Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Hoe URL QR-code te genereren in Google Chrome op Android

Er zijn veel manieren om links van Google Chrome op Android te delen. U kunt een URL kopiëren of rechtstreeks delen met een andere app. Maar het is altijd goed om meer opties te hebben en een van die opties zijn QR-codes.

Een QR-code is een soort streepjescode die informatie bevat die kan worden bekeken wanneer deze wordt gescand met een QR-codelezer. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende informatie op te slaan, waaronder URL’s.

SAMENGEBONDEN: Hoe QR-codes te scannen op een Android-telefoon

Als u de Chrome-browser als voorbeeld gebruikt, linkt de gegenereerde QR-code naar de URL die u deelt. U kunt de QR-code vasthouden zodat een vriend deze kan scannen of downloaden voor andere doeleinden. Laten we beginnen.

De functie voor het delen van QR-codes gebruiken in Google Chrome Op Android moeten we een paar functievlaggen inschakelen. Het inschakelen van deze vlaggen zal uw browse-ervaring niet veranderen, maar weet dat de functie op het moment van schrijven experimenteel is. Het inschakelen van vlaggen kan later problemen veroorzaken.

Open de Chrome-app op uw Android-telefoon of -tablet en typ chrome://flags in de adresbalk.

Ga naar de Chrome-vlaggenpagina

Typ vervolgens in de zoekbalk op de ‘Chrome Flags-pagina’ ‘Share Hub’. Wijzig de vlag ‘Chrome Share Hub’ van ‘Standaard’ naar ‘Ingeschakeld’.

Schakel de vlag voor de deelhub in

Voordat u Chrome opnieuw start, typt u ‘QR-code’ in het zoekvak. Zet de vlag ‘Chrome QRCodes delen’ op ‘Ingeschakeld’.

Schakel de QR-codevlag in

Tik nu op “Opnieuw opstarten” om de wijzigingen toe te passen.

Start Chrome opnieuw

Terwijl Google Chrome opnieuw is geopend, gaat u met een QR-code naar de webpagina die u wilt delen. Tik vanaf daar op de adresbalk en selecteer het deelpictogram.

Hoe URL QR-code te genereren in Google Chrome op Android 1

Het “Share Sheet” verschijnt onderaan het scherm. Er is een optie “QR-code” bovenaan het blad. Tik het.

Hoe URL QR-code te genereren in Google Chrome op Android 2

De QR-code wordt gegenereerd en op uw scherm weergegeven. Je kunt hem nu laten scannen of tik op ‘Downloaden’ om de QR-code op je apparaat op te slaan en elders te gebruiken.

deel of download de QR-code

U zult ook merken dat er bovenaan dit scherm een ​​tabblad ‘Scannen’ is. Deze methode is ook een gemakkelijke manier om een ​​QR-codescanner te openen (behalve door de camera-app van je telefoon of tablet te openen).

Chrome QR-codescanner

Dat is alles. Een QR-code en scanner zijn nu slechts een paar tikken verwijderd in uw Android-webbrowser wanneer u ze nodig heeft.

SAMENGEBONDEN: Hoe QR-codes te maken met behulp van de Linux-opdrachtregel