Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe u twee of meer computers kunt besturen met één toetsenbord en één muis.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Hoe u twee of meer computers kunt besturen met één toetsenbord en muis.

Als u wilt leren hoe u twee of meer computers kunt besturen met één toetsenbord en muis, dan bent u hier aan het juiste adres.

Veel werknemers hebben meerdere computers nodig om verschillende taken uit te voeren, zoals programmeren, videoweergave of grafisch ontwerp. Dit betekent dat ze ook veel verschillende toetsenborden en muizen nodig hebben om elke computer te besturen, wat vaak nutteloos en onproductief is.

Dit artikel biedt verschillende manieren om het aantal toetsenborden en muizen op uw bureau te minimaliseren met behulp van tools die zijn ontworpen om meerdere computers te bedienen met één toetsenbord en muis.

Een toetsenbord en muis delen tussen meerdere computers.

  1. Muis zonder grenzen – Bedien tot 4 Windows-pc’s met 1 toetsenbord en muis.
  2. Synergie – Het delen van een muis en toetsenbord over meerdere computers.
  3. KVM-switch (hardwareapparaat)

Methode 1. Meerdere pc’s besturen met MUIS ZONDER GRENZEN (MWB).

De eerste methode om een ​​enkele muis en toetsenbord met meerdere computers te delen is door gebruik te maken van een door Microsoft aangeboden software genaamd “Mouse Without Borders (MWB)”.

Muis zonder grenzen is een geweldig hulpmiddel ontwikkeld door Truong Do als onderdeel van het Microsoft Garage-project waarmee u maximaal 4 Windows-computers kunt besturen die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten en er tekst naartoe kunnen kopiëren of bestanden kunnen slepen en neerzetten.

Het enige nadeel van deze tool is dat deze beperkt is tot Windows-pc’s (Mac en Linux worden niet ondersteund).

Zo installeert en bestuurt u uw pc met Muis zonder Grenzen:

1. Download Muis zonder Grenzen hier.

2. Open het gedownloade installatiebestand en selecteer Ja op de Gebruikerstoegangscontrole (UAC) wanneer daarom wordt gevraagd.

3. Kruis aan Ik accepteer de voorwaarden van deze overeenkomst en selecteer Installeren. Zodra de installatie is voltooid, klikt u op Klaar

4. Een paar seconden later verschijnt er een dialoogvenster op uw scherm waarin u wordt gevraagd of u Mouse Without Borders op de andere computer hebt geïnstalleerd en geconfigureerd. Kiezen Nee.

5. Je bent bijna klaar met instellen. Nu zou u een op uw scherm moeten zien BEVEILIGINGSCODE en de ACHTERNAAM uw pc. Zonder sluiting Wanneer het venster “Almost Done” verschijnt, gaat u door met het installeren van MWB op de tweede computer.

6. Ga naar de tweede pc En Installeer een muis zonder grenzen Gebruik dezelfde link als in stap 1.

7. Klik op de tweede pc Ja wanneer u wordt gevraagd of MWB al op de andere computer is geïnstalleerd.

Deel het muistoetsenbord op meerdere computers - Muis zonder grenzen

Voer vervolgens de Beveiligingscode en de Naam van de andere computer en klik Snelkoppeling.

Hoe u het muistoetsenbord deelt tussen computers

8e. Klik ten slotte Volgende En KlaarOm één muis en toetsenbord op beide pc’s te delen, sleept u bestanden eroverheen en kopieert en plakt u bestanden.

Bedien meerdere pc's met 1 toetsenbord - muis

9. Dat is het. Klik met de rechtermuisknop op MWB-symbool en open Instellingen (of druk op Ctrl+Alt+M) om andere gewenste instellingen aan te passen (bijvoorbeeld computerindeling, sneltoetsen, enz.).*

*Opmerking: als u meer wilt weten over MWB, lees dan hier.

Afbeelding

Methode 2. Een toetsenbord en muis delen op meerdere computers met SYNERGY.

Synergy is open source software ontwikkeld door Symless waarmee u meerdere computers kunt bedienen met een centrale muis en toetsenbord. Synergy presteert beter dan andere gerelateerde software omdat het werkt op platformonafhankelijke besturingssystemen: Windows, Mac en Linux. (Bijvoorbeeld: u kunt uw muis en toetsenbord vanaf uw Mac OS-computer gebruiken om andere computers met een Windows- of Linux-besturingssysteem te bedienen).

