tot bestanden die je offline hebt opgeslagen.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 5

Als dit klinkt als iets dat u al heeft gedaan, kunt u Google Documenten gaan gebruiken buiten de incognitomodus.

Geweldig: U kunt incognitotabbladen identificeren door de rechterbovenhoek van het Chrome-venster te markeren. Als er ‘Incognito’ staat, bevindt u zich op een incognitotabblad.

7. Update Chrome

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het offline laden van Google Documenten, kunt u overwegen Chrome bij te werken voordat u doorgaat. De nieuwste versies bevatten meestal talloze bugfixes. Omdat beide producten van Google komen, is het updaten van de browser absoluut noodzakelijk.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 6

Open hiervoor het Chrome-menu, wijs Help aan en klik vervolgens op Over Google Chrome. Als er nieuwe updates beschikbaar zijn, zou Chrome deze automatisch moeten installeren. U moet de browser opnieuw opstarten om eventuele updates te voltooien.

8. Wis de cache van Google Documenten

Vaak kan een verouderde browsercache tegen u werken. Als u bepaalde fouten tegenkomt terwijl u Google Documenten offline gebruikt, zoals: Bijvoorbeeld: ‘Het controleren van de offline synchronisatiestatus’ of ‘Offline instellen is mislukt’, of als een poging om bestanden offline beschikbaar te maken resulteert in een vastgelopen synchronisatie-animatie, moet u de cache leegmaken.

Het goede nieuws is dat u in plaats van de volledige browsercache te wissen en bijna overal opnieuw te moeten inloggen, in de cache opgeslagen bestanden kunt verwijderen die uniek zijn voor Google Documenten.

Kopieer en plak het volgende pad in de adresbalk van een nieuw tabblad. Klik daarna op ‘Enter’ Klik op het scherm dat verschijnt op Alles verwijderen.

chrome://settings/cookies/detail?site=docs.google.com

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 7

9. Gebruik documenten zonder extensies

Conflicten met bepaalde extensies kunnen in Chrome vaak voor allerlei problemen zorgen. Als u af en toe problemen ondervindt waarbij Google Documenten niet goed offline werkt, probeer dan problematische extensies te isoleren.

Gebruik hiervoor Google Docs met alle extensies behalve de uitgeschakelde Google Docs Offline-extensie. Ga naar het scherm Extensies (open het Chrome-menu, wijs naar Extra en klik vervolgens op Extensies) om uw extensies uit te schakelen.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 11

Als Google Documenten vervolgens zonder problemen offline werkt, schakelt u de extensies één voor één of in batches opnieuw in om de problematische add-on te identificeren. Verwijder na het isoleren de extensie of laat deze voorlopig uitgeschakeld en informeer de extensie-ontwikkelaar hierover.

10. Reset Chrome-instellingen

Verkeerd geconfigureerde browserinstellingen kunnen vaak tot schade leiden. Meestal wordt dit veroorzaakt door het gebruik van veel extensies in de loop van de tijd, hoewel browserkapers ook een rol kunnen spelen. Probeer Chrome opnieuw in te stellen om te zien of Google Documenten effectief offline werkt.

Ga hiervoor naar het Chrome-instellingenvenster. Vouw vervolgens de optie Geavanceerd in het linkerdeelvenster uit en klik op Opnieuw instellen en opschonen (in Chrome voor macOS Voorkeuren opnieuw instellen genoemd). Klik ten slotte op ‘Instellingen opnieuw instellen op de oorspronkelijke standaardwaarden’ en klik vervolgens op ‘Instellingen opnieuw instellen’ in het bevestigingspop-upvenster.

Als u Chrome opnieuw instelt, worden uw bladwijzers of wachtwoorden niet verwijderd. Alle vastgezette tabbladen, homepages, zoekmachines, enz. worden echter teruggezet naar hun standaardinstellingen. Klik in het bevestigingspop-upvenster op de link Meer informatie om de volledige lijst met betrokken items te bekijken.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 8

Omdat alle extensies ook worden uitgeschakeld na het opnieuw instellen, moet u de Google Docs Offline-extensie opnieuw inschakelen via het paneel Extensies voordat u controleert of het opnieuw instellen van de browser heeft geholpen het probleem op te lossen.

11. Voer de Chrome Cleanup Tool uit

Een andere reden waarom Google Documenten mogelijk niet goed werkt, zijn problematische browserextensies of verborgen vormen van malware. Ook al hebben we Chrome zojuist hersteld, het kan zijn dat er nog steeds kwaadaardige extensies en browserkapers aanwezig zijn.

Gelukkig heeft Chrome een eigen hulpprogramma voor het opruimen van malware (verrassing!) om je te helpen deze te verwijderen. Ga naar het venster Chrome-instellingen, vouw Geavanceerd aan de linkerkant uit, klik op Opnieuw instellen en opschonen, klik op Uw computer opschonen en klik vervolgens op Zoeken om te scannen op schadelijke software.

Repareren dat Google Documenten niet offline werken 10

Cijfer: De optie Computer opruimen is niet beschikbaar in de macOS-versie van Google Chrome.

terug aan het werk

Ik hoop dat de hierboven genoemde tips voor probleemoplossing u hebben geholpen bij het oplossen van de offline problemen met Google Documenten. In de meeste gevallen kunt u deze problemen oplossen door over te schakelen naar Chrome, de offline extensie van Google Documenten te installeren of in te schakelen, of door de cache van Google Documenten te wissen. Het is ronduit pijnlijk om enkele van de andere tips in de praktijk te brengen, maar de normale manier waarop Google Documenten werkt is de moeite waard. Het is zo goed

Volgende: Nadat u Google Documenten weer normaal heeft gemaakt, kunt u de productiviteit verhogen met deze geweldige add-ons.