Synergy biedt gebruikers een gratis versie, hoewel er bepaalde beperkingen zijn die u ervan weerhouden deze te gebruiken. De gratis versie kan geen twee of meer clients vanaf één computer (server) besturen. U moet een licentie aanschaffen voor $ 29,00 om uw toetsenbord en muis met meer dan één computer (clients) te delen.

Synergy heeft een gebruiksvriendelijke interface die gemakkelijk te begrijpen is voor gewone computergebruikers. Het instellen van het programma op Windows gaat net zo naadloos als op Mac en Linux. Volg de onderstaande instructies om Synergy op Windows in te stellen.

Stap 1. Synergy instellen op de server (computer met gedeelde muis/toetsenbord)

Op de computer waarop u toetsenbord en muis wilt delen (server):

1. Download Synergie hier.2. Open het gedownloade installatiebestand, Accepteer de licentieovereenkomst En Installeren de software.

Synergie – Het delen van een muis en toetsenbord over meerdere computers

2. Wanneer de installatie is voltooid, controleert u Server (Deel het toetsenbord en de muis van deze computer) en klik Klaar.

Synergie - serverconfiguratie

3. Klik Annuleren wanneer u om een ​​serienummer wordt gevraagd en klik vervolgens op Ja.

4. Klik nu op Configureer server Knop om de schermen en links (clients) te configureren.

Synergie - servers configureren

5. Op het tabblad “Scherm en koppelingen” van de serverconfiguratie zou u de naam van uw computer in het midden moeten zien (bijvoorbeeld “WINTIPS”). Als u uw muis en toetsenbord met andere computers wilt delen, voegt u ze als volgt toe aan het raster:

A. Sleep een nieuw scherm naar een lege ruimte in het raster. *

* Opmerking: de locatie van een clientcomputer in het raster geeft de locatie aan van de bestuurde clientcomputer ten opzichte van de server. Het kan zich rechts of links van de server bevinden.

Synergie - Clients configureren

B. Dubbelklik nu op het nieuw toegevoegde scherm en voer in het veld “Schermnaam” de systeemnaam (ook bekend als “computernaam”)* in van de computer waarmee u uw toetsenbord en muis wilt delen. Als u klaar bent, klikt u op OK.

Synergie - Scherminstellingen

*Opmerking: Om de systeemnaam van een Windows-computer te vinden, typt u Systeem informatie in de zoekbalk en open deze vervolgens. Zoek de waarde naast de systeemnaam (bijvoorbeeld WINTPS). Dit is de schermnaam die u moet invoeren in de Synergy-scherminstellingen.

Systeemnaam

6. Nadat u alle computerclients hebt toegevoegd, klikt u op OK om het scherm en de snelkoppelingsinstellingen te sluiten.7. Noteer nu op het hoofdscherm van Synergy het IP-adres van de server (bijvoorbeeld 192.1678.1.217) en laat dit venster open.

Afbeelding

Stap 2. Stel Synergy in op de cliënt(en).

1. Download en installeer Synergy.2. Selecteer na installatie Client (Gebruik het gedeelde toetsenbord en de muis van een andere computer).3. Binnenkomen de IP adres van de server.

Synergie - Clientconfiguratie

Stap 3. Begin met het delen van toetsenbord en muis tussen clients.

Op dit punt bent u klaar om te gaan. Klik daar gewoon op Begin Knop in het Synergy-venster op zowel de server als de clients om uw muis/toetsenbord te delen.

Deel een toetsenbord en muis met Synergy

Methode 3. Deel een toetsenbord en muis met een KVM-switch.

Naast het gebruik van software om al uw apparaten (Windows, Mac en Linux) te bedienen met één toetsenbord en muis, kunt u voor deze taak een hardwareschakelaar gebruiken, beter bekend als een KVM-SWITCH.

KVM-schakelaar

Een KVM-schakelaar (‘Toetsenbord, Video en Muis’) is een hardwareapparaat waarmee een gebruiker meerdere computers kan bedienen vanaf één toetsenbord- en muisset. Met KVM hoeven gebruikers niet van het ene apparaat naar het andere te springen. Je kunt het apparaat dat je wilt bedienen wijzigen door op de knop bovenop de schakelaar te drukken. Nieuwere KVM-apparaten worden geleverd met meerdere USB-poorthubs waarmee u gegevens naadloos van de ene schijf naar de andere kunt overbrengen.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe u twee of meer computers kunt besturen met één toetsenbord en één muis.  